logo

کد خبر : 142
تاریخ خبر : 1392/09/06
 ساختار فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای باید کاملاً حفظ شود/ بر اساس NPT غنی‌سازی می‌کنیم نیاز به تایید دیگران نداریم
لاريجاني در صحن علني مجلس:

ساختار فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای باید کاملاً حفظ شود/ بر اساس NPT غنی‌سازی می‌کنیم نیاز به تایید دیگران نداریم

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>رئیس مجلس با تأکید بر اینکه چارچوب و ساختار فناوری صلح&zwnj;آمیز هسته&zwnj;ای ایران باید کاملاً حفظ شود، گفت: ایران NPT را پذیرفته است و در بحث غنی&zwnj;سازی اورانیوم، نیازی به تأیید غربی&zwnj;ها نداریم چون ما صاحب این حقوق هستیم.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه پارلمان) پس از اتمام سخنرانی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و نمایندگان ملت، در سخنان کوتاهی اظهار داشت: از آقای ظریف و آقای عراقچی عضو تیم مذاکره‌ کننده هسته‌ای کشورمان سپاسگزاریم. آقای ظریف توضیحات مبسوطی بیان کرد که نشان می‌دهد هیئت مذاکره‌کننده، ابعاد مختلف و پیچیدگی کار را در نظر گرفته است.

وی افزود: فکر میکنم گفت‌وگویی که امروز در مجلس انجام شد، هم لازم بود و هم مجلس باید به دلیل اهمیت موضوع هسته‌ای، آن را پیگیری کند.

رئیس مجلس بر همین اساس یادآور شد: سخنان وزیر خارجه نشان می‌داد که تسلط کافی برای این موضوع در مذاکرات هسته‌ای موجود بوده و او به پیچیدگی کار آشناست.

لاریجانی ادامه داد: آرزوی توفیق برای آقای ظریف و عراقچی و سایر همکارانشان در این مسیر داریم و فکر می‌کنم برخی از نمایندگان مجلس هم به تأثیرگذاری این مذاکرات در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی و روابط بین‌الملل اشارات خوبی داشتند و این موضوع هم قابل تقدیر است و در ارزیابی کار دوستان باید به این وجه هم توجه داشت.

لاریجانی یادآور شد: از آن طرف دغدغه‌هایی که نمایندگان مجلس در این لحظات کوتاه بیان کردند و گاهی در سخنانشان در مجلس هم گفته‌اند، نشان می‌دهد که یک مسئله مهم مورد توجه همه نمایندگان مجلس است و آن اینکه هیئت مذاکره‌کننده باید تلاش کند ساختار فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران حفظ شود.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه چارچوب و ساختار فناوری هسته‌ای باید کاملا حفظ شود، گفت: باید در تحقیق و توسعه ابعاد این کار حفظ شود و نباید محدود شود و دانش هسته‌ای هم نباید در این زمینه دچار محدودیت شود، این موضوع اگر مورد توجه قرار گیرد، باید به هیئت مذاکره‌کننده قدرت مانور برای حل موضوع داده شود.

لاریجانی ادامه داد: برخی از مسائل تکنیکی که دوستان می‌گویند، به همین مانورهایی که هیئت مذاکره‌کننده باید در اختیار داشته باشد، باز می‌گردد، درباره مسئله غنی‌سازی که برخی از عناصر غربی در این روزها راجع به آن صحبت کردند، به نظرم توضیحات آقای ظریف به خوبی نشان داد که به نحوی بحث غنی‌سازی هم در مقدمه و هم در چشم‌انداز آینده آمده است.

لاریجانی خاطر نشان کرد: لذا اگر آن تعبیر و تفسیر دیگری از این موضوع دارند، مشکل خود آنهاست، تا آنجایی که به خاطر دارم، مقامات آمریکایی هم شفاهاً و هم کتبا راجع به غنی‌سازی ایران نظر مثبت خودشان را گفته بودند و این دروغگویی است که الان مطلب دیگری مطرح می‌کنند، البته این موضوع اشکال و ایراد به گروه مذاکره‌کننده نیست و این موضوع در متن توافق نیز به نحوی آمده است، لذا چنین اقداماتی از شگردهای آنان است.

لاریجانی تصریح کرد: البته ما نیازی به تأیید آنان در بحث غنی‌سازی اورانیوم نداریم، ایران وقتی مقررات NPT را پذیرفته است، صاحب این حقوق است حتی اگر فعلاً مجال اجرای آن را نداشته باشد و سرمایه‌گذاری نکند.

وی با تأکید بر اینکه نیاز به تأیید آنان در موضوع غنی‌سازی اورانیوم وجود ندارد، گفت: وقتی آنان پای میز مذاکره می‌نشینند، باید توجه داشته باشند که به سخنانشان پایبند باشند و طوری صحبت نکنند  که بی‌اعتماد ایجاد شود. به نظرم مهمترین بخش گام بعدی است که دوستان مذاکره‌کننده باید بردارند، آن قسمت، بخش نسبتاً پرچالش و حساسی است و باید غرب طبق همین مذاکرات اولیه، در آن بخش، تحریم‌ها را لغو کند.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان بر همین اساس یادآور شد:باید حتماً تیم مذاکره‌کننده مورد حمایت قرار گیرد و نیازمند نوعی همبستگی داخلی در موضوع هسته‌ای هستیم و باید با یک نگاه ملی به موضوع هسته‌ای توجه شود و حمایت کنیم که تیم مذاکره‌کننده توفیق پیدا کند و گام نهایی که گام مهمی است، به خوبی برداشته شود.

رئیس مجلس خاطر نشان کرد: از آقای ظریف و آقای عراقچی و سایر اعضای تیم مذاکره‌کننده تشکر می‌کنم و امیدواریم با همفکری و تلاش کافی در مسیر مذاکرات نهایی انشاء‌الله در گام بعدی ناجح باشند و مجلس هم از جهات مختلف از حرکت تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای پشتیبانی خواهد کرد و نکاتی که به نظر ما برسد نیز به شما اعلام می‌کنیم و امیدواریم در مرحله بعد شاهد توفیقات بیشتر نظام جمهوری اسلامی ایران باشیم.