به گزارش مازند اصناف؛ ربیعی شامگاه سه شنبه در حاشیه نشست تخصصی رفاه و توانمند سازی که در محل سالن اجلاس برگزار شد، افزود: سیاست های رفاهی نه صدقه ای و نه جبرانی است، بلکه این سیاست ها باید مبتنی بر اجرای سیاست های حمایتی و توانمندسازی باشد.
به گفته وی، توسعه فقط ساخت آسمانخراش کارخانه های بزرگ و دودکش های بزرگ نیست. توسعه رنگین تر شدن سفره های مردم و نشاندن خنده بر چهره کودکان در دورترین مناطق مرزی نیز است.
به گفته وزیر کار، آنچه بر زندگی مردم تاثیر دارد اتخاذ سیاست های رفاهی دولت در جهت توانمند سازی مردم است.
ربیعی گفت: دیدگاهی مبتنی بر اینکه قایقی حرکت می کند و عده ای در آن غرق شوند، دیگر نظریه ای پذیرفته شده در توسعه نیست .حتی این گونه نیست که عده ای در قایق بنشینند و عده ای دیگر آنان را بکشند، این نظریه هم مورد وثوق نظریه پردازان توسعه نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم سیاست های رفاهی را اجرا کنیم، به دو دوره اجرای سیاست های رفاهی در کشور اشاره کرد و گفت: دهه ۱۳۵۰ قیمت نفت در کشور افزایش یافت و بار دیگر این افزایش قیمت را در دهه ۱۳۸۰ شاهد بودیم. در دهه ۱۳۸۰ از این افزایش قیمت نفت چیزی حاصل مردم نشد. برنامه های رفاهی که بر مبنای افزایش قیمت نفت تنظیم شود، راه به جایی نمی برد .در چنین برنامه هایی از سیاست های رفاهی، عدالت و زدودن فقر و نابرابری خبری نیست.
ربیعی معتقد است، برنامه پنجساله ششم توسعه کشور بر مبنای عقلانیت و سخت کوشی و در زمان پایین بودن قیمت نفت و گاز در بازارهای جهانی تنظیم شده است.
**۱.۲ میلیون شغل در کشور ایجاد شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یادآوری اینکه در یک دوره با بالاترین درآمدهای نفتی اشتغالی در کشور ایجاد نشد،گفت: دولت یازدهم علیرغم مشکلات عدیده اقتصادی و کاهش قیمت نفت توانست در مدت دو سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کند و در شرایطی که سال ۱۳۹۴ بدترین سال اقتصادی را پشت سر گذاشتیم.
وی افزود: مقایسه ورودی ها و خروجی ها در دوران بالابودن قیمت نفت نشان می دهد چگونه درباره درآمدهای نفتی اهمال شد. ورودی درآمد بالا در اقتصاد ، خروجی جز عمیق تر شدن نابرابری ها و توسعه فساد نداشت.
ربیعی بیان داشت: در دولت یازدهم گونه های مختلف فقر شناسایی می شود. حدود ۱۱میلیون نفر در این دولت توانستند بیمه درمانی شوند که بیش از ۹۰درصد از آنان کارگران غیر رسمی بودند.
ربیعی با تاکید بر اینکه باید در سیاست های رفاهی کشور انسجام داشته باشیم، تصریح کرد: در بیمه فراگیر هر فردی دارای یک دفترچه بازنشستگی است که دارای سطوح متفاوت است. بیمه تکمیلی هم می تواند با توجه به تمکن افراد، آنان را تحت پوشش قرار دهد.
وی یکی دیگر از محورهای برنامه ششم توسعه در خصوص رفاه اجتماعی را در نظر گرفتن ۴۰ درصد حداقل دستمزد برای معلولانی که نمی توانند به هیچ عنوان مسئولیت کاری را به دلیل معلولیت بر عهده بگیرند، عنوان کرد.
منبع: جام نیوز