به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، احمد داود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه که در راس هیئتی عالیرتبه برای شرکت در بیست و یکمین اجلاس شورای وزیـران اکـو به تهران سفر کرده، در ادامه این سفر و دیدارهای خود با مقامات عالیرتبه کشورمان، عصر (چهارشنبه) در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه در ابتدای این دیدار با تشکر از ظریف به خاطر حسن میزبانی و برگزاری موفق نشست وزرای خارجه اکو، حصول توافق ژنو بین جمهوری اسلامی و گروه 1+5 را به همتای ایرانی خود و دولت و مردم ایران تبریک گفت.
وی با اشاره به مشترکات فراوان دینی و فرهنگی بین دو کشور همسایه و مسلمان، بر عزم و اراده دولت ترکیه برای تداوم توسعه روابط همه جانبه با ایران تاکید کرد و ضرورت پیگیری اجرایی شدن توافقات فیمابین را در جهت رفع موانع و مشکلات فراروی توسعه روابط به خصوص حضور فعال شرکتها و بخشهای خصوصی دو کشور خواستار شد.
ظریف نیز در این دیدار با اشاره به روابط بسیار خوب ایران با کشور همسایه و مسلمان خود ترکیه، از سطح روابط فیمابین ابراز خرسندی کرد و در عین حال یادآور شد: همچنان ظرفیتهای بسیار زیادی برای توسعه و گسترش روابط بین تهران و آنکارا در عرصههای اقتصادی و تجاری و فرهنگی وجود دارد که امیدوارم با برگزاری هرچه سریعتر کمیسیون مشترک اقتصادی و با پیگیری وزرای خارجه و نیز وزرای مسئول کمیسیون مشترک اقتصادی در دو کشور این روند تسهیل و تسریع شود.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به ایجاد فضای جدید در عرصه تعامل ایران با کشورهای جهان به دنبال حصول توافق ژنو، ابراز امیدواری کرد کشورهای دوست و همسایه ایران با سابقه روابط خوب سیاسی و اقتصادی از این شرایط و ظرفیت جدید برای تحکیم و تثبیت روابط به خصوص در ابعاد اقتصادی و تجاری بیش از پیش بهره گیرند.
داود اوغلو و ظریف در این دیدار و مذاکرات همچنین ضمن بررسی راههای توسعه و تحکیم بیش از پیش روابط همه جانبه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه، ضرورت رفع موانع موجود در روند توسعه روابط در عرصههای اقتصادی، تجاری و بازرگانی، پتروشیمی، حمل و نقل و نیز روابط فرهنگی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین در ادامه این دیدار ضرورت تداوم رایزنی و مشورت بین مقامات عالیرتبه دو کشور و نیز سفر متقابل مقامات ایرانی و ترک به تهران و آنکارا را برای همفکری و همکاری سازنده و نزدیک به منظور استفاده از ظرفیتهای دو کشور همسایه و مسلمان و بزرگ منطقه برای کمک به حل و فصل مسائل و مشکلات منطقه به خصوص بحران سوریه را مورد تأکید قرار دادند.