logo

کد خبر : 14208
تاریخ خبر : 1394/07/11
۶۰ درصد صنایع مازندران تنها با ۴۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند
دبير کانون کارفرمايان:

۶۰ درصد صنایع مازندران تنها با ۴۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">دبیرکانون کار فرمایان صنایع مازندران با بیان اینکه وضع تولیدات در استان چندان مناسب نیست، گفت: تنها راهکار رفع مشکلات تولیدات اجرای طرح اقتصاد مقاومتی است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ مشکلات صنعت و واحدهای تولیدی مازندران چیزی نیست که بشود راحت از کنار آن گذشت، با غیرفعال شدن صنعت بیکاری مشکلات خاص خودش را ایجاد می‌کند.

از طرفی با مطرح شدن استقرار صنایع در استان بسیاری از کارگران و فعالان صنعتی که در شهرهای صنعتی مشغول کار بودند، ترک غربت‌کرده و در استان حضور یافتند، با تعطیلی واحدهای تولیدی که ظاهراً تعداد آنها هم کم نیست زندگی این افراد نیز دستخوش تغییرات جدی می‌شود.

آمار دقیقی از تعداد واحدهای تعطیل‌شده استان در دست نیست به این دلیل که اطلاعات مربوط به تعطیلی صنایع در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت است که این سازمان‌ها در این ارتباط سعی می‌کنند با رسانه‌ها ارتباطی نداشته باشند.

سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز شرکت شهرک‌های صنعتی حقایق مربوط به صنعت و مشکلات آنها را در اختیار دارند که از ابتدای سال جاری تاکنون کمتر اطلاعاتی درباره حقایق صنعت استان در اختیار رسانه‌ها و مردم قرار گرفت.

اما در این بین افرادی و ارگان‌ها و انجمن‌ها نیز حضور دارند که دل در گرو حفظ صنعت دارند و زخم خورده مشکلات هستند.

کانون انجمن صنایع استان مازندران مکانی است که کمتر رسانه‌ای برای دریافت اطلاعات واقعی درباره وضعیت صنعت استان به آن مراجعه کرد، بیشتر مراجعه‌کنندگان رسانه‌ای به این کانون رسانه‌های است که در این حوزه تخصصی کار می‌کنند.

دبیر انجمن کانون کارفرمایان مازندران درباره وضعیت تولیدات استان مازندران، اظهار کرد: بیش از ۳۰ درصد واحدهای تولیدی استان تنها با ۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت خویش کار می‌کنند، یعنی اینکه واحد تولیدی در استان وجود ندارد که با صد در صد ظرفیت کار کند.

سیدامیر خاکزادیان اضافه کرد: ۷۰ درصد واحدهای تولیدی استان نیز تنها با ۳۰ تا ۴۰ درصد درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند که این نشان می‌دهد اوضاع صنعت در استان آنچنان خوب نیست.

دبیر انجمن کانون کارفرمایان مازندران دلیل وجود مشکلات صنعت استان را سود بسیار زیاد بانک‌ها عنوان کرد و گفت: سودهای بسیار زیاد بانک‌ها مشکلات جدی برای تولیدکنندگان به‌وجود آورد و تنها راهکار رفع مشکل تولید در استان این است که بانک‌ها پای‌شان را از گلیم تولیدکنندگان کنار بکشند.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات واحدهای تولیدی در مازندران از زمانی شروع شد که پای بانک‌ها به تولید باز شد، مشکلات واحدهای تولیدی چند سالی است که ادامه دارد و انتظار بود با روی کار آمدن دولت این مشکلات کمتر شود ولی وضع تولید با حضور دولت جدید هم تغیر نکرد و بانک‌ها همچنان بر تولید حکم‌رانی می‌کنند.

خاکزادیان درباره حمایت دولت از تولیدکنندگان بیان کرد: دولت بیشتر در بخش تولید در مقابل بانک‌ها بیشتر سکوت کرد، تولیدکنندگان واقعی در دولت حمایت نشدند و همچنین دولت طرحی را برای افراد متخلف ارائه نکرد.

وی با اشاره به برخی سوء استفاده‌های که به‌نام تولیدکننده در کشور شد، تصریح کرد: خیلی از افراد به‌نام تولید تنها فقط در حد اسم واحد تولیدی ایجاد کردند و به همین بهانه نیز سود کلانی بردند و بسیاری از منابع داخلی کشور را به کشورهای حاشیه خلیج فارس بردند.

دبیر انجمن کانون کارفرمایان صنایع مازندران برخی از مشکلات مربوط به واحدهای تولیدی را سوء مدیریت در صنعت، معدن و تجارت استان عنوان کرد و ادامه داد: از سال ۸۵ کارگروهی در استان مازندران تشکیل شد که تولیدکنندگان واقعی را مشخص کند این طرح با کارشکنی مدیران قبلی با شکست مواجه شد و بندهای به مفاد تفاهمنامه اضافه شد که زمینه سوء استفاده تولیدکنندگان غیرواقعی را فراهم کرد و این طرح با شکست مواجه شد و همین موضوع باعث شد که در حال حاضر رئیس‌کل دادگستری که برنامه حمایت از تولید کنندگان واقعی را در برنامه کار خویش قرار داد، به‌دلیل مشخص نبودن تولید کنندگان واقعی امکان کمک به تولید کنندگان واقعی فراهم نشد.

وی در ادامه به مشکلاتی که بانک‌ها در حوزه تولید ایجاد می کنند نیز اشاره کرد و افزود: تسهیلات بانک‌ها در حدی نیست که فعال اقتصادی بتواند زمینه تولید را فراهم کند، بلکه بانک‌ها با قوانینی که دارند بیشتر سد جلوی پای تولیدکننده قرار می‌دهند و فردی که قرار است در حوزه تولید تسهیلات دریافت کند، از ابتدا با مشکل و بدهی مواجه می‌شود.

خاکزادیان درباره کمک مسئولان استانی مازندران، گفت: در استان هم تحرکی خاصی برای رفع مشکل تولیدکنندگان انجام نشد، به‌عنوان نمونه مسئولان استانی سفرهای متعددی به کشورهای حوزه دریای خزر داشتند ولی روند تولید استان تغییری نکرد.

وی اضافه کرد: مسئولان استانی قبل از حضور در کشورهای حوزه دریایی خزر باید بررسی کنند که در استان تولیدی انجام می‌شود خیر، اصلاً تولیداتی در استان وجود ندارد که مسئولان استانی برای معرفی آن به کشورهای حاشیه دریای خزر مراجعه کنند.

دبیر کانون کارفرمایان صنایع مازندران درباره اجرای طرح اقتصاد مقاومتی نیز تصریح کرد: مهم‌ترین راهکار رفع مشکل تولیدی در کشور پیگیری اجرای اقتصاد مقاومتی است، این طرح که به دستور رهبر انقلاب در کشور مطرح شد می‌تواند گره کار تولید در کشور را رفع کند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه رسانه‌ها قرار گیرد تا اجرای اقتصاد مقاومتی به‌صورت مطالبه عامه مردم درآید.

خاکزادیان با اعلام اینکه با اجرای اقتصاد مقاومتی بسیاری از مشکلات داخلی کشور حل و فصل می‌شود، افزود: در حوزه صادرات نیز می‌توانیم به‌واسطه اقتصاد مقاومتی موفقیت‌های مناسبی به دست آوریم.

وی در پایان تاکید کرد: امید است که مسئولان و متولیان نیز به درک درستی از اجرای اقتصاد مقاومتی برسند.

 

بلاغ