logo

کد خبر : 12856
تاریخ خبر : 1394/05/06
 واردات 52 میلیون دلاری تابلوهای برق‌

واردات 52 میلیون دلاری تابلوهای برق‌

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">رییس انجمن تولید&zwnj;کنندگان تابلوهای برق گفت: با وجود خالی بودن بیش از 80 درصد از ظرفیت واحدهای تولیدی، سال گذشته 52 میلیون دلار تابلو برق وارد شد و شاهد ورود تابلو برق&zwnj;های چینی هستیم که به خاطر کیفیت پایین گاها حادثه&zwnj;آفرین نیز هستند.</span></p>

به گزارش مازنداصناف به نقل از ایسنا، علی کهفی قانع امروز - سه‌شنبه - در جمع خبرنگاران ضمن تاکید بر حمایت از صنعت در پساتحریم گفت: در حال حاضر با وجود ظرفیت تولید 250 هزار سلولی در بخش تابلوهای برق 30 تا 40 هزار سلول تولید می‌کنیم و صادرات نیز حدود 8000 سلول است، در حالی که می‌توانیم 150 هزار سلول صادر کنیم.

وی با اشاره به این‌که برای دوره پساتحریم باید برنامه‌ریزی داشته باشیم، اظهار کرد: با وجود بخشنامه دولت مبنی بر این‌که شرکت‌های دولتی و سازمان‌ها باید از خرید کالاهای وارداتی که تولید داخل مشابه دارند، جلوگیری شود، می‌بینیم در برخی قسمت‌ها اجناس خارجی خریداری شده‌ است.

رییس انجمن تولید‌کنندگان تابلوهای برق از دیگر مشکلات تولید را محدودیت واردات مواد اولیه تابلوهای برق عنوان کرد و گفت: شرکت‌های بزرگ ایرانی دارای لایسنس شرکت‌های اروپایی هستند و نمی‌توانند از هر ماده اولیه و برای مثال از هر کلیدی در تابلو برق استفاده کنند؛ لذا نباید این صنعت را از تامین ماده اولیه اولین مورد نظر محدود کرد.

او با اشاره به این‌که به تشکل‌ها باید اعتماد کرد و از کمک فکری آنها بهره‌ برد، گفت: اکنون که مقرر است تحریم‌ها حذف شوند و شرکت‌های اروپایی برای فروش محصولات هجوم خواهند آور، آیا باید اجازه دهیم کالاهایی چون تابلوی برق نیز وارد شود یا اینکه لازم است ظرفیت‌هایی را ایجاد کنیم که بتوانیم بازار صادراتی خوبی به دست آوریم.

کهفی قانع با اشاره به این‌که کمک بخش خصوصی به دولت باعث ارتقای کیفیت محصولات تولیدی می‌شود، یادآور شد: کیفیت تابلوهای برق داخلی در حد تولیدات کشورهای درجه دو اروپایی از جمله اتریش و اسپانیاست و برای اینکه از این ظرفیت استفاده کنیم باید برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی با اشاره به واردات 52 میلیون دلاری تابلوهای برق در سال گذشته اظهار کرد: شاهد ورود تابلو برق‌های چینی هستیم که به خاطر کیفیت پایین گاها حادثه‌آفرین نیز هستند.

رییس انجمن تولید‌کنندگان تابلوهای برق با تاکید بر این‌که در پساتحریم درهای واردات باید برای ورود مواد اولیه باز شود، گفت: اکنون مشاهده می‌کنیم که ایران به دلیل محدودیت دریافت پول خود برای فاینانس با چین مذاکرات می‌کند و شاهد ورود تابلوهای برق چینی هستیم لذا درخواست داریم حداقل در مذاکرات، مواد اولیه تولید برای واردات مورد بحث قرار گیرد.

وی با اشاره به این‌که قیمت تولید تابلوهای برق ایرانی نسبت به مشابه خارجی پایین‌تر است، تصریح کرد: در صورتی که در ایران قوانین شفاف باشد، بازار سامان بیشتر خواهد یافت لذا پیشنهاد می‌کنیم تعرفه واردات کاهش پیدا کند و در صورتی که برای حمایت از کالایی تعرفه واردات را بالا می‌برند برای مدت زمان مشخصی باشد.

کهفی قانع با تاکید بر این‌که در صورت حمایت دولت می‌توانیم در بخش تابلوهای برق هاب انرژی منطقه شویم، یادآور شد: در فضای تحریم فرصت‌طلبان مبادرت به واردات کالاهای تقلبی کردند که منشأ اصلی آنها چین است، لذا بسیاری از کالاهای تقلبی وارد شد اما اکنون با اصالت‌سنجی می‌توانیم جلوی این امر را بگیریم و دراین زمینه دولت می‌تواند از ما کمک بگیرد.

محسن نجاتیان، نایب رییس انجمن صنفی تولید‌کنندگان تابلوهای برق نیز در ادامه نشست با اشاره به این‌که بخش تولید با مشکلات متنوعی مواجه است، گفت: یکی از مشکلات مربوط به ارتباط ما با سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی است؛ به عنوان مثال در حالی که سازمان تامین اجتماعی درصدی از حقوق کارکنان را دریافت می‌کند اما به عناوین مختلف غیرمنطقی دوباره تولید‌کننده را بدهکار می‌سازد.

وی همچنین ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید دارد "با توجه به عرضه زیاد کالا انرژی خود را صرف صادرات کنیم" در حالی که با مشکلات داخلی انرژی برایمان باقی نمی‌ماند که آن را صرف این امر کنیم.

نجاتیان با اشاره به این‌که 50 درصد از مواد اولیه تابلوی برق وارداتی است، تاکید کرد: نوسان نرخ ارز نیز به شدت به تولید آسیب زده لذا باید با تک‌نرخی شدن ارز کمک کنند توان بخش خصوصی بیش از این از دست نرود، چراکه نوسانات ارز بخش خصوصی را زمین‌گیر کرده است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر به کشور‌های منطقه محصول خود را صادر می‌کنیم، گفت: می‌توانیم به خاور دور، الجزایر، آفریقا و ... صادرات داشته باشیم.

 

 

 

 

ایران جیب