به گزارش مازنداصناف و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، دلاور حیدرپور در مراسم نخستین برداشت مکانیزه برنج اظهار کرد: زراعت برنج در مازندران به عنوان برند بهشمار میرود که امسال با مشکلات کمآبی و خشکسالی سختیهایی را برای کشاورزان رقم میزد.
وی با بیان اینکه از 210 هزار هکتار سطح زیر کشت برنج در مازندران، یک هزار و 500 هکتار با کمآبی مواجه شدند که کشاورزان را متقاعد به خودداری از کشت کردیم، افزود: از سطوح کشت شده 700 هکتار بهدلیل کمآبی چاهها خشک شد و 20 هکتار هم دچار تنش خشکی و استرس شده که با تلاش لازم این میزان سطوح، از تنش خشکی رهایی پیدا کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: برای مشکلات منابع آبی در استان و کمک به کشاورزان، حفر و تجهیز 22 حلقه چاه، خرید 40 دستگاه موتور پمپ، لایروبی 45 کیلومتر انهار و 10 کیلومتر لولهگذاری برای کشاورزان انجام شد تا زمینهایی که تحت استرس قرار گرفتند کاهش یابد.
حیدرپور با بیان اینکه زراعت برنج فعالیتی مشقتبار و سخت است که تا چند سال گذشته بهصورت سنتی کشت و برداشت میشد، تصریح کرد: سال گذشته 70 میلیارد تومان برای توسعه مکانیزاسیون در اختیار کشاورزان قرار گرفت که امسال هم در مرحله اول 40 میلیارد تومان به بخش کشاورزی مازندران تخصیص داده شد.
وی یادآور شد: سال گذشته 75 درصد برداشت برنج استان به صورت مکانیزه انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: تاکنون 2 هزار و 260 دستگاه کمباین مخصوص برنج، بیش از یکهزار دستگاه نشاکار و 2 هزار و 300 دروگر با استفاده از تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
به گفته حیدرپور، استفاده از دستگاههای مکانیزه و توسعه مکانیزاسیون، 50 درصد هزینه تمام شده برنج را کاهش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: ذخیره منابع آبی در مازندران کم است و نیاز آبی ارتباط تنگاتنگ با جریان بههنگام رودخانهای دارد و کاهش بارندگی در استان منجر به مشکلات جدی در بخش کشاورزی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سود بانکی در بخش کشاورزی بالا است و مناسب این بخش که به عنوان نظام خرده دهقانی است، نخواهد بود، گفت: سال گذشته با پرداخت تسهیلات، سود بانکی 17 درصدی دریافت میشد در حالی که امسال میزان سود 21 درصد است و باید به تسهیلات کشاورزی یارانه بیشتری اختصاص یابد.