به گزارش مازنداصناف محمدعلی پیشنمازی در همایش مبارزه با قاچاق کالا و دارو که در سالن الغدیر ستاد فرماندهی انتظامی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: در گذشته اقدامات خوبی در مبارزه با قاچاق صورت گرفت و در سنوات اخیر هم اقدامات زیربنایی مناسبی درنظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای جدی مبارزه با قاچاق، قانون مبارزه با قاچاق بود که کارایی لازم را نداشت، افزود: قانون مبارزه با قاچاق در سنوات گذشته مراحلی را طی کرد و در ابتدای دولت یازدهم به تصویب رسید و قانون جدید هم از برجستگیهایی برخوردار است که نشان از این دارد آسیبها و فرصتهای مربوط به قاچاق کالا به خوبی شناسایی شده است.
دبیر هماهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مازندران با اشاره به اینکه قانون جدید مبارزه با قاچاق این اختیار را داده که همه متصدیان امر، وظایف خود را نسبت به قانون در بحث مبارزه با قاچاق انجام دهند، افق خوبی داریم، ادامه داد: رهبری هم تاکید بسیاری بر اقتصاد مقاومتی، ضرورت فرهنگسازی در استفاده از کالای داخل و پرهیز از مصرف کالای خارجی داشتند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا با اجرای قانون جدید بهدنبال محقق کردن منویات مقام معظم رهبری است.
این مسئول با بیان اینکه طرح جامع مبارزه با کالای قاچاق در استان تصویب شده است، تصریح کرد: این طرح جامع با همکاری همه دستگاههای اجرایی، طی مراحل کرده و به همه دستگاهها ابلاغ شده است.
پیشنمازی با اشاره به اینکه نقش دستگاهها در این برنامه جامع بهخوبی مشخص شده است، یادآور شد: این باور را دارم که این برنامهها میتواند تأثیرات قابل توجهی در کنترل و کاهش قاچاق به شکل عام و بهویژه قاچاق کالای سلامتمحور که از جهات مختلف برای جامعه تأثیرگذار است، داشته باشد.
وی با بیان اینکه در اقتصاد پنهان، آمارها نسبی است و 25 تا 30 میلیارد دلار گردش مالی قاچاق کالا در کشور است که آمار بسیار بالایی است، تصریح کرد: در این میان، یک تا 1.5 میلیارد دلار ارزش کالای سلامتمحور اعم از وسایل بهداشتی و آرایشی، داروهای نیروزا و ... است.
دبیر هماهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مازندران با اشاره به اینکه ایران رتبه نخست مصرف لوازم آرایشی در خاورمیانه را دارد، گفت: ایران در این زمینه رتبه هفدهم در دنیا را دارد و از گردش مالی 6 میلیارد دلاری سلامتمحور در دنیا 2.8 میلیارد دلار در خاورمیانه و 1.1 میلیارد دلار در کشور ما است.
فارس