به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در پنجاه هفتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه در هفتههای اخیر اخبار غیرواقعی، کذب و بعضاً جعلی و تحریف شده در برخی سایتها و بولتنها منتشر شده، گفت: انتشار اینگونه اخبار هم از لحاظ قانون و شرع گناه و جرم است و موجب التهاب در جامعه میشود و هم بیاعتمادی و کماعتمادی مردم به رسانههای مکتوب و مجازی را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر انتشار اینگونه اخبار زحمت دستگاههای نظارتی، انتظامی و قوه قضاییه را زیادتر میکند چرا که پروندهها زیادتر میشود؛ به همین جهت تقاضا داریم کسانی که دارای سایت، نشریه یا خبرگزاری هستند توجه داشته باشند که اخباری که میخواهند نقل کنند از کجا میگیرند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: برای مثال یک سایت خبری را منتشر میکند و پس از مدتی 10 سایت دیگر از روی آن خبر کپی میکنند که این موضوع موجب دردسر هم برای خود رسانه و هم برای دستگاه قضایی میشود.
اژهای یکی از مشکلات دیگر را ایجاد سایتهای غیرواقعی عنوان کرد و گفت: در برخی از شبکههای اجتماعی افراد صفحه یا سایتی را منتسب به یک فرد یا شخصیت باز میکنند بدون آنکه فرد از این موضوع اطلاعی داشته باشد و در آن صفحه اخبار، عکسها و اطلاعاتی را در معرض دید دیگران قرار میدهند.
وی انجام این کار را از دو جهت دارای اشکال جدی دانست و گفت: مشکل اول این است که آن سایت بدون اذن فرد باز شده و دوم آنکه در این صفحه مطالبی را نسبت به شخصیت مذکور منتشر کردند که او اطلاعی ندارد که این امر موجب مشکلاتی در جامعه میشود.
وی افزود: اخیراً به نام دبیرخانه فیلترینگ صفحهای را باز کردند و در همان صفحه گفتند که فلان سایت بسته شده یا فلان شبکه اجتماعی میخواهد بسته شود که این موضوع میتواند التهاب و دردسر ایجاد کند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: دیگران نمیدانند که این صفحه جعلی است و ربطی به دبیرخانه ندارد و تا بخواهند آن را ثابت کنند و تکذیب کنند که اشتباه است مشکلات زیادی ایجاد میشود.
اژهای در ادامه گفت: همچنین به عیان داریم میبینیم که متأسفانه امروز دشمنان اسلام و مسلمین از طرق مختلف در کشورهای مختلف از جمله ایران به دنبال ایجاد فساد هستند، میخواهند آن را گسترش دهند و به دنبال آن جوانان را آلوده کنند تا به منافع خود برسند بنابراین وظیفه همگان به خصوص حکومت این است که جلوی فساد را بگیرند.
وی افزود: هیچکس نمیتواند به بهانه اینکه تکنولوژی ضعیف است و شبکههای اجتماعی روز به روز گسترش مییابد دست روی هم بگذارد و در برابر فسادهای اجتماعی که گاهی مسائل امنیتی را هدف قرار میدهد کوتاهی کنند.
وی گفت: اگر لازم است باید وقت گذاشت، هزینه کرد و نیرو گذاشت، اگر نتوانیم صد درصد جلوی آن را بگیریم، میتوانیم بخشی از آن را حل کنیم و نباید موضوع را به حال خود رها کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه مبارزه با فساد را توقع مردم، علما و خانوادهها به ویژه خانواده شهدا از حکومت دانست و گفت: کسی نمیتواند بگوید امروز میتواند از فلان شبکه اجتماعی استفاده مجاز کند حتماً همینطور است اما باید ببینیم فساد ایجاد شده در کشورهای اسلامی چکار میکند.
اژهای تصریح کرد: اگر امکان تفکیک باشد تفکیک میکنیم مثلاً شبکهای مقدار زیادی فساد دارد و مقدار زیادی مطالب خوب؛ اینجا لازم است حتماً کار شود اما چنانچه امکان تفکیک نبود باید جلوی فساد را بگیریم و این وظیفه ما است بنابراین هر کس از وظیفه خود کوتاهی کند باید مورد بازخواست قرار گیرد نه کسی که جلوی فساد را میگیرد.