logo

کد خبر : 15494
تاریخ خبر : 1394/09/09
فروش آزاد سرطان در عطاری های سیستان و بلوچستان!

فروش آزاد سرطان در عطاری های سیستان و بلوچستان!

<p><span style="font-size: larger;">ناس یکی از مواد مخدری است که به وفور و به سهولت در بازارها و حتی بعضی مغازه های سیستان و بلوچستان یافت می شود.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از عصر هامون، استفاده از این ماده علاوه بر بخطر انداختن سلامتی فرد باعث نشان دادن شخصیت اجتماعی فرد در حد پایین می شود چرا که افراد جامعه با دید منفی به آنها می نگرند.

متاسفانه مصرف کنندگان ناس، آن را در دهان گذاشته، پس از اینکه این ماده با آب دهان فرد مخلوط می شود به دلیل بوی نامطبوع باعث ناراحتی اطرافیان و فاصله گرفتن از آنان می شود.
مصرف کنندگان ناس به هر کجا که می رسند به ویژه اماکن عمومی از قبیل مدارس، بیمارستان ها ، پارک ها و در و دیوار ها آب دهانشان را ریخته و آنجا را کثیف کرده که علاوه بر ایجاد چهره زشت و نازیبا به مکان باعث شیوع بیماری هایی از قبیل سل و هپاتیت به دیگران می شوند.

تمامی عوارض سیگار در ناس وجود دارد
متخصص بیماری های داخلی گفت: تمامی عوارضی که برای سیگار می‌توان نام برد در ناس هم دیده می‌شود.
دکتر محمد رضا میرادی اظهار داشت: ناس نیکوتین بسیار بالایی دارد و علاوه بر آن مانند تمام مخدرهای صنعتی و گیاهی توهم زاست و در رفتار فرد مصرف کننده اختلال ایجاد می‌کند.
وی افزود: مصرف ناس عوارضی مانند افزایش ضربان قلب، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماری‌هایی چون سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارسایی‌های کلیوی و بروز بیماری‌های اخلاقی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: «پان پراگ» که به طور مختصر به آن «پان» می‌گویند نوع دیگری مخدر می باشد که با عناوینی مانند ناس خارجی و یا ملوان زبل به شکل‌های آدامس، پاستیل و خوشبوکننده دهان در بازار کشور به فروش می‌رسد و عوارضی مشابه ناس دارد.
وی با بیان، ناس تنها توسط قشر خاصی از جامعه مصرف می‌شود اما پان پراگ در میان تمام اقشار جامعه توزیع می‌شود،‌ ادامه داد: افراد زیادی در جامعه نمی‌دانند که ناس و پان اعتیادآور است و حتی نیروی انتظامی تکلیف خود را در مورد ناس نمی‌داند.

مصرف ناس در ابتدا شادی آور است
متخصص بیماری های داخلی گفت: "ناس" مخلوطی از برگ خشک شده تنباکو و آهک است و بوی و طعم بسیار تندی دارد. ناس ماده‌ای است که در سال‌های گذشته طرفداران آن مهاجران افغان، هندی و پاکستانی بودند و در استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان به راحتی عرضه می‌شود.
میرادی عنوان کرد: ناس در حدود 25 سال پیش توسط مهاجران افغان، هندی و پاکستانی وارد ایران شد، این ماده ریشه گیاهی دارد و برای عمل آمدن به آن مقداری آهک اضافه می‌کنند زیرا برخی مواد مخدر را نمی‌توان به صورت خالص مصرف کرد.
وی تاکید کرد: ناس در ابتدای ورود به کشور به دلیل طعم بسیار تند و بوی نامطبوع مورد استقبال قرار نگرفت، اما امروزه مصرف آن در حال افزایش است.‌
وی ادامه داد: مصرف کنندگان ناس را در دهان خود می‌گذارند تا آب آن جذب دهان شود و این عمل پس از مدتی موجب زخم لثه و دهان می‌شود.
وی تصریح کرد: اعتیاد به ناس در اوایل مصرف موجب نشاط و شادی می‌شود اما پس از مدتی اثر نشاط آور خود را از دست داده و فرد مجبور می‌شود که به مواد مخدرهای قوی‌تر مانند شیشه و هروئین روی آورد.

ناس یک ماده محرک است
متخصص بیماری های داخلی گفت: ناس یک ماده محرک است و فروش آن منع قانونی دارد اما مانند تریاک، هرویین و یا سایر مواد مخدر شناخته نمی‌شود.
میرادی افزود: راه درمان ناس پیچیده و دشوار است زیرا مشکلات روحی و روانی برای شخص مصرف کننده ایجاد می‌کند.
وی‌ تصریح کرد: اغلب مراجعه‌کنندگانی که برای ترک ناس به مرکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند ناس را به عنوان جایگزین سیگار مصرف کرده‌اند و متاسفانه این نشان می‌دهد مردم آگاهی لازم در خصوص این ماده را ندارند.
وی ادامه داد: آگاه‌سازی جوانان و نوجوانان در مورد خطرات و مضرات ناس،‏ آموزش به معلمین و والدین در مورد نحوه‌ی برخورد با دانش‌آموزان مصرف کننده و پیگیری و ارجاع افراد مصرف کننده به مراکز درمان مهم ترین راهکارهای پیشگیری و شیوع مصرف ناس به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: اصولاً این ماده‌ی مخدر هم وابسته روانی و هم وابستگی جسمانی ایجاد می کند که هر دو نیاز ‏به درمان دارند.


انتهای پیام/