رمضانعلی ملک عصر امروز در گفت و گو با خبرنگار مازند اصناف گفت: سبوس یکی از غنی ترین منابع الیاف گیاهی (فیبر) مورد استفاده در برنامه غذایی شمرده می شود.
وی تصریح کرد: انواع سبوس و همچنین سایر موادغذایی انباشته از الیاف گیاهی، نقش ارزنده ای را در مهار وزن، کاهش برخی سرطان ها، حمله های قلبی و همچنین در جلوگیری از اختلالات روده ای به عهده دارند.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران با بیان اینکه شمار زیادی از مردم پس از اطلاع از فواید سبوس، افزودن چند قاشق غذاخوری سبوس خام آسیاب شده را به غذای روزانه شان آغاز کرده اند، اظهار کرد: امروزه اثبات شده که به این طریق استفاده از سبوس موجب التهاب روده و ایجاد بیماری می شود.
ملک با بیان اینکه اسید فیتیک موجود در سبوس خام، بدن را از جذب کلسیم، آهن، روی، منیزیم و دیگر مواد کانی مهم باز می دارد، افزود: در حین پختن نان، آنزیم های داخل مخمر (خمیرمایه) بخش عمده ای از اسید فتیک را از بین می برد که این امر از مزیت های استفاده از نان های سبوس دار است.
وی با بیان اینکه حرارت پدید آمده در خلال این فرآیند، بیشترین بخش این اسید را که در غلات سرشار از سبوس یافت می شود نابود می سازد، تصریح کرد: بهترین شکل بهره مندی از مزایای سبوس این است که از نان گندم، غلات و سایر فرآورده های سبوس دار استفاده شود.
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور در پایان با بیان اینکه خوردن نان سفید، سیب زمینی و برنج بدون سبوس در افزایش قند خون و کاهش و نارسایی انسولین نقش زیادی دارد، خاطر نشان کرد: باید دانست که «مواد الیافی» یا سلولزی موجود در پوسته گندم دارای ۱۲ نوع اسید آمینه مورد لزوم بدن است که ما به سادگی آن را در کارخانه های تهیه آرد گندم و بوجاری از گندم جدا ساخته و دو دستی تقدیم چهارپایان می کنیم و فقط نشاسته گندم را می بلعیم و در پی آن به ترشی و نفخ معده و روده و افزایش قند خون و کاهش انسولین دچار می شویم.
انتهای پیام/