به گزارش مازند اصناف؛ سید شبر موسوی اظهار کرد: سیر گیاهی علفی و دارای ساقهای به ارتفاع 20 تا 40 سانتیمتر است که فاصله خطوط کاشت بین 25 تا 75 سانتیمتر، فاصله بوتهها روی خطوط حدود 12 سانتیمتر، عمق کاشت در اراضی سبک تا پنج سانتیمتر و در اراضی نسبتاً سفت و رسی از 2.5 تا سه سانتیمتر تجاوز نمیکند.
وی افزود: امروزه سیر بهصورت قرص و کپسول در صنایع داروسازی برای کاهش کلسترول خون، تنظیم فشار خون، ناراحتیهای قلب و عروق، سرماخوردگی و آنفلوآنزا مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندورود ادامه داد: سیر در جلوگیری از لخته شدن و انعقاد خون موثر بوده و موجب کاهش مقدار فشار و قند خون، پیشگیری از بروز سرطان و درمان بسیاری از بیماریهای تنفسی، ریوی و گوارشی میشود و در سالهای اخیر عصاره این گیاه در توقف رشد قارچها بسیار موثر است.
موسوی خاطرنشان کرد: کشت سیر امسال در بیش از 270 هکتار از اراضی زراعی این شهرستان انجام شد که پیشبینی میشود حدود 11 تن سیر تر در هکتار و حدود پنج تن سیر خشک در هکتار از این اراضی برداشت شود.
وی یادآور شد: امسال بهدلیل مساعد بودن شرایط جوی، بخش قابل توجهی از زمینهای کشاورزی این شهرستان به زیر کشت پاییزه رفته است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندورود ادامه داد: بهمنظور بهرهبرداری بهینه از زمینهای کشاورزی، افزایش درآمد بهرهبرداران، تثبیت ازت خاک و بهبود کیفیت خاک زراعی و عملکرد بهتر زراعتهای بعدی، در سال جاری بیش از 250 هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان به کشت محصول باقلا اختصاص داده شده است.
موسوی افزود: جهاد کشاورزی با تخصیص و توزیع انواع کودهای شیمیایی، خدمات مشاورهای، توصیههای فنی و برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی نقش حمایتی خود نسبت به کشت این محصول را ایفا کرده است.
وی با اشاره به اینکه استفاده بهموقع از سم و کود و توجه به توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی، میزان بهرهبرداری از زمینهای کشاورزی افزایش مییابد، گفت: پیشبینی میشود متوسط عملکرد باقلا تر در هر هکتار 5.8 تن و خشک حدود 5.3 تن باشد.
فارس