به گزارش مازند اصناف؛ آمارهای رسمی منتشر شده توسط گمرک نشان میدهد در 9 ماه گذشته از امسال بیش از 30 هزار و 400 دستگاه خودرو سواری به ارزش 717 میلیون و 857 هزار و 445 دلار وارد کشورمان شده است.
همچنین در این مدت یک میلیارد و 363 میلیون دلار خودرو به همراه قطعات خودرو به کشور وارد شده که این میزان، در هشت ماهه اول امسال بالغ بر یک میلیارد و 211 میلیون دلار بوده است، همچنین از لحاظ ارزش دلاری 12/55 درصد رشد را نشان میدهد. مهر در این باره نوشت: البته در هشت ماه ابتدای امسال 26 هزار خودروی سواری به ارزش 646 میلیون و 180 هزار و 50 دلار وارد کشور شده بود.
فارس هم نوشت: آمار گمرک نشان میدهد طی 9 ماه گذشته از سال جاری بالغ بر سه میلیون و 366 هزار دلار برای واردات آدامس از کشور خارج شده است.
به گزارش خبرنگار ما محاسبه جمع مبلغ واردات خودرو و آدامس و تبدیل آن به پول رایج کشور براساس دلار 3700 تومان نشان میدهد که بیش از 2600 میلیارد تومان فقط برای همین دو قلم کالا از جیب مردم رفته است. آن هم در شرایطی که مقامات دولت یازدهم مدام از اجرای اقتصاد مقاومتی سخن میگویند.
گفتنی است از آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون واردات اقلام غیرضروری به کشور افزایش یافته. بعضی از این کالاها با کیفیتی بهتر در ایران قابل تولید یا در حال تولید و عرضه به بازار است.
چند روز پیش گمرک ایران، آمار 8 ماهه امسال خود را منتشر کرد که مطرح شد 12/5 تن سنگپا وارد شده است. در سال 93 هم 10 تن از این کالا به کشور وارد و بابت آن ارز خارج شده است. در مهرماه امسال هم مرکز آمار اعلام کرد در شش ماهه نخست سال جاری، میلیونها دلار صرف واردات سنگپا، آدامس، شانه و گیره زلف، کراوات، کلاهگیس و پاپیون شده در حالی که رکود بیسابقه بر اقتصاد کشور حاکم است. واردات بیرویه موجب کاهش فعالیت 25 هزار کارگاه نسبت به سال 93 شده و بیکاری کارگران بیشتری را در پی داشته است.
واردات بیرویه انواع کالاهای مصرفی از چین، ترکیه، امارات و هند مانند کفش، پوشاک، صنایع چوبی، قطعات خودرو و حتی محصولات کشاورزی، تولید داخلی را از نفس انداخته تا جایی که از مسئولان اتحادیهها تا ائمه جمعه سراسر کشور و نمایندگان مجلس و کسبه در حال اعتراض به این رویه هستند اما هیچ واکنش موثری از دولت نمیبینند.
گمرک آمار داده که طی 9 ماه گذشته از سال جاری، 216 هزار دلار محصولاتی نظیر بیل و کلنگ و 23 هزار دلار سنگپا وارد شده است. واردات این کالاها از کشورهای سوئد، لهستان، ایتالیا، ترکیه، امارات، تایوان و چین صورت گرفته، حال آنکه کالاهای مشابه و مرغوبتر از این وارداتیها در کشور وجود دارد.
بلاغ