logo

کد خبر : 14599
تاریخ خبر : 1394/07/29
وام خرید مسکن ۳۵ میلیونی ۶۰ میلیون تومان شد

وام خرید مسکن ۳۵ میلیونی ۶۰ میلیون تومان شد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">یک مقام مسئول در وزارت راه وشهرسازی از ۶۰ میلیون تومان شدن وام خرید مسکن ۳۵ میلیون تومانی با تصمیم شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: مصوبات دیشب دربلندمدت بر بازارمسکن اثر می&zwnj;گذارد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ علی چگنی در خصوص مصوبات دیشب شورای پول و اعتبار، گفت: یکی از مصوبات این است که سقف تسهیلات صندوق یکم مسکن که برای شهر تهران ۸۰ میلیون تومان، مراکز استان‌ها ۶۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان بود، الان علاوه بر تهران به سایر شهرهای هم تسری یافته و این شهرها هم می‌توانند از وام ۸۰ میلیون تومانی استفاده کنند.

وی با اشاره به مصوبه دوم شورای پول و اعتبار، اظهار داشت: مصوبه دوم مربوط به حساب ممتاز بانک مسکن است که این حساب در گذشته وام ۳۵ میلیون تومانی خرید و ساخت و ۱۰ میلیون تومانی جعاله در اختیار متقاضیان می‌گذاشت که الان این وام به رقم ۶۰ میلیون تومان برای تهران، ۵۰ میلیون تومان برای مراکز استان‌ها و ۴۰ میلیون تومان برای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

مديركل دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسكن با بیان اینکه این وام از طریق سپرده گذاری و خرید اوراق در فرابورس در دسترس متقاضیان قرار دارد، افزود: متقاضیانی که قصد خرید واحد مسکونی دارند، می توانند از طریق فرابورس اقدام به خرید اوراق کرده و این وام را تهیه کنند، همچنین با سپرده گذاری مدت دار هم امکان دریافت این وام وجود دارد.

چگنی با تاکید بر اینکه مصوبه دیگری که به طور مستقیم بر بازار مسکن اثر گذار باشد، در تصمیمات جلسه گذشته شورای پول و اعتبار نیست، گفت: کاهش سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی از جمله مواردی است که به‌صورت غیرمستقیم در بازار مسکن تاثیر دارد، چرا که قدرت وام‌دهی بانک‌ها را افزایش می دهد و می تواند افزایش تسهیلات در بخش مسکن را به دنبال داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در مصوبات دیشب شورای پول و اعتبار موضوع کاهش سود بانکی مطرح نشده است، ادامه داد: کاهش سود سپرده و تسهیلات از مواردی است که در مورد آن پیشنهاداتی مطرح شده اما هنوز مصوبه ای در این خصوص به تصویب نرسیده است.

مدير كل دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسكن در پاسخ به این پرسش که آیا این مصوبات تاثیری برای خروج از رکود مسکن دارد؟ افزود: این مصوبات در بلندمدت خوب است و به سمت هدف وزارت راه و شهرسازی که افزایش توان خریداران است، می رود اما در کوتاه مدت تاثیر چندانی ندارد.

چگنی در خصوص اینکه آیا افزایش سقف تسهیلات صندوق ممتاز تاثیری بر نرخ اوراق می گذارد یا نه؟ گفت: این موضوع بستگی به تقاضا دارد، چراکه اگر تقاضا افزایش پیدا کند، ممکن است قیمت اوراق هم بالا برود.

وی درباره بسته خروج از رکود مسکن که از سوی وزارت راه وشهرسازی به دولت پیشنهاد شده است، اظهار داشت: در این بسته موارد مختلفی دیده شده از جمله اینکه وام جعاله از ۱۰ به ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند، همچنین سقف تسهیلات صندوق پس انداز از ۸۰ به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یابد.

در راستای کمک به رونق تولید در بخش مسکن در ارتباط با ارتقای قدرت خرید خانوارها و تشویق پس‌انداز متقاضیان مسکن، شورای پ. ل. اعتبار با موارد زیر موافقت کرد:

*سقف فردی تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل صندوق پس‌انداز یکم و تسهیلات عادی بانک‌ها در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت به تمام مراکز استان‌ها (به جز تهران) تسری یافت.

* با افزایش سقف فردی تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل حساب سپرده سرمایه‌گذاری ممتاز مسکن در سقف‌های ۶۰۰، ۵۰۰ و ۴۰۰ میلیون ریال به ترتیب در شهر «تهران»، «مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت» و «سایر مناطق شهری» موافقت به عمل آمد.

 

 

 


منبع: مهر