به گزارش مازند اصناف؛ نشست مدیران عامل بانکها و موسسات اعتباری دولتی و خصوصی کشور صبح امروز با حضور ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها و موسسات اعتباری پیرامون تبیین نقش و جایگاه بانکها در اقتصاد مقاومتی در بانک انصار برگزار شد.
در این نشست رئیس کل بانک مرکزی از مدل مفهومی ریلگذاری بانکها برای نقش آفرینی در عرصه اقتصادمقاومتی که به همت شبکه بانکی کشور طراحی شده است، رونمایی کرد.
رئیس کل بانک مرکزی در این نشست گفت: کاهش نرخ سود بانکی یک تصمیم جمعی بین بانکهای دولتی و خصوصی بود و از پنجشنبه به بانکها ابلاغ شده و از امروز اجرایی می شود.
وی ادامه داد: با توجه به کاهش تورم و رسیدن به نرخ ۱۳.۲ درصد، بانکها نمیتوانستند به سپرده گذارها نرخ سود بالای ۲۰ درصد پرداخت کنند و از تسهیلات گیرندگان نرخ سود بالای ۲۵ درصد دریافت کنند؛ به همین دلیل با یک نشست دسته جمعی بین مدیران بانکها تصمیم گرفتند تا نرخ سودها را کاهش دهند.
سیف با بیان اینکه نرخ سود بانکی این بار به صورت دستوری کم نشد بلکه با میل و اراده خود بانک ها انجام شد، تصریح کرد: اگر مثل گذشته نرخ سود بانکی را کم می کردیم، درست نبود و باید با توجه به شرایط اقتصادی خود بانک ها به این نتیجه می رسیدند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه این بانک از این اقدام بانکها استقبال کرده است، گفت: نرخ تورم با روند مثبتی به سمت کاهش پیش می رود و به همین دلیل نرخ سود بانکی هم باید کاهش پیدا می کرد.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی در طی دو سال و نیم گذشته تلاش کرده تا فضای اقتصادی را به سمت متعادل شدن پیش ببرد، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور روند کاهش نرخ سود بانکی باید ادامه یابد.
سیف با بیان اینکه در ماه های اخیر نرخ سود بین بانکی از ۲۹ درصد به زیر ۱۹ درصد رسیده است، افزود: در بازار سرمایه نیز نرخ سود اوراق به ۱۹ درصد رسیده است و تلاش داریم.
وی ادامه داد: متاسفانه نرخ سودهای علی الحساب در بانک های مختلف به دلیل رقابتهای موجود بسیار بالا بود و بانکها نرخ سودی را که به سپرده گذاران پرداخت می کردند از سهام داران کم می کردند و ما باید حقوق همه را در سیستم بانکی رعایت کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه انتظار داریم که در روز اول اجرای کاهش نرخ سود بانک ها هیچگونه استثنایی وجود نداشته باشد، گفت: اجرای این دستورات و رعایت انضباط در سیستم پولی سبب می شود که بازار پولی به درستی عمل کند و در جهت رشد و توسعه کشور گام بردارد.
وی گفت: بانک مرکزی افرادی را به صورت ناظر به شعب بانک ها اعزام می کند تا اگر کسی از دستورالعمل بانک مرکزی عدول کند، برخوردهای انضباطی انجام شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نظام بانکی کشور از صنعت بانکداری روز دنیا عقب است، گفت: با توجه به شرایط پس از تحریم، نظام بانکی ما باید بر مبنای استانداردهای روز دنیا حرکت کند و ما باید این استانداردها را در سیستم بانکی اجرایی کنیم.
وی افزود: بانک مرکزی باید استانداردهای لازم را تدوین و به بانکها ابلاغ کند تا در شرایطی که ما با بانکهای بین المللی در ارتباط هستیم بتوانیم مطابق استانداردهای روز دنیا حرکت کنیم. بانکهای دنیا برای ارتباط با ما به صورت های مالی بانکها توجه می کنند و ما باید صورت های مالی سیستم بانکی را شفاف کنیم در غیر اینصورت به نظام بانکی خودمان آسیب می زنیم.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نقش بانکها در اقتصاد مقاومتی گفت: نظام بانکی کشور نقش جدی و تاثیرگذار در اجرای اقتصاد مقاومتی بر عهده دارد و باید با فراهم کردن بسترهای لازم در جهت رشد و توسعه کشور گام بردارد.
وی با اشاره به اینکه عدالت محوری، مردمی بودن اقتصاد و درون زا و برون زا بودن اقتصاد از سرفصل های اقتصاد مقاومتی است، گفت: نظام بانکی با جهت گیری مناسب می تواند شرایط لازم را برای اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی فراهم کند.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که در تمام زمان ها هم شرایط تحریم و هم شرایط پس از تحریم باید مورد تاکید قرار بگیرد و مسئولیت بانک مرکزی در این خصوص بسیار زیاد است.
این نشست در زمره سلسله نشستهای ماهانه مدیران عامل بانکها و موسسات اعتباری کشور است که به میزبانی بانکهای مختلف برگزار میشود و این نشست همزمان با دومین سال ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برگزار شد. در این نشست ابراهیمی مدیرعامل بانک انصار مدل مفهومی ریلگذاری بانکها برای نقش آفرینی در عرصه اقتصادمقاومتی را به منظور همراستاشدن فعالیتهای آنها تشریح کرد.
منبع: مهر