به گزارش مازنداصناف یکی از اقدامات متداول و اولیه بسیاری از دستگاههای اجرایی، صدور مجوز یا ممنوع کردن واردات و صادرات کالاهایی است که بر حسب وظایف قانونی، نظارت بر آنها در داخل کشور به عهده آن دستگاه گذاشته شده است که در این میان، وظایف برخی وزارتخانه ها مانند صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی، بیش از سایرین برجسته و خبرساز است.
یکی از اقدامات مهم وزارت جهادکشاورزی در این بخش، نظارت بر صادرات محصولات گیاهی و حتی خود گیاهان است که برای کشورمان ارزش خاصی دارند یا کمبود آن در داخل احساس می شود و به همین خاطر، سالهاست گیاهانی مثل پیاز زعفران، مجوز خروج از کشور را به صورت رسمی پیدا نمی کنند.
بر اساس جدیدترین دستورالعمل قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی که نسخه ای از آن به دست صبحانه رسیده، شرایط و ضوابط صادرات گیاهان دارویی در سال 94 مشخص و ابلاغ شده است که این موضوع توسط سازمان توسعه تجارت اجرایی خواهد شد.
طبق بخشنامه مذکور، گونه های مهمی که صادرات آنها در سالجاری ممنوع است عبارتند از پیاز و گل لاله سرنگون، پیاز گل نرگس، ریشه ریواس وحشی، ریشه زنبق وحشی، ریشه شیرین بیان، میوه به و میوه بلوط، شمشاد، انواع لاله ها و کلیه بذور، ریشه و پوست درختان و درختچه های جنگلی.
همچنین این گونه ها با مجوز وزارت جهادکشاورزی امکان صادرات خواهند داشت: ترنجبین، شیرخشت، گل نرگس، پسته جنگلی، آویشن، بادام کوهی، گل گاوزبان، گل بنفشه، گل کاسنی، بابونه، شاتره و برگ اکالیپتوس.
صبحانه