logo

کد خبر : 14376
تاریخ خبر : 1394/07/19
این چهار عمل ساده را برای افزایش روزی انجام دهید

این چهار عمل ساده را برای افزایش روزی انجام دهید

<p><span style="font-family: Tahoma;">امام سجاد عليه&zwnj;السلام در رهگذر مردي را ديد که با پسر جوانش راه مي&zwnj;رود، ولي فرزند در حين حرکت به دست پدر تکيه داده است...<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ کلمه رزق که معادل فارسی اش روزی است به معنای هر چیزی است که به بقای حیات انسان کمک نماید. لذا با این تعریف غذا و خوراکی ها هم مصداقی از رزق محسوب خواهند شد. از طرفی بین رزق و رزق گیرنده (مرزوق) رابطه تکوینی برقرار است. به این صورت که بقای رزق گیرنده به رزق وابسته است و در طرف مقابل خود رزق نیز وقتی مورد استفاده رزق گیرنده قرار می گیرد وجود کامل تری پیدا خواهد کرد. مانند گوشتی که وقتی توسط انسان خورده می شود جزئی از بدن انسان شده و در سیر تکامل قرار می گیرد.


همچنین بر خلاف تصور غالب افراد، رزق فقط به عوامل مادی و تلاش های جسمی مرتبط نیست بلکه برخی اعمال و اذکار نیز که به ظاهر ارتباط چندانی با افزایش و کاهش روزی ندارند به عکس تاثیر به سزایی بر آن دارند.


پيامبر صلى الله عليه و آله در روایتی زیبا و مهم به چهار عمل و چهار اثر آن اشاره نموده اند:
«مَنْ أُلْهِمَ الصِّدْقَ فِي كَلَامِهِ وَ الْإِنْصَافَ مِنْ نَفْسِهِ وَ بِرَّ وَالِدَيْهِ وَ وَصَلَ رَحِمَهُ؛
به هركس:
۱-  راستگويى در گفتار،
۲- انصاف در رفتار،
۳- نيكى به والدين،
۴- و صله رحم الهام شود؛
أُنْسِئَ لَهُ فِي أَجَلِهِ وَ وُسِّعَ عَلَيْهِ فِي رِزْقِهِ وَ مُتِّعَ بِعَقْلِهِ وَ لُقِّنَ حُجَّتَهُ وَقْتَ مُسَاءَلَتِه‏.
۱- اجلش به تأخير مى افتد،
۲- روزيش زياد مى گردد،
۳- از عقلش بهره مند مى شود،
۴- و هنگام سوال [مأموران الهى] پاسخ لازم به او تلقين مى گردد.» (اعلام الدين  ص ۲۶۵)


سه نکته:
* صله رحم با یک جرعه آب!
یکی از اموری که آموزه های دینی اهمیت بسیاری برای آن قائل است، مساله «صله ارحام» است. «صله» از نظر لغت شناسی به معنای پیوستن، احسان و عطاست. خویشاوندان نیز به اعتبار انتساب به یک رحم، «ارحام» خوانده می شوند. بر اساس روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ، خداوند به هنگام خلق رَحِم با خطاب به او فرمود: «من رحمانم و تو رَحِم، اسمت را از اسم خود گرفتم. هرکس با تو بپیوندد، من نیز با او می پیوندم و هرکس از تو جدا شود، من هم از او جدا می شوم.» هر کاری که در عرف، پیوند را برساند، صله است، هر چند در کار کوچکی مانند سلام کردنی نیکو یا جواب دادن سلام یا دادن جرعه آب به خویشاوندان باشد.


** برخورد تند امام سجاد (ع) با فرزند بی ادب!
همچنین در قرآن کریم نيکي به پدر و مادر بلافاصله بعد از مساله توحيد مطرح شده که نشان از اهمیت فوق العاده این موضوع دارد. امام باقر (ع) فرمود: پدرم امام سجاد (ع) در رهگذر مردي را ديد که با پسر جوانش راه مي‌رود، ولي فرزند در حين حرکت به دست پدر تکيه داده است. حضرت از مشاهده‌ اين رفتار بر خلاف ادب و بي احترامي فرزند به پدر آنقدر ناراحت و آزرده خاطر گرديد که تا آخر عمر با آن پسر وظيفه ناشناس سخن نگفت!


*** آثار فوق العاده محبت به والدین
مطابق روایات فراوانی که در خصوص احترام به والدین آمده است این عمل آثار ارزنده ای دارد که موجب سعادت دنیا و آخرت انسان خواهد شد. از جمله این آثار عبارتند از:
- خشنودي خداوند و غفران الهي
- طول عمر
- فراواني روزي
- آسان شدن مرگ
- ورود به بهشت
- و برخورداري از درجات بالاي بهشتي و ... . همه این آثار ارزشمند در رضایت پدر و مادر از فرزندان نهفته است.

 

 

 

 

 

تراز