logo

کد خبر : 15687
تاریخ خبر : 1394/09/20
خامه قنادی شیرین بدون شکر در مازندران مجوز تولید گرفت
براي نخستين بار در کشور؛

خامه قنادی شیرین بدون شکر در مازندران مجوز تولید گرفت

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">&nbsp;سازمان غذا و داروی کشور با تایید و صدور پروانه ساخت محصول &quot;خامه قنادی بدون شکر&quot; (به شماره 14649/49) که برای نخستین بار&nbsp; در کشور معرفی شده، تولید گسترده و عرضه آن به بازار مصرف را&nbsp; توسط شرکت لبنیاتی در آمل، مجاز اعلام کرد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ حسن مکرمی مدیر نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران  در گفت و گو با خبرنگاران ضمن تایید تولید نخستین "خامه قنادی شیرین بدون شکر"  در کشور گفت: گواهی تولید این محصول  پس از سه ماه انجام آزمایشات کیفی، توسط سازمان غذا و دارو صادر شده است.

وی گفت: مصرف شیرینی و بیماری دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در کشور و استان مازندران است و به طور یقین این محصول غذایی در صنایع غذایی کشور  مورد استقبال قرار می گیرد.

مهندس پریسا عندلیب مدیر کنترل کیفیت شرکت لبنیاتی در آمل که تولید کننده خامه قنادی شیرین بدون شکر است، نیز  به تشریح  چگونگی تولید و مزایای این ماده غذایی پرداخت و گفت:این محصول به ویژه می‌تواند خطر مصرف شیرینی‌های خامه‌ای را برای بیماران دیابتی کاهش دهد.

وی اظهار کرد: خامه قنادی یکی از پر مصرف‌ترین فراورده‌های لبنی است که در شیرینی‌های خامه‌ای، دسرها و کیک‌ها استفاده می‌شود و به دلیل داشتن درصد چربی و قند بالا جزو مواد غذایی پرکالری به‌شمار می‌رود.

وی ادامه داد: محصول جدید خامه قنادی بدون شکر به جای داشتن 20 درصد شکر معمول در خامه‌های قنادی، دارای شیرین‌کننده طبیعی به نام " استویا " است که از گیاه استویا استخراج شده است.

وی گفت: این ماده با این‌که شیرینی آن حدود 300 برابر ساکاروز است، اما منبع کالری به‌شمار نمی‌آید.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا سلامت و ویژگی‌های بافتی  محصول با حذف شکر و افزودن استویا، حفظ شده است ؟گفت:اگرچه استویا از نظر مزه، شیرینی جایگزین بسیار مناسبی برای شکر است و کالری بسیار کمتری هم دارد ولی به اندازه شکر قادر به ایجاد بافت، قوام و افزایش ویسکوزیته  در محصول نهایی نیست به همین خاطر ضمن اصلاح فرایند تولید از فیبر اینولین که یک پلی ساکارید استخراج شده از گیاهان است، استفاده شده تا ضمن تقویت ارزش تغذیه ای، بافت و قوام مناسب در خامه بدست آید.

وی گفت: اینولین مانند سایر فیبرهای گیاهی دارای خواصی همچون بهبود عملکرد سیستم گوارش، کاهش کالری، پری بیوتیک، بهبود دهنده طعم و حس چشایی است.

عندلیب با تاکید بر اینکه مصرف این محصول به عنوان جایگزین خامه قنادی برای تمامی گروه‌های سنی قابل توصیه است، توضیح داد: این محصول به دلیل داشتن  استویا و اینولین دارای خواص گوناگونی از قبیل کاهش قندخون، تاثیرگذاری مثبت بر فعالیت‌های قلبی و عروقی و همچنین حفظ سلامت دندان‌هاست که در مجموع می تواند برای گرو‌ه‌های سنی کودکان، نوجوانان و جوانان به دلیل علاقه‌مندی عمومی این گروه به مصرف شیرینی‌جات، به ویژه شیرینی‌های خامه‌ای؛ ویژگی‌های پیشگیرانه داشته باشد و مهمتر اینکه خطر مصرف شیرینی‌های خامه‌ای را به ویژه برای بیماران دیابتی کاهش دهد.

 

خبرگزاری ایسنا -مازندران