logo

کد خبر : 17154
تاریخ خبر : 1394/12/03
۵۰ درصد تولیداتمان روی دست مانده، اغلب واحدهایمان ورشکست شدند/ توانایی صادرات به اروپا را داریم

۵۰ درصد تولیداتمان روی دست مانده، اغلب واحدهایمان ورشکست شدند/ توانایی صادرات به اروپا را داریم

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">مصطفی گودرزی، رئیس اتحادیه فروشندگان کاشی و سرامیک ضمن اشاره به رکود موجود دربازار به خبرنگار تراز گفت: امروز چه در بحث تولید کاشی و سرامیک و چه در موضوع توزیع و فروش، این صنعت در رکود مطلق به سر می برد. <br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ مصطفی گودرزی، رئیس اتحادیه فروشندگان کاشی و سرامیک ضمن اشاره به رکود موجود دربازار به خبرنگار تراز گفت: امروز چه در بحث تولید کاشی و سرامیک و چه در موضوع توزیع و فروش، این صنعت در رکود مطلق به سر می برد. وی با اشاره به رکود موجود در بخش مسکن افزود: دلیل اصلی وجود رکود در صنعت کاشی و سرامیک رکود در بخش ساخت و ساز مسکن بوده که تولید زیاد و عرضه بیش از تقاضای این کالا بر رکود موجود بر این بخش دامن زده است.


گودرزی خاطرنشان کرد: در شرایط عادی، کشور پتانسیل تولید سالیانه ۶۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک را دارد که ما در حال حاضر با ۲۰۰ میلیون متر مربع زیر ظرفیت، تولیدی حدود ۴۰۰ میلیون متر مربع در سال داریم. رئیس اتحادیه فروشندگان کاشی و سرامیک درباره میزان مصرف کشور در سال های اخیر تصریح کرد: میزان متوسط مصرف سالیانه ما حدود ۲۰۰ میلیون متر مربع است که این موضوع نشان دهنده مصرف ۵۰ درصدی تولیدات این صنعت در داخل کشور است. وی با اشاره به کشور عراق به عنوان یکی از بازارهای صادرات کاشی و سرامیک ایران اظهار داشت: در صورت وجود شرایط عادی در عراق چیزی حدود ۱۰۰ میلیون متر مربع از این محصولات به این کشور صادر می شود، که میزان این صادرات با توجه به افزایش یا کاهش امنیت و وجود رونق اقتصادی و ساخت و ساز در عراق افزایش یا کاهش می یابد.


گودرزی درباره دلایل عدم صادرات این محصولات به سایر کشورها گفت: بلوکه شدن مقدار قابل توجهی از پول های بازرگانان ایرانی در عراق و عدم بازگشت سرمایه آنها به کشور باعث کاهش میزان صادرات ما به عراق شده است. ضمن اینکه به دلیل قیمت تمام شده بالا و عدم بازاریابی مناسب محصولات ما با عدم وجود مشتری روبه رو هستند. وی ادامه داد: البته میزان اندکی از این محصولات به کشور افغانستان و پاکستان نیز صادر می شود که با محاسبه میزان همه اینها، صادرات ۱۰۰ میلیون متر مربعی را شامل می شود.


این فعال صنفی با اشاره به وجود بعد مسافت و هزینه های حمل و نقل صادرات کالا به اروپا تصریح کرد: البته بخش عمده ای از کالاهای با کیفیت ما در اروپا نیز دارای مشتری و بازار مناسبی است که با توجه به هزینه های موجود، صادرات این محصولات صرفه اقتصادی ندارد. گودرزی درباره واحدهای صنفی تحت پوشش اتحادیه خاطرنشان کرد: در سال های اخیر شاهد ورشکستگی واحدهای زیادی در صنف خودمان بودیم که به نظر میرسد تا زمانی که مسکن از رکود خارج نشود این وضعیت ادامه خواهد داشت.