logo

کد خبر : 15352
تاریخ خبر : 1394/09/01
لطفا هیچکس حرف خروج کارخانه آرین‌سینا را تکرار نکند/رسانه‌ها بزرگ‌نمایی می‌کنند
اظهارات جالب استاندار مازندران در جلسه کارگروه تخصصي سلامت!!!

لطفا هیچکس حرف خروج کارخانه آرین‌سینا را تکرار نکند/رسانه‌ها بزرگ‌نمایی می‌کنند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">استاندار مازندران با مخالفت از انتقال کارخانه آرین&zwnj;سینا، بیان کرد: اینکه کارخانه آرین&zwnj;سینا از جاده فرح&zwnj;آباد برود کاملاً مخالف هستم و لطفا کس دیگر این حرف را تکرار نکند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ استاندار مازندران عصر شنبه در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران، اظهار کرد: دبیرخانه این کارگروه باید در طول زمان پیگیر مباحث امنیت غذایی باشد.

ربیع فلاح با بیان اینکه هم‌اکنون دوره سبززدایی و رنگ‌آمیزی مرکبات تمام شده، افزود: سبززدایی زمانی انجام می‌شود که میوه تکمیل نشده باشد و برای سلامت مصرف‌کننده ضرر دارد.

وی با بیان اینکه واکس میوه برای نگهداری در انبارهای کشاورزان باید مشخص شود، ادامه داد: میزان تولید میوه در سال جاری در استان مازندران زیاد است و باید تدبیری نسبت به حفظ امنیت غذایی آن‌ها اندیشیده شود.

استاندار مازندران تاکید کرد: کشاورزان از واکس نگهداری میوه برای نگهداری بیشتر مرکبات استفاده می‌کنند و باید نسبت به این مسئله توجه شود.

این مسئول با بیان اینکه سبززدایی مرکبات کار شایسته‌ای نیست و در برخی از مواقع سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید می‌کند، افزود: کشاورزان در انبارهای شخصی اقدام به نگهداری مرکبات می‌کنند که سازمان جهاد کشاورزی باید نظارت کند.

فلاح با بیان اینکه همکاران با دست خود برای استان مسائل جدیدی ایجاد نکنند، تصریح کرد: شاید یک نقطه از دریا مشکل داشته باشد اما همه نقطه‌ها مشکلی ندارد و نباید در رسانه‌ها گفته شود شنا در دریای خزر سلامت را تهدید می‌کند.

وی تصریح کرد: شاید یک نوع بیماری‌ بر روی یک نوع ماهی به‌و‌جود آمده باشد که ربطی به همه ماهیان ندارد و رسانه‌ها نباید بزرگ‌نمایی کنند.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه یک‌سری افراد مصاحبه‌های آن‌چنانی می‌کنند که برای کشور مفید نیست، بیان کرد: محیط‌زیست مازندران باید موشکافانه رصد شود.

این مسئول با مخالفت از انتقال کارخانه آرین‌سینا، بیان کرد: اینکه کارخانه آرین‌سینا از جاده فرح‌آباد برود کاملاً مخالف هستم و لطفا کس دیگر این حرف را تکرار نکند.

فلاح با بیان اینکه سرمایه‌گذاری چندین میلیاردی از سوی این کارخانه در استان انجام و اشتغال ایجاد شده، ادامه داد: نباید سرمایه‌گذار را از منطقه خارج کنیم تا مشکلات دیگری ایجاد شود.

وی با بیان اینکه باید وضعیت فاضلاب‌ها و پس‌آب‌های شهرک‌های صنعتی پیگیری شود، تصریح کرد: وضعیت بعضی از مشکلات کارخانه آرین‌سینا قابل حل است.

استاندار مازندران از وجود 400 بهره‌بردار در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و گفت: نباید به برنج مازندرانی انگ آلودگی زده شود.

* کارخانه آرین‌سینا مشکلات زیست‌محیطی دارد

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با بیان اینکه کارخانه آرین‌سینا مشکلات زیست‌محیطی برای منطقه ایجاد کرد، اظهار کرد: محیط‌زیست از ابتدا مخالف احداث کارخانه آرین‌سینا در جاده فرح‌آباد بود.

ناصر مهردادی هشدار داد: اگر مشکلات زیست‌محیطی کارخانه آرین‌سینا برطرف نشود سلامت مردم منطقه به‌خطر می‌افتد و با وجود این معضل شاهد مشکلات بسیاری می‌شویم.

وی با بیان اینکه در گذشته به‌دنبال جابه‌جایی بودیم، اما در حال حاضر این امر امکان‌پذیر نیست، ادامه داد: با پیگیری‌های مکرر به‌دنبال ساماندهی موارد زیست‌محیطی کارخانه آرین‌سینا هستیم و تا انجام آن کوتاهی نمی‌کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با تأکید بر اینکه اگر طرح‌های زیست‌محیطی ما در کارخانه آرین‌سینا انجام نشود اقدامات قانونی انجام می‌دهیم، گفت: اقدامات مثبتی برای حفظ محیط‌زیست در این کارخانه انجام داده شد و ما نظارت می‌کنیم تا به‌صورت کامل اجرا شود.

* نباید موجب انتقال کارخانه آرین‌سینا شویم

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز گفت: شرکت آرین‌سینا با سرمایه‌گذاری چندین میلیاردی در استان مازندران اشتغال‌زایی کرد و ما نباید موجب انتقال آن شویم.

محمد محمدپورعمران با بیان اینکه شرکت آرین‌سینا در محیط شهرک صنعتی قرار دارد و باید برای پساب‌های این کارخانه چاره علمی اندیشیده شود، افزود: کارخانه آرین‌سینا به هر منطقه دیگری انتقال داده شود همین آلودگی‌ها را دارد اما باید جلوی این آلودگی‌ها را در جای خود گرفت.

وی بر شناسنامه‌دار کردن شالیکوبی‌ها در استان تأکید کرد و ادامه داد: باید برای اتحادیه شالی‌کاران و برنج‌فروشان ایجاد حساس‌سازی کرد تا نسبت به شناسنامه‌دار کردن اقدام کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه مراکز بسته‌بندی برنج باید شناسنامه‌دار شوند، تصریح کرد: در برخی از موارد شاید دارندگان شالیکوبی‌ها و بسته‌بندی‌کنندگان برنج برای شناسنامه‌دار کردند اقدام نکنند که ما باید با مباحث تعزیری و جریمه اقدام کنیم.

این مسئول با تأکید بر اینکه باید با بسته‌بندی‌کنندگان برنج که صلاحیت کار ندارند برخورد جدی شود، گفت: امنیت غذایی مردم و ظرفیت بازار مصرف باید مورد توجه قرار گیرد.

* واکس مصرفی برخی از سورتینگ‌های مرکبات غیرمجاز است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی باید دستورالعمل رنگ‌افزایی مرکبات را سورتینگ‌ها ابلاغ کند تا پیگیری‌ها انجام شود.

قاسم جان‌بابایی با بیان اینکه باید به بحث سورتینگ در رنگ‌افزایی مرکبات توجه جدی شود تا سلامت مصرف‌کنندگان تأمین شود، افزود: کشاورزان در رنگ‌افزایی و واکس مرکبات مباحث ایمنی و سلامتی مصرف‌کنندگان را درنظر بگیرند.

وی با بیان اینکه اگر قرار است سبززدایی کنیم باید به ویژگی‌ها و نکات سلامت مصرف‌کننده توجه شود، ادامه داد: واکس مورد مصرف در برخی از سورتینگ‌های مرکبات غیر مجاز است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه برنج از محصولات استراتژیک استان است و باید نسبت به سلامت آن توجه ویژه‌ای شود، تصریح کرد: سلامت برنج مازندران در بررسی‌های آزمایشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تایید شد و لزومی ندارد بر علیه این محصول فضاسازی منفی صورت گیرد.

جان‌بابایی ساماندهی بسته‌بندی و عرضه برنج را کند دانست و افزود: حدود 70 کارگاه شناسه فعالیت اخذ کردند که پیگیری‌ها و سخت‌گیری‌های ما تنها برای صیانت از برنج مازندران و در درجه نخست نفع آن برای خود کشاورزان است.

وی بر ساماندهی بوفه مدارس غیرانتفاعی استان تاکید کرد و گفت: مدارس غیرانتفاعی منابع داخلی دارند که از خانواده‌ها دریافت می‌کنند و باید نسبت به ساماندهی هرچه بهتر بوفه‌ها اقدام کنند.

* بهداشت مدارس غیرانتفاعی مازندران استانداردسازی می‌شود

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در ادامه گفت: کمپین بدنی در همه مدارس استان آغاز شد و دانش‌آموزان به نرمش صبحگاهی می‌پردازند.

سیدعلی قاسمی با اشاره به انجام تدابیر ویژه برای بوفه مدارس استان، گفت: بحث بهداشت بوفه‌ها و حتی اینکه مواد غذایی از چه مسیری وارد مدرسه می‌شود مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ساختمان بوفه مدارس استان از نظر بهداشت کنترل می‌شود، افزود: نشست تخصصی تحول دهان و دندان در مدارس استان برگزار شد.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه حدود 20 درصد دانش‌آموزان مازندرانی در مدارس غیرانتفاعی مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد: بهداشت مدارس غیرانتفاعی استان استانداردسازی می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه بحث امنیت ساختمان مدارس غیرانتفاعی در گذشته مطرح نبود اما در حال حاضر در حال بررسی ایمنی مدارس هستیم، بیان کرد: کلاس‌ها و آموزش‌های لازم مبارزه با بیماری ایدز در مدارس استان برگزار شد و تداوم دارد.

قاسمی یکی از نکته‌های مغفول مانده در مدارس را سرویس‌های بهداشتی دانست و گفت: سرویس بهداشتی برخی از مدارس استان نیازمند بهسازی هستند.

* تأیید سلامت کاهو و سیب تولیدی مازندران

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز اظهار کرد: تمام تلاش جهاد کشاورزی برای ارائه مرکبات سالم و افزایش ضریب امنیت غذایی به مصرف‌کنندگان است.

عزیزالله شهیدی‌فر با بیان اینکه برای 90 درصد سورتینگ‌ها پروانه فعالیت صادر شد، افزود: آمار دقیقی از تعداد و ظرفیت سورتینگ‌هایی که از سوی جهاد کشاورزی یا سازمان صنعت و معدن مجوز فعالیت داده شد را داریم و می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌گیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای بحث سبززدایی و رنگ‌آمیزی مرکبات جلسات متعددی با مسئولان مربوطه برگزار کردیم و تا حدی به نتیجه رسیدیم، ادامه داد: ما به‌دنبال این هستیم تا واکس‌های استاندارد در سورتینگ‌ها استفاده شود تا سلامت مردم را تهدید نکند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برای رنگ‌آمیزی مرکبات منتظریم تا دانشگاه علوم پزشکی کارشناسی کند و نظر خود را ارائه دهد تا بر همان اساس برنامه‌ریزی انجام شود، ادامه داد: در گذشته بسیاری از کارخانه‌های شالیکوبی استان مازندران قدیمی و فرسوده بود اما اکنون بیش از 30 درصد کارخانه‌های شالیکوبی استان نوسازی شد.

این مسئول از فعالیت 42 سیستم بسته‌بندی برنج با ظرفیت 108 هزار تن در استان مازندران خبر داد و گفت: این آمادگی را داریم تا این تعداد ظرفیت را افزایش دهیم.

شهیدی‌فر بیان کرد: ما گزارش‌هایی داریم که برنج‌های خارجی با استان مازندران وارد و بسته‌بندی هم می‌شود که این مسئله به تولید برنج در استان ضربه وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد مرکبات شب عید کشور در مازندران ذخیرسازی می‌شود، اضافه کرد: استان مازندران با 40 درصد تولید برنج نیاز بیش از 50 درصد مصرف برنج کشور را تامین می‌کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه راه‌کارهای زیادی در ایجاد سلامت برنج در استان داریم، اظهار کرد: برخلاف اظهارنظر برخی از کارشناسان کاهو و سیب تولیدی در استان مازندران سالم است.

این مسئول با بیان اینکه استان مازندران در شناسنامه‌دار کردن اراضی کشاورزی به‌عنوان پایلوت شناخته شد، گفت: 62 هزار نفر از تولیدکنندگان برنج در مازندران شناسه تولید دریافت کردند و نام آن‌ها در سامانه ثبت شد.

 

بلاغ