به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از روابط عمومی ادارهکل دامپزشکی مازندران، سید حسین رضوانی از شهروندان مازندرانی درخواست کرد با توجه به در پیش بودن سال جدید و استفاده از ماهی قرمز بر روی سفره هفت سین، این ماهیها را از مراکز مجازی که تحت نظارت دامپزشکی هستند، تهیه کنند.
وی گفت: گذشته از زیبایی ماهی قرمز و تزئین سفره هفت سین، در صورت عدم رعایت بهداشت این ماهی از ناقلین بیماریهای مشترکی همچون انواع بیماریهای انگلی، عفونتها و التهابهای دستگاه گوارش، سل پوستی و... هستند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران اظهار کرد: بعداز هر بار دست زدن به آب یا ماهیان قرمز، دستها را بهطور کامل با آب و صابون شسته و آموزش بهداشت فردی بهویژه به کودکان درباره جلوگیری از دست زدن به ماهیان و عدم دستمالی به چشم، صورت و دهان بعد از کار با ظروف نگهداری ماهی قرمز مورد تاکید است.
این مسئول تصریح کرد: ماهی قرمز را از مراکز معتبر و بهداشتی که بهصورت مسقف، قابل شستشو و ضدعفونی و با ظروف و لوازم مناسب هستند تهیه کنند و برای انتقال ماهی از مراکز فروش به منزل (حداکثر بهمدت دو ساعت)، کیسههای پلاستیکی مناسب بوده و باید دو برابر میزان آب، در کیسه هوا وجود داشته باشد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران درباره غذای ماهی قرمز بیان داشت: غذای ماهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور نگهداری شود و علاوه بر استفاده از غذای آماده مجاز و بهداشتی موجود در بازار میتوان از دانه ارزن که از قبل خیس داده شده، دانه کنجد، سفیده تخم مرغ آبپز شده در بعضی از وعدهها بهصورت کمکی و به شکل ریز ریز و قطعه قطعه استفاده کرد.
وی مواردی همچون تحرک مناسب و پولکهای سالم و عاری از زخم را از مهمترین شاخصه سلامت ماهی قرمز برشمرد و ادامه داد: ماهی قرمز نباید شنای غیر طبیعی داشته باشد و یا اینکه پوست کمرنگ و یا به پهلو خوابیده و یا دارای برآمدگی غیرطبیعی در بدن باشد.
رضوانی در پایان گفت: افزایش غذادهی به ماهی قرمز سبب آلودگی آب شده و ماهی در اثر افزایش مواد آلی و دفعی، دچار مسمومیت میشود.
انتهای پیام/