به گزارش مازند اصناف؛ طبق آمار اعلام شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، گندم، لوبیای سویا، برنج و کنجاله سویا بیشترین سهم اقلام عمده وارداتی طی 7 ماه سال 1394، را به خود اختصاص دادهاند.
واردات ذرت دامی به ارزش 813 میلیون دلار، گندم 512 میلیون دلار، لوبیای سویا 502 میلیون دلار، برنج به ارزش 443 میلیون دلار و کنجاله سویا به ارزش 443 میلیون دلار بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص دادهاند.
طبق گزارش تجارت خارجی غیر نفتی از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، واردات کشور طی 7 ماه گذشته سال ۹۴ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی، 21 درصد و از نظر وزنی 11 درصد کاهش داشته است.
در ترکیب جدول واردات، چین با 6 میلیارد دلار بیشترین سهم مبدا واردات به ایران را به خود اختصاص داده است که حجم واردات از این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13.6 درصد کاهش داشته است.
پس از آن امارات متحده عربی با 4.7 میلیارد دلار و 34 درصد کاهش شریک دوم تجاری ایران در واردات محسوب میشود.
همچنین جمهوری کره با 2.2 میلیارد دلار و 6 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل، سومین شریک تجاری ایران از سوی گمرک اعلام شده است.
حجم واردات از ترکیه 1.8 میلیارد دلار اعلام شده و علیرغم انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی در بیش از 200 قلم کالا با این کشور، واردات از ترکیه 16.3 درصد کاهش داشته است.
همچنین هند بهعنوان پنجمین کشور واردکننده کالا به ایران 1.4 میلیارد دلار کالا به ایران وارد کرده است که از لحاظ ارزشی 39 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
نکته جالب توجه اینکه متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی به کشور یک هزار و 134 دلار اعلام شده، در صورتی که متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی کشور 429 دلار است که نشان میدهد حجم صادرات ما به کشورهای دیگر بیشتر بهصورت خام، انجام شده و واردات با ارزش افزوده بیشتری بوده است.
صبحانه