به گزارش مازنداصناف قاسم جانبابایی در رزمایش مشترک مبارزه با قاچاق کالا و دارو در جمع خبرنگاران که در ستاد فرماندهی انتظامی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: مانور مبارزه با قاچاق کالا و دارو برای نخستینبار در استان برگزار میشود؛ همکاری علوم پزشکی با نیروی انتظامی در گذشته هم وجود داشت و در حال گسترش این همکاری هستیم.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی مازندران در حوزه بهداشت، همکاری خوبی در نظارت و بازرسی کالای سلامتمحور دارد، افزود: سال گذشته در اقلام مختلف بیش از یکهزار مورد بازرسی در محصولات زیانآور برای سلامت صورت گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه مشکلات زیادی در حوزه قاچاق کالا و دارو در کشور وجود دارد، بیان کرد: کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان، عراق و حتی کشوری مانند ترکیه هم از مبادی ورودی کالای قاچاق به کشور هستند.
این مسئول با بیان اینکه قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی، بیشترین چالشی است که پیشرو داریم، تصریح کرد: مضرات کالای آرایشی خارجی قاچاق، زیاد است چراکه اغلب اجناس تقلبی از طریق قاچاق وارد میشود و بر سلامت افراد تاثیر میگذارد.
جانبابایی با اشاره به اینکه ما جزو کشورهایی هستیم که بیشترین مصرف کالای آرایشی و بهداشتی را داریم، ادامه داد: بیشترین مصرف مکملهای غیراستاندارد هم در کشور ما اتفاق میافتد و البته چالش مازندران در این دو حوزه، بیشتر از سطح کشور نیست.
وی با بیان اینکه برای اجرای درست نظارت و بازرسیها، نیازمند همکاری مردم و حمایت نیروی انتظامی هستیم، خاطرنشان کرد: شعار امسال حوزه سلامت «امنیت غذایی از مزرعه تا سفره» است و یکی از حوزههای نظارتها هم محلهای عرضه کالا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه عمده مصرفکننده این کالاها، مردم هستند و اگر مردم نسبت به مشکلات حوزه قاچاق کالا، آگاهی داشته باشند، میتوانند در مسیر مبارزه با قاچاق کالا و دارو به ما کمک کنند، گفت: حوزه عرصه این کالاها خیلی وسیع است و کارشناسان حوزه نظارت و بازرسی ما زیاد نیستند و مردم با مصرف نکردن این کالاها میتوانند قاچاقچیان این حوزه را مغلوب کنند.
منبع: فارس