به گزارش مازنداصناف فتح الله بیات اظهار کرد: متاسفانه در هنگام تعیین دستمزد هیچگاه نرخ تورم واقعی لحاظ نمیشود چون تورم اعلامی از سوی منابع رسمی هم واقعی نیست و بین آنچه کارگران در جامعه میبینند و آنچه در زندگی لمس میکنند تفاوت بسیاری هست.
وی با بیان اینکه مصرف کالاهای لوکس در زندگی کارگران جایی ندارد، افزود: بخشی از کالاهایی که در سبد هزینه کارگران قرار دارد جزو کالاهای لوکس است در حالی که هیچ کارگری کالای لوکس استفاده نمیکند بنابراین کالاهای لوکس باید از سبد معیشت کارگران خارج و بدون در نظر گرفتن آنها، حداقلهای و هزینههای واقعی زندگی کارگران محاسبه شود.
بیات اظهار کرد: کالاهای اساسی و مایحتاج مصرفی قشر کارگری مشخص است بنابراین اگر هنگام تعیین دستمزد این اقلام و تورم آنها در سبد هزینه خانوارهای کارگری درنظر گرفته شود به واقعی شدن دستمزد کارگران کمک بسیاری میکند.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در عین حال با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد درآمد کارگران صرف هزینههای بخش مسکن میشود، گفت: کارفرمایان میگویند تامین مسکن برعهده دولت است و خود را کنار میکشند. درست است که تامین مسکن وظیفه دولت است ولی کارفرمایان میتوانند با پرداختهای نقدی نیروی کار خود را دلگرم و حمایت کنند اما متاسفانه در بحث دستمزد موضوع مهم مسکن دیده نشده و می بینیم که حق مسکن کارگران هم که ۲۰ هزار تومان بالا میرود از تصویب آن جلوگیری میشود.
وی در پایان با ابراز تاسف از اینکه ایران در ردیف کشورهای دارای دستمزد پایین قرار دارد، خاطر نشان کرد: امروز تولید و صنعت ایرانی به شکوفایی رسیده و قابل رقابت با بسیاری از تولیدات خارجی است اما جای سوال است که چرا با داشتن نیروی کار متخصص و ماهر و منابع و معادن و ذخایر عظیم با کشورهایی مقایسه میشویم که در پایینترین سطح از حقوق و دستمزد قرار دارند.
تراز