logo

کد خبر : 14589
تاریخ خبر : 1394/07/29
دو راهکار مقابله با واردات بی‌رویه

دو راهکار مقابله با واردات بی‌رویه

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: وضع تعرفه برای واردات کالاهای خارجی و کنترل قاچاق، مهم&zwnj;ترین اقدامات در جهت عملی شدن فرمایشات رهبری برای جلوگیری از واردات بی&zwnj;رویه کالا است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ محمدرضا فریوری با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به رئیس‌جمهور در مورد دوران پسابرجام و لزوم جلوگیری واردات بی‌رویه کالا به کشور، اظهار داشت: سیاست‌گذاری دولت، حرکت به سمت ارز تک نرخی است که این مسئله باعث رفع رانت ارزی در کشور خواهد شد، اما در این شرایط برای جلوگیری از مصرف منابع ارزی در واردات باید از سیاست‌ تعرفه‌گذاری مناسب استفاده شود.

وی افزود: دولت می‌تواند سیاست تعرفه‌ای مناسبی را برای کنترل واردات کالاهای مشابه تولید داخل وضع کند، اما این سیاست باید طوری عملی شود که باعث افزایش قاچاق نشود.

فریوری با بیان اینکه دولت عزم جدی برای کنترل واردات نداشته است، گفت: با توجه به نگاه‌هایی که در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت حاکم است، اقدام جدی برای کنترل واردات صورت نگرفته و مسئولان دولتی معتقدند برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی باید کاهش تعرفه‌های واردات صورت گیرد.

وی توضیح داد: این درحالی است که بسیاری از کشورهای عضو WTO برای حمایت از تولیدات خود از سیاست‌های وضع تعرفه واردات استفاده می‌کنند.

وی ابزار تعرفه‌ای را مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از واردات بی‌رویه کالا عنوان کرد و گفت: این ابزار زمانی جواب می‌دهد که اقتصاد پنهان یا زیرزمینی نداشته باشیم.

به گفته عضو انجمن لوازم خانگی، سالانه حدود 20 میلیارد دلار واردات قاچاق به کشور صورت می‌گیرد که نه حقوق گمرکی و نه مالیاتی بابت آن پرداخت می‌شود و از این طریق شرکت‌های تولیدکننده داخلی تحت فشار قرار دارند.

وی کنترل مرزها برای جلوگیری از قاچاق کالا را لازمه استفاده از ابزار تعرفه‌ای عنوان کرد و گفت: متأسفانه اتفاق بزرگی در مبارزه با قاچاق صورت نگرفته و در چنین شرایطی افزایش تعرفه واردات، انگیزه قاچاقچیان کالا را افزایش داده است.

وی تصریح کرد: در چنین وضعیتی باید اقدامات مناسبی برای حمایت از تولید داخل صورت گیرد که یکی از این اقدامات اصلاح سیاست‌های مالیاتی است تا فشار زیادی به تولیدکنندگان وارد نشود.

فریوری ادامه داد: در سال 93 مالیات دریافتی از واحدهای تولیدی نسبت به سال 92 حدود 30 درصد رشد داشته است و این در شرایطی است که اقتصاد کشور با رکود همراه شده و دریافت مالیات، صدمه زیادی را به تولیدکنندگان وارد می‌کند.

 

 

 

 

صبحانه