logo

کد خبر : 12882
تاریخ خبر : 1394/05/07
 کاهش 39‌ درصدی تخلفات اراضی در امسال‌
رئيس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري خبر داد

کاهش 39‌ درصدی تخلفات اراضی در امسال‌

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">رئیس سازمان جنگل&zwnj;ها، مراتع و آبخیزداری از کاهش 39&zwnj; درصدی پرونده&zwnj;های مربوط به تخلفات اراضی از ابتدای سال تاکنون خبر داد.<br /> </span></p>

به گزارش مازنداصناف خداکرم جلالی صبح امروز در حاشیه گردهمایی سراسری مسئولان حوزه‌های نمایندگی ولی‌فقیه سازمان جهاد کشاورزی استان‌های کشور که به‌مدت دو روز در مرکز آموزش مهندس ساعی کلارآباد برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص حفظ منابع طبیعی، اظهار کرد: پس از بیانات رهبری کارگروهی برای پایش اهداف ایشان تشکیل شد تا راهکارهای مربوط به تحقق منویات ایشان توسط مدیران و کارشناسان شناسایی و دنبال شود.

وی کاهش تخلفات مربوط به منابع طبیعی را محصول رهنمودهای هدایت‌گونه رهبری دانست و افزود: پرونده‌های مربوط به تصرفات غیرمجاز در سال گذشته 18‌ هزار و 500 هکتار بود که این رقم در چهار ماهه نخست امسال به 17‌ هزار و 200 پرونده کاهش یافت.

جلالی با رضایت‌مندی از روند روبه‌رشد حفاظت از منابع طبیعی تصریح کرد: با همکاری قوه‌قضاییه، شورای حفظ بیت‌المال، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و مشارکت‌های مردمی خوشبختانه در زمینه حفاظت از منابع طبیعی گام‌های خوبی برداشته شد.

وی در پاسخ به نقش جنگل‌ها در بروز سیل اخیر استان مازندران خاطر‌نشان کرد: عامل اصلی این سیل شدت بارندگی در فاصله زمانی کم و حجم بالای بارندگی بود.هر قدر بتوانیم پوشش گیاهی و عوامل آبخیزداری را افزایش دهیم در نتیجه مانع بروز سیل و فرسایش خاک می‌شویم.

جلالی در ادامه با اشاره به اینکه جنگل‌های شمال کشور در اولویت نخست پیشگیری و اطفای حریق در میان جنگل‌های کشور قرار دارد نیز بیان کرد: با توجه به کیفیت، اهمیت و ارزش‌های طبیعی که جنگل‌های شمال کشور در جهان دارد پیشگیری و اطفای حریق برای مقابله با آتش‌سوزی در سرلوحه برنامه‌های ما قرار دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل پایگاه اطفای حریق در جنگل‌های استان گلستان خبر داد و افزود: به‌دلیل افزایش میزان آتش‌سوزی در جنگل‌های این استان در حال حاضر یک‌پایگاه را در این منطقه مستقر کردیم تا به تمام جنگل‌های اطراف خدمت‌رسانی کند.

وی افزایش تعداد پایگاه‌ها را منوط به تامین اعتبار در این زمینه عنوان کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه ایجاد ناوگان هوایی اطفای حریق با 10 چرخ‌بال را در مناطق حساس و بحرانی در دستور کار داریم که در صورت تصویب قرار است در هر استانی یک پایگاه آماده به‌کار ایجاد شود.

*تبخیر 70‌ درصدی نزولات آسمانی

جلالی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد از نزولات آسمانی تبخیر می‌شود و ما می‌توانیم با ایجاد پوشش گیاهی و اصلاح خاک و بهبود شرایط محیطی زمینه جذب آب را فراهم کنیم،تصریح کرد: در این راستا نیز یا باید برداشت را تقویت کنیم یا میزان بیشتری از نزولات آسمانی را به سفره‌های زیرزمینی اضافه کنیم.

وی بحث جامع‌نگری در حوزه‌های آبخیزداری را به عنوان یک استراتژی کارآمد در بحث منابع طبیعی کشور یکی از سیاست‌های سازمان عنوان کرد و افزود: مدیریت اکوسیستم در قالب جامع‌نگری در حوزه آبخیزداری یکی از موضوعات مهم و اساسی کشور است و اگر مدیریت خود را در نزولات آسمانی افزایش دهیم می‌توانیم موفق باشیم.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه گفت: امروزه سه چالش تغییر اقلیم و گرم شدن کره زمین، کمبود ‌آب شیرین و بیابان‌زایی از مسائل مهم و مشکلات دنیای امروز است.

وی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم به علت بالا رفتن گازهای گلخانه‌ای از جمله گاز کربنیک و CO2 موجب به هم ریختگی تعادل اکوسیستم کره زمین شد، بیان کرد: میزان گازهای گلخانه‌ای قبل از انقلاب صنعتی تا 10 هزار سال قبل موجب 270 PPM بوده که با وقوع انقلاب صنعتی گازهای گلخانه‌ای به حدود 400 PPM رسیده و با ادامه وضع موجود پیش‌بینی می‌شود که این گازها تا پایان قرن حاضر به حدود 600 PPM برسد.

جلالی خاطر‌نشان کرد: بخش مهم به تعادل رساندن گازهای گلخانه‌ای در دریا و اقیانوس‌ها و حدود 20 درصد آن در جنگل‌ها و مراتع اتفاق می‌افتد، ولی با توجه به تخریب جنگل‌های دنیا در سالیان اخیر این تعادل‌بخشی در میزان تولید و دریافت گاز CO2 با مشکل مواجه شده است.

*اجرای طرح بیابان‌زایی در کشور

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه مسئله منابع طبیعی مربوط به حوزه یک سازمان و یک وزارتخانه نیست و اساس توسعه پایدار است، یادآور شد: ایران با دارا بودن یک‌درصد از کل خشکی جهان 2.2 درصد کل بیابان‌های دنیا را به خود اختصاص داده و در بین 156 کشور دارای جنگل، مقام 45 جهان را دارد و نیز یک‌درصد از خشکی جهان و هفت ‌درصد از ذخایر جهان را به‌خود اختصاص داد.

وی با اشاره به آغاز سیر بیابان‌زایی در کشور تصریح کرد: جامع‌نگری و هماهنگی در حوزه‌های آبخیز، حفاظت از منابع طبیعی پایه و ارتقای فرهنگ منابع طبیعی، جلب مشارکت مردم و بهره‌برداری پایدار از منابع، پیشگیری از تخریب سرزمین و بیابان‌زایی از استراتژی‌های سازمان است.

جلالی در پایان به برنامه‌های راهبردی سازمان جنگل‌ها اشاره کرد و گفت: اجرای طرح‌های مرتع‌داری، اجرای طرح‌های مقابله با بیابانی شدن و اجرای طرح توسعه گیاهان دارویی از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای این سازمان در برنامه ششم توسعه است.

 

 

 

 

فارس