به گزارش مازند اصناف؛ مازندران در تولید مرکبات کشور پیشگام است، با توجه به اینکه 2.2 میلیون تن تولید مرکبات، نزدیک به 12 درصد مرکبات در قائمشهر تولید میشود که این شه رستان برای تأمین میوه شب عید و تنظیم بازار یکی از مهمترین تولیدکنندگان کشور است.
قائمشهر بهدلیل فراوانی تولید به مهد مرکبات کشور معروف است، همچنین با توجه به تولیدات مناسب مرکبات در قائمشهر، این شهرستان با رعایتهای استانداردهای لازم میتواند در حوزه صادرات نیز پیشگام باشد.
* فرار کشورهای هدف بهدلیل نبود برنامه مناسب در حوزه صادرات
فرماندار قائمشهر در جلسه توسعه شهرستان قائمشهر با محوریت صادرات مرکبات به کشور روسیه، گفت: در گذشته بهدلیل نبود برنامه مناسب در حوزه صادرات، بسیاری از کشورهای هدف از دست رفت.
مهدی محمدی با بیان اینکه فعالان بخش اقتصادی مرکبات، در استان مازندران و شهرستان قائمشهر، توانایی فعالیت در حوزه صادرات را دارند، افزود: قائمشهر دارای صادرکنندگان برتر است، که با رعایت استانداردهای لازم میتواند در بخش صادرات، فعالیتهای مناسبی انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه برای موفقیت در حوزه صادرات نیاز به همت فعالان اقتصادی مرکبات است، اضافه کرد: دولت حمایتهای لازم از فعالان اقتصادی را انجام میدهد و آنها در کنار دولت میتوانند بسترهای توسعه صادرات را پایه ریزی کنند.
فرماندار قائمشهر با تأکید بر اینکه سورتینگداران متخلف، زحمات باغداران و صادرکنندگان را از بین میبرند، بیان کرد: سورتینگداران متخلف، مرکبات نامرغوب با ظاهر مناسب وارد بازار میکنند که بهدلیل نبود کیفیت لازم، اعتماد مصرفکننده از بین میرود.
وی ادامه داد: سورتینگداران متخلف با ارائه محصول بیکیفیت، بازار هدف را تحت شعاع قرار میدهند که باید برای رسیدن به بازار هدف، از فعالیت سورتینگداران متخلف جلوگیری شود.
محمدی متذکر شد: صادرات مرکبات در شهرستان قائمشهر باید افزایش پیدا کند، زیرا با افزایش صادرات، اشتغال نیز افزایش مییابد.
* استمرار صادرات سبب توسعه صادرات میشود
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بینالمللی استانداری مازندران با بیان اینکه استمرار صادرات باعث توسعه صادرات میشود، اظهار کرد: برای رسیدن به بازار هدف، نیاز است که در استمرار صادرات راهکارهای لازم انجام شود.
لیلا واثقی با اشاره به اینکه با تشکیل انجمن صادرکنندگان در سطح استان و شهرستان، صادرکنندگان مشخص شوند، بیان کرد: یکی از مشکلات عمده در حوزه صادرات، نبود انجمن صادرکنندگان بوده که نیاز به دستهبندی صادرکنندگان است.
وی ادامه داد: عواملی اعم از شکلگیری انجمن صادرکنندگان، بستهبندی متناسب و علائم تجاری محصولات، میتواند در زمینه توسعه صادرات موثر باشد.
واثقی با تأکید بر اینکه دولت حمایتهای لازم در حوزه صادرات انجام میدهد، بیان کرد: محصولات کشاورزی بر اساس عرضه و تقاضا قیمتگذاری میشود.
* کاهش 50 درصدی صادرات مازندران
معاون صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه 50 درصد صادرات استان کاهش یافت، بیان کرد: برای توسعه صادرات نیاز به زیرساخت در بخش صادرات است.
ابراهیم یعقوبی با بیان اینکه امسال 40 کانتینر مجهز به یخچال در اختیار بندر امیرآباد و نوشهر قرار گرفت، تصریح کرد: با توسعه حمل و نقل دریایی میتوانیم در بخش صادرات با موفقیت بیشتری گام برداریم.
وی متذکر شد: صادرات در قائمشهر مسیر مناسبی را طی میکند و با تشکیل انجمن صادرکنندگان، بسیاری از مشکلات موجود در حوزه صادرات برطرف میشود.
یعقوبی با اشاره به اینکه برنامهریزی در زمینه صادرات باید با سرعت انجام شود، اضافه کرد: در مدت کمتر از سه ماه فرصت است تا با برنامهریزی مناسب و مشخص کردن بازار هدف، صادرات محصولات موجود انجام شود.
* سند توسعه مرکبات صادر شد
مدیر تنظیم بازار محصولات و نهادههای کشاورزی استان مازندران، اظهار کرد: امسال با دستور استاندار برای جهش توسعه صادرات، برنامهریزیهای لازم انجام شد که در این راستا سند توسعه صادرات مرکبات مازندران تدوین شد.
وی با تأکید بر اینکه سند توسعه صادرات مرکبات ابلاغ شد، اضافه کرد: از طریق دستگاههای مربوطه برای تأمین تسهیلات بانکی به صادرکنندگان، تأمین کانتینرهای مناسب حمل مرکبات، هماهنگیهای لازم برای حمل و نقل مرکبات و علائم تجاری مرکبات در دستور کار قرار گرفت.
نگهدار یادآور شد: تولیدات محصولات کشاورزی در استان مازندران برای صادرات مناسب است اما بهدلیل نداشتن بازاریابی و توسعه پایدار در حوزه صادرات با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه کشورهای هدف برای صادرات محصولات کشاورزی استان مازندران مشخص شدهاند، تصریح کرد: بسترهای لازم برای کشورهای هدف مهیا شده تا آنها با سفر به استان مازندران با کیفیت مرکبات استان آشنا شوند.
مدیر تنظیم بازار محصولات و نهادههای سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران درباره صادرات محصولات کشاورزی در هفت ماهه امسال، افزود: 113 تن به ارزش بیش از 164میلیون دلار صادرات انجام شد که از لحاظ وزنی 26 درصد و ارزشی 42 درصد نسبت به صادرات سال گذشته افزایش صادرات انجام شد.
نگهدار با بیان اینکه تولید مرکبات در نیمه دوم سال انجام میشود، گفت: با توجه به تدوین سند مرکبات و مشارکت دستگاهای مربوطه، امسال در صادرات مرکبات و کیوی رشد چشمگیری نسبت به سالهای گذشته خواهیم داشت.
* قیمتها کارشناسی اعلام شوند
رئیس اتحادیه باغداران شهرستان قائمشهر با بیان اینکه برای توسعه صادرات نیاز است قیمتها با کارشناسی اعلام شوند، اظهار کرد: اگر قیمتها با کارشناسی اعلام شوند، دیگر با کاهش قیمت، کیفیت محصولات نیز کاهش نمییابد.
مهدی زینی با اشاره به اینکه کشورهای هدف خواهان طعم و مزه مرکبات مازندران هستند، بیان کرد: با رعایت استانداردهای صادرات و قیمتگذاریهای کارشناسی شده، میتوانیم در بخش توسعه صادرات گامهای موثری برداریم.
وی با تأکید بر اینکه کیفیت مرکبات از نکات بسیار مهم در حوزه صادرات است، افزود: باید سورتینگها و حمل و نقل مجهز شوند تا مرکبات با کیفیت به کشورهای هدف صادر شوند.
زینی یادآور شد: نظارتها به شکل دائم در بخش صادرات انجام شود تا محصولات با کیفیتی به بازارهای هدف ارسال شوند.
* صادرکنندگان از صادرات دلسرد هستند
یکی از صادرکنندگان با بیان اینکه مشکلات بسیاری در بخش صادرات وجود دارد، اظهار کرد: با وجود چالشهای موجود در بخش صادرات ضعیف هستیم که این امر موجب دلسردی صادرکنندگان شده است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به استاندارهای لازم نیاز به تجهیزات است که در این راستا تسهیلات بانکی مناسب در اختیار صادرکنندگان مرکبات نیست.
میرزایی با اشاره به اینکه تعداد سورتینگ در شهرستان قائمشهر بسیار زیاد است، افزود: مسئولان بهجای افزایش تعداد سورتینگها، باید به تجهیز آنها توجه بیشتری میکردند.
وی با بیان اینکه برای صادرات نیاز به حمایت دستگاههای اجرایی است، بیان کرد: با کمک دستگاههای اجرایی میتوانیم مشکلات موجود در حوزه صادرات مرکبات را از بین ببریم.
میرزایی در پایان گفت: مرکبات شهرستان قائمشهر از کیفیت مناسب برخوردار است و در بخش بستهبندی محصولات نیاز به تجهیزات، ارائه تسهیلات بانکی و حمایت دولت است.
فارس