به گزارش مازند اصناف؛ دکتر ساسان شاه ویسی استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی در باره دلایل عدم تمایل مردم به خرید کالاهای داخلی به تراز گفت: برای نمونه در بحث خودرو ما نتوانسته ایم با ارائه مشوق ها و تسهیلات ویژه مردم را به خرید کالای ایرانی ترغیب کنیم. وی افزود: مثلا وقتی ما به کشوری مانند هند نگاه می کنیم با وجود انواع برندهای بین المللی در صنعت خودرو، نه تنها مردم عادی که حتی مهاراجه های هندی که از وضعیت مالی بهتری برخوردارهستنداز خودرویی به نام لاما که خودروی ملی آن ها بوده و تولید داخل کشور است استفاده می کنند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: اگر چه ثروتمندان یا بعضی از افراد مشهور مانند هنرپیشه ها و تجار در هند از خودروهای خارجی هم استفاده می کنند اما توانسته اند در طول این سال ها، خودروی ملی را به عنوان نماد ملی خود حفظ و معرفی کنند. شاه ویسی خاطرنشان کرد: خودروسازان و مجموعه سیاستگذاران این صنعت در هند شرایطی را به وجود آوردند که شما از همان خودروی هندی حداکثر بهره برداری را می کنید.
وی در مورد نقش تولیدات داخلی در سایر کشورها افزود:هنوز در شهر بزرگی مانند مسکو با وجود انواع خودروهای خارجی، خودروی مسکوویچ یا لاگا نیز وجود دارد. یعنی آنها از خودروی خودشان مراقب کرده و سعی می کنند با شرایط بهتر و اعطای تسهیلات بهتر از آن حمایت می کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما زیاد روی کالاهای تولید داخل حساب نمی شود. وی در این زمینه به خبرنگار تراز گفت: وقتی هر هفته در روزنامه های اقتصادی گزارش شرکتی که مسئول بازرسی خودروهاست را نگاه کرده و می بینیم خودروهای خارجی، در امتیاز بندی خودروها دارای امتیازات بالا و خودروهای داخلی در رده های پایین قرار دارند از طرفی پلیس راهنمایی رانندگی یا سازمان استاندارد نیز مرتبا درباره ایمنی و امنیت خودروهای ایرانی صحبت می کنند. سوال این است که وقتی همه از خودروهای ایرانی بد گفته و انتقاد می کنند. من و شمای نوعی چرا باید آن را خریده و تولیدکننده آن را تولید کند؟
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: سوال بعدی این است که چرا وقتی همه سازمان های ذیربط از عدم کیفیت و ایمنی خودروهای ایرانی صحبت می کنند اجازه تولید آن داده می شود و اگر بناست این خودرو حتما تولید شود چرا هزینه های ریسک تولید شما را پرداخت نمی کنند؟
شاه ویسی درباره راهکارهای حمایت از خودروی داخلی گفت: برای ترغیب مردم به خرید خودروی ملی باید با در نظر گرفتن امکانات و تسهیلاتی مردم را به خرید کالاهای ملی تشویق کرد. وی در خاتمه افزود: متاسفانه ما نسبت به کالاهای داخلی خود سیاست تشویقی نداشته و هیچ حمایتی از مصرف کننده تولیدات داخلی صورت نمی گیرد و با ادامه وضعیت فعلی ممکن است تا چند سال آینده آریانای افغانستان جای خودروهای چینی داخل ایران را بگیرد.
تراز