به گزارش مازند اصناف؛ سید محمد علی ابریشمی - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - امروز (چهارشنبه) در مراسم کلنگزنی نخستین شهرک صنعتی تخصصی پوشاک در بخش جنوبی شهر تهران با اشاره به اهمیت بنگاههای کوچک و متوسط در اقتصاد اظهار کرد: این مجموعه نیمی از نیروی انسانی شاغل در اقتصاد کشورهای پیشرفته را تشکیل میدهد و این در حالی است که برای ایجاد واحدهای صنایع کوچک سرمایهگذاری کمی لازم است. در عین حال این واحدها میتوانند در جهت توسعه نوآوری فعالیت بسیار خوبی داشته باشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 945 شهرک صنعتی مصوب در کشور داریم، ادامه داد: از این تعداد 760 شهرک صنعتی در حال واگذاری و 132 هزار زمین در اختیار سازمان ماست، البته از این مساحت 75 هزار هکتار آن عملیاتی و در نهایت میزان زمین صنعتی که از این فرآیند به دست میآید 51 هزار هکتار است که در حال حاضر 30 هزار هکتار آن واگذار شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تعداد شهرکهای صنعتی حاضر در تهران و مساحت آنها گفت: 27 شهرک مصوب در استان تهران قرار دارد که 17 شهرک در مرحله واگذاری است و پنج شهرک نیز در حال آمادهسازی زیرساخت هستند که بدین ترتیب از مجموع 10 هزار هکتار زمین در اختیار شش هزار هکتار آن عملیاتی است و از این مساحت 3000 هکتار تاکنون به واحدهای صنعتی واگذار شده است.
سید ابریشمی با اشاره به بازار 33 هزار میلیارد تومانی مصرف پوشاک ایران اظهار کرد: به این ترتیب بازار مصرف ایران حدود 11 میلیارد دلار بوده و این در حالی است که تولید داخل به حدود 300 هزار تن یعنی تنها 4.5 میلیارد دلار میرسد، اما بقیه آنها از طریق واردات رسمی و غیررسمی تامین میشود.
وی با بیان اینکه اشتغال صنعت پوشاک در کشور حدود 280 هزار نفر است، اظهار کرد: در عین حال این صنعت کمترین آسیب زیست محیطی و مصرف آب را دارد که یکی از نقاط قوت آن تلقی میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برنامه بعدی ایجاد شهرک پوشاک در خراسان است، ادامه داد: یکی از مباحث مهم و تاثیرگذار در صنعت پوشاک توجه به طراحی و مد است که در حال حاضر یکی از مشکلات این صنعت بهشمار میرود؛ بنابراین باید مراکز طراحی و مد در محلی متمرکز شود و با رشته صنعتی پوشاک خود را هماهنگ کند تا بتوانیم کمتوجهی به این موضوع را جبران کنیم.
ابریشمی همچنین با تاکید بر اهمیت رعایت حقوق مالکیت در صنعت پوشاک اضافه کرد: باید شرایطی فراهم شود که وقتی یک واحد تولیدی اقدام به نوآوری و برندسازی میکند هر کسی نتواند بدون مجوز از برند آن شرکت استفاده کند.
وی در ادامه با اشاره به مشکل کمبود آب شهرک شمسآباد نیز اظهار کرد: آب موجود در این شهرک در حال حاضر حدود 110 لیتر در ثانیه است که قرار است با انتقال آب از قنات شوش عباسی 300 لیتر آب در ثانیه به این شهرک منتقل شود که به این ترتیب مشکل کمآبی نیز در این شهرک برطرف میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به برنامههای دولت در برنامه ششم توسعه و قانون بودجه سال 1395 در حوزه شهرکهای صنعتی اظهار کرد: تصمیم اساسی دولت برای اینکه دستگاههای اجرایی زیرساختها را تا در شهرکهای صنعتی بیاورند هم در برنامه ششم توسعه و هم در بودجه سال آینده آمده که تاکنون مصوبه دولت را دریافت کرده است.
ابریشمی افزود: مورد دیگری که در دولت تصویب شده است حمایت از شرکتهای خدماتی و واحدهای صنعتی داخل شهرکهاست که براین اساس قرار است بخشی از مالیات بر ارزش افزودهای که واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی پرداخت میکنند برای نگهداری و تکمیل زیرساختها استفاده شود.
وی درباره میزان آلایندگی شهرکهای صنعتی کشور نیز ادامه داد: تمامی شهرکهای صنعتی پیش از احداث ارزیابی زیست محیطی میشوند، ضمن اینکه تمامی اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از آلایندگی شهرکها از جمله سیستم تصفیه فاضلاب در جهت حفاظت از آب و خاک انجام میشود؛ بهطوری که در حال حاضر 72 درصد از واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی دارای سیستم تصفیه فاضلاب هستند.
ایسنا