logo

کد خبر : 14518
تاریخ خبر : 1394/07/28
واردات گوشت در انحصار کسی نیست / گوشت های وارداتی در تولید سوسیس و کالباس استفاده می شود
رئيس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتي

واردات گوشت در انحصار کسی نیست / گوشت های وارداتی در تولید سوسیس و کالباس استفاده می شود

<p>کارخانجاتی مانند سوسیس و کالباس که فرآورده های گوشتی تولید می کنند به دلیل قیمت بالای گوشت در ایران توان خرید گوشت داخلی نداشته و برای همین از گوشت های وارداتی استفاده می کنند.</p>

به گزارش مازند اصناف؛ محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی درباره میزان واردات گوشت مرغ گفت: واردات گوشت مرغ در حال حاضر وجود ندارد و با توجه به وجود صادرات این کالا نه تنها نیازی به واردات نیست بلکه مازاد عرضه نیز در کشور وجود دارد.
وی درباره وجود انحصار در واردات انواع گوشت به کشور افزود: اگر وارداتی نیز در زمینه گوشت مرغ صورت گیرد در انحصار شخص خاصی نیست. یوسفی درباره گوشت قرمز تصریح کرد: واردات این محصول نیز در اختیار چند نفر است و اینطور نیست که فقط شخص خاصی واردات آن را برعهده باشد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی تصریح کرد: امسال قرار بود عدم اجازه واردات گوشت مصوب شود اما از آنجا ما در موضوع گوشت قرمز دچار کمبود هستیم مجبور به ادامه روند واردات شدیم. وی در ادامه درباره دلایل این واردات گفت: کارخانجاتی مانند سوسیس و کالباس که فرآورده های گوشتی تولید می کنند به دلیل قیمت بالای گوشت در ایران توان خرید گوشت داخلی نداشته و برای همین از گوشت های وارداتی استفاده می کنند.
یوسفی اظهار داشت: در حال حاضر صادرات گوشت در دست ۵ یا ۶ شخص حقیقی یا حقوقی قرار دارد که خود شرکت پشتیبانی امور دام یا گوشت وارد می کند و یا از واردکننده ها خریداری می کند. وی در ادمه ضمن رد وجود انحصار در واردات گوشت گفت: اگر کسی برای واردات گوشت تمایل داشته باشد با ارائه درخواست و سایر مراحل قانونی می تواند از مجوز واردات گوشت برخوردار شود.
وی در مورد شرایط واردکنندگان گوشت بیان داشت: واردات گوشت در توان هر کسی نیست و واردات این محصول دارای یکسری مشخصه ها است. یوسفی ادامه داد: به عنوان مثال قبل از واردات گوشت از هر کشوری حتما باید نماینده ولی فقیه و سازمان دامپزشکی با هزینه وارد کننده برای نظارت بر نحوه ضبح و کشتار دام ها به کشور مبدا سفر کنند.
عضو انجمن پرورش دهندگان مرغ در باره گردش مای واردات گوشت به کشور تصریح کرد: این تجارت در حال حاضر سود چندانی نداشته و در حال حاضر دولت گوشت را بالاتر از ۲۰ هزار تومان می فروشد در حالیکه در بازار قیمتی کمتر از این میزان دارد. شرکت پشتیبانی امور دام گوشت عرضه شده خود را بالاتر از کیلویی ۲۰ هزار تومان می فروشد.
وی در مورد امکان تولید داخلی درباره کسری نیاز کشور و محصولات وارداتی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل بالا بودن هزینه تولید و قیمت تمام شده خوراک در کشور گاها واردات انواع گوشت به کشور صرفه اقتصادی بیشتری دارد. یوسفی ادامه داد: برای مثال قیمت خرید تضمینی ذرت در کشور کیلیویی ۹۲۵ است اما هزینه واردات ذرت خارجی ۶۰۰ تومان در کیلو است. طبیعتا قیمت های داخلی ما اقتصلادی نبوده و به صرفه نیست.
وی در ادامه ضمن انتقاد از هزینه بالای تامین نقدینگی در کشور بیان داشت: ما برای تامین نقدینگی خود باید هزینه بالایی را به بانک ها بپردازیم این در حالی است که گوشت های فرانسوی یا برزیلی با هزینه های بسیار کمتری تولید می شوند برای همین قیمت تمام شده مناسب تری هم دارند. لذا گوشت های خارجی با قیمتی کمتر از کیلو ۲۰ هزار تومان وارد تهران می شود. در صورتی که گوشت داخلی ما کمتر از کیلویی ۳۰ هزار تومان نیست.
یوسفی در باره قدمت موضوع واردات گوشت به تراز گفت: سابقه این موضوع به قبل از انقلاب باز می گردد و من به یاد دارم که حتی آن زمان نیز با توجه به جمعیت کم کشور واردات گوشت موجود داشت منتهی آن زمان واردات بیشتر گوشت گوسفند از استرالیا بود اما امروز بیشتر گوشت گوساله وارد می شود.
وی درباره توان افزایش تولید داخلی افزود: کشور به راحتی توان افزایش تولید در زمینه انواع گوشت ها را دارد وبه خاطر بالا بودن هزینه های تمام شده گاها گوساله های پاکستانی از طریق سیستان و بلوچستان و چابهار به دلیل قیمت ارزان تر وارد کشور شده و بعد از قرنطینه و کشتار، گوشت آن در داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
یوسفی درباره نحوه حمایت دولت از تولیدکنندگان گفت: بزرگترین مشکل تولیدکنندگان در این زمینه بالا بودن قیمت علوفه و هزینه های مالی است. وی در ادامه افزود: درباره گوشت مرغ ، ترکیه که کشور چندان پیشرفته ای هم محسوب نمی شود هزینه های مالیش برای تولیدکننده گوشت مرغ نزدیک ۴ درصد در سال است. اما متاسفانه این هزینه برای تولید کننده داخلی ما حدود ۳۰ درصد است.

 

 

 

 

تراز