logo

کد خبر : 12544
تاریخ خبر : 1394/04/28
برداشت مکانیزه برنج در 800 هکتار از شالیزارهای سیمرغ
رئيس جهاد کشاورزي سيمرغ خبر داد

برداشت مکانیزه برنج در 800 هکتار از شالیزارهای سیمرغ

<p style="text-align: justify;"><span id="nwstxtInfoPane"><span style="font-size: larger;">رئیس جهاد کشاورزی سیمرغ گفت: 800 هکتار از شالیزارهای شهرستان سیمرغ به صورت مکانیزه برداشت می&zwnj;شود و 2 هزار هکتار باقی&zwnj;مانده با روش&zwnj;های سنتی به برداشت محصولات کشاورزی می&zwnj;پردازند.</span></span></p>

به گزارش مازنداصناف مجید جعفری  با اشاره به اینکه در فصل زراعی جاری 2 هزار و 908 هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان سیمرغ زیر کشت برنج رفت، اظهار کرد: یک‌هزار و 300 هکتار از این اراضی زیر کشت ارقام پرمحصول برنج شامل شیرودی، فجر، رمضانی و ندا و یک‎هزار و 608 هکتار باقی‌مانده زیر کشت محصولات محلی شامل طارم، طارم محلی، بهنام، هاشمی، هاشمی بی‌دم و امراللهی رفته است.

 

 

وی با بیان اینکه نخستین برداشت مکانیزه شهرستان سیمرغ از زمین‌های زیرکشت محلی شروع شده از نوع طارم طلایی است، افزود: این محصول در مدت 85 تا 90 روز به بار می‌نشیند.

 

رئیس جهاد کشاورزی سیمرغ با اشاره به اینکه برای مبارزه بیولوژیک در 600 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ رهاسازی زنبور تریکوگراما انجام شد، تصریح کرد: برای 50 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ نیز پروژه IPM/PTD اجرا شد که این پروژه در زمین‌های کشاورزی از یک گرم سم نیز استفاده نشده است.

 

وی با بیان اینکه با توجه شرایط ویژه آب‌وهوایی آفات برنج نسبت به سال‌های گذشته بسیار کاهش یافته و کمتر کرم ساقه‌خوار برای کشاورزان مشکل ایجاد کرد، گفت: در شهرستان سیمرغ مشکل خشک‌سالی نداشته‌ایم ولی حدود 700 هکتار از اراضی زیر کشت شهرستان دچار تنش و استرس شدند و با مدیریت و هماهنگی جهاد کشاورزی با اداره آب شهرستان و فرماندار و بخشداران و امور بهره‌برداری این اراضی از تنش خارج شدند.

جعفری با اشاره به اینکه برای مبارزه با پدیده خشک‌سالی در این شهرستان سه ایستگاه پمپاژ تعبیه شده و از سد البرز کمک گرفته شد، یادآور شد: با هماهنگی با اداره آب شهرستان زمین‌هایی که دچار تنش و استرس خشک‌سالی شدند را آبیاری کرده و از استرس خارج شده است.

وی در مورد کشت ذرت در شهرستان سیمرغ به خبرنگار فارس گفت: حدود 700 هکتار از زمین‌های سطح شهرستان زیر کشت ذرت دانه‌ای که به صورت بلال مصرف می‌شود قرار گرفته‌اند و 50 هکتار نیز به صورت ذرت علوفه‌ای کشت شد.

 رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ ادامه داد: میزان برداشت ذرت در هر هکتار بین هشت تا 10 تن است که 20 تا 25 تن علوفه نیز به دست می‌آید.

وی با اشاره به اینکه ذرت‌های کشت شده در شهرستان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: ذرت‌های دانه‌ای شهرستان سیمرغ از نوع دانه‌های دندان اسبی هستند و رنگ زرد طلایی دارند و بین هشت تا 10 درصد پروتئین نیز دارد.

جعفری با اعلام اینکه این نوع ذرت مورد استقبال در سطح استان و در سایر استان‌ها نیز مورد استقبال قرار می‌گیرد، ادامه داد: در سطح شهرستان پروژه مدیریت تلفیقی آفات و کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان برگزار شد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ با اعلام اینکه برنامه جهاد کشاورزی به این سمت در حال حرکت است که مردم برای حفظ محیط‌زیست از سم و کودهای شیمیایی بسیار کم استفاده شود، اظهار کرد: 800 هکتار از شالیزارهای شهرستان سیمرغ به صورت مکانیزه برداشت می‌شود و 2 هزار هکتار باقی‌مانده با روش‌های سنتی به برداشت محصولات کشاورزی می‌پردازند.

جعفری گفت: ما به کشاورزان توصیه می‌کنیم که برای حفظ منابع آب زیرزمینی و با شرایط آب‌وهوایی موجود در کشت دوم دوباره نشا انجام ندهند ولی کشت دوم به صورت رتون چون نیاز به آب کمتری دارد مشکلی برای کشاورزان به وجود نمی‌آورد.


فارس