logo

کد خبر : 16217
تاریخ خبر : 1394/10/19
دستور برای حذف دلالان از بازار میوه شب عید

دستور برای حذف دلالان از بازار میوه شب عید

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال بهتر و زودتر از پارسال، دو میوه پر مصرف سیب و پرتقال برای شب عید تامین و بخش زیادی از آن خریداری شده است. همچنین طبق بخشنامه وزیر کشاورزی نیاز مردم فقط باید از تولیدکنندگان خریداری شود و دلال و واسطه هیچ نقشی نباید در این فرآیند داشته باشند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛  خلیل آقایی  اظهار کرد: تامین سیب و پرتقال شب عید وظیفه وزارت کشاورزی است اما توزیع آن و کنترل قیمت در مغازه‌ها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی صرفا به تولید توجه نمی‌کند بلکه از هم‌اکنون میزان نیاز شب عید به سیب و پرتقال را ارزیابی و بیش از نیاز شب عید خریداری و ذخیره‌سازی کرده است.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: سال‌هاست که وزارت جهاد کشاورزی تاکید دارد که تولید سیب و پرتقال در کشور به اندازه کافی است و نیازی به واردات نداریم که البته طی دو سال گذشته همواره نظارت وزارت جهاد کشاورزی بر مبادی رسمی کشور به گونه‌ای بوده است که هیچ‌گونه وارداتی نداشته‌ایم که البته ممکن است از مبادی غیررسمی محموله‌هایی وارد شده باشد که باید دیگر دستگاه‌های متولی به آن نظارت کند.

آقایی ادامه داد: امسال بهتر از سال گذشته ذخیره‌سازی و تامین نیاز شب عید انجام شده است، چرا که زودتر از پارسال از استان‌ها نیازسنجی صورت گرفت و براساس نیاز آنها میوه شب عید برای این استان‌ها تامین و ارسال شد.

وی با بیان این‌که وزیر جهاد کشاورزی از مهرماه بخشنامه تامین میوه شب عید را ابلاغ کرده است، گفت: براساس این بخشنامه میوه شب عید باید از تولید‌کنندگان خریداری شود و دلال و واسطه هیچ نقشی نباید در این فرآیند داشته باشند.

تشکیل معاونت بازرگانی در وزارت کشاورزی

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: معاونت بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده است، اما با توجه به این‌که برای تشکیل یک معاونت باید مصوبه از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور داشته باشیم در حال حاضر وظایف حوزه بازرگانی بخش کشاورزی با ساختاری به عنوان قائم مقامی وزیر در حال انجام است، اما معاونت بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی به زودی تشکیل می‌شود.

آقایی تصریح کرد: توانمند‌سازی بخش خصوصی جزو وظایف ذاتی وزارت جهاد کشاورزی است تا بتواند وظایف قابل واگذاری را به آنها بسپارد. بنابراین هرجا بخش خصوصی بتواند وارد بازار شود وزارت جهاد کشاورزی باید از آن حمایت می‌کند و در راستای توانمندسازی و واگذاری وظایف مرتبط با تولید و بازار از هیچ کمکی دریغ نکند.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: گرچه تولید در بخش کشاورزی به صورت کامل از سوی بخش خصوصی و بهره‌برداران انجام می‌شود، اما همان وظایف باقی‌مانده در حوزه تامین و بازار را نیز آماده‌ایم تا به بخش خصوصی واگذار کنیم.

وی گفت: تنظیم بازار محصولات کشاورزی به معنای نظارت بر توزیع‌کنندگان خرد وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اما تامین کمبودهای کشور در حوزه محصولات و کالاهای اساسی بخش کشاورزی از محل تولید داخلی یا واردات در حیطه اختیارات وزارت جهاد کشاورزی است.

 

 

 

ایسنا