به گزارش مازنداصناف مدتی است که در رسانهها بحث بر سر ورود چایهای تاریخ گذشته به بازار مطرح میشود.
این چایهای ارزانقیمت که از نظر بهداشتی نیز مشکلآفرین است،در حالی قرار است وارد بازار شود که فصل برداشت چای شمال فرا رسیده و این موضوع میتواند بازار چای شمال را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
در این راستا، صادق حسنی مدیر اجرایی سندیکای کارخانجات چای شمال، درباره چگونگی ورود این چای تاریخ گذشته به بازار اظهار کرد: سازمان تعاونی روستایی در تاریخ ۱۸ /۱۱/ ۹۱ اقدام به فروش چای سنواتی سالهای ۸۶، ۸۷ و ۸۸ کرده است و خریدار نیز این چای تاریخ مصرفگذشته را که از طرف وزارت بهداشت، اداره استاندارد و معاونت غذا و دارو قابلیت مصرف انسانی ندارند، وارد بازار کرده و در مواردی حتی آن را به کشورهای همسایه صادر کرده است.
او افزود: این قرار داد پس از مدتی توسط سازمان تعاونی روستایی فسخ شده و فرد خریدار نیز اقدام به شکایت از سازمان تعاونی روستایی کرده است.
در دادگاه، سازمان تعاونی روستایی محکوم شده و مجبور به تحویل دادن ۳۲ هزار تن چای باقی مانده به خریدار شد.
این شخص نیز تصمیم دارد این چای تاریخ مصرف گذشته را در دوره بهرهبرداری چای شمال وارد بازار کند.
حسنی اظهار کرد: سال گذشته در زمان بهرهبرداری ما که چای را با قیمت کیلویی دو و سه هزار تومات به فروش میرساندیم، اقدامات همین فرد که چای کهنه را با قیمت کیلویی ۱۲۵۰ تومان به بازار وارد کرد، موجب شد کارخانجات ما میلیاردها تومان ضرر کنند.
او بیان کرد: در نظر داشته باشید که به گفته وزارت بهداشت این چای قابلیت مصرف انسانی ندارد و باید به مصارف صنعتی برسد ولی در عمل چنین اتفاقی نمیافتد و ما آخرین خبری که از ورود این چای به بازار داریم این است که طی چند روز گذشته ۱۰۰ تن از این چای وارد ارومیه شده و آنجا به فروش رسیده است.
مدیر اجرایی سندیکای کارخانجات چای شمال بیان کرد: ما به عنوان سندیکای کارخانههای شمال به اصل این قرار داد اعتراض داریم.
این چای تاریخ مصرف گذشته اساسا نباید فروخته میشد که بعد به بازار وارد شود.
اکنون نیز استانداری استان گیلان، معاونت سازمان غذا و دارو و... اقداماتی را علیه ورود این چای به بازار انجام میدهند ولی هنوز این اقدامات نتیجهبخش نبوده است.
تراز