به گزارش مازند اصناف؛ زعفران یکی از گران قیمت ترین محصولات کشاورزی جهان است که از نظر وزنی بیشتر از طلا قیمت دارد. این ادویه گرانبها در همه جای جهان در پخت غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. برای تولید یک کیلو زعفران، باید بین 110 تا 170 هزار گل زعفران برداشت شود.
ایران یکی از مرغوب ترین زعفران های جهان را تولید می کند و امسال ممکن است 300 تن زعفران تولید کند که حدود 90 درصد کل زعفران جهان را شامل می شود. اسپانیا و کشمیر نیز از تولید کنندگان زعفران هستند.
رسول بلبل، کشاورز در این باره می گوید: «ما قادر هستیم محصولی سالم و ارگانیک تولید کنیم، اما متاسفانه محصول تولیدی توسط دلالان صادر می شود. آنها زعفران تولیدی را با برند خودشان به کشورهای دیگر صادر می کنند.»
فعالیت در بازار زعفران زیاد است، اما ایران اگر بتواند از طریق فراوری و بسته بندی مناسب، ارزش افزوده محصولات خود را بالا ببرد، می تواند درآمد بسیار بیشتری از این صنعت کسب کند.
هادی موحدان، رئیس اتحادیه آجیل خشک و زعفران تربت حیدریه گفت: «حالا که تحریم ها برداشته شده، ما باید برنامه دقیقی برای صادرات زعفران بسته بندی شده با برند خودمان به کشورهای مقصد داشته باشیم.»
بر اساس این گزارش ایران کمیت و کیفیت مورد نیاز برای تاثیرگذاری بر این بازار جهانی را دارد و در حالی که این کشور تلاش دارد پس از تحریم ها به اقتصاد خود تنوع ببخشد، زعفران می تواند درکنار پسته و فرش یک کالای پرسود دیگر برای ایران باشد. زعفران این پتانسیل را دارد که زندگی بسیاری از خانواده های ایرانی را متحول کند.
یک کشاورز دیگر گفت: «زعفران، به طلای سرخ ایران مشهور است، اما نتوانسته جایگاه شایسته خود را با برند ایرانی در بازار جهانی پیدا کند. با این وجود تولید کنندگان در ایران امیدوارند بتوانند پس از لغو تحریم ها برندهای خود را ارائه کنند.»
تسنیم