به گزارش مازنداصناف محمدتقی شکوهی با بیان اینکه یکی از عواملی که سبب حفظ ارزش غذایی و افزایش ماندگاری میوه میشود بهرهگیری از نکات دقیق در عملیات برداشت میوه است، گفت: به طور معمول کیفیت میوه را پس از برداشت نمیتوان بهبود بخشید اما اگر برداشت بهموقع انجام شود میتوان قبل از مصرف میوه به حفظ کیفیت آن توجه داشت.
وی بیان داشت: تسریع و تاخیر در برداشت میوه سبب میشود طعم، مزه و ارزش غذایی میوه کاهش یابد و یا حساسیت محصول نسبت به بیماریها و عوامل فاسدکننده تشدید شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره عملیات قبل از برداشت سیب درختی به کشاورزان، توصیه کرد: سعی تمام شود تا در بهترین زمان برای برداشت محصول اقدام شود به طوری که میوهها بیش از حد نرسند یا ریزش نکنند.
شکوهی افزود: ارقام زودرس سیب که به تابستانه معروف هستند مانند ارقام گالا و دورنگ که بیشتر مصرف تازهخوری دارند، دارای قابلیت نگهداری کمتر در انبار بوده و این ارقام چند روز بعد از چیده شدن باید به مصرف برسند بنابراین این ارقام پس از برداشت باید در کمترین مدت ممکن بستهبندی و به بازار عرضه شوند.
وی با بیان اینکه انتخاب مکانی در باغ برای جمعآوری، درجهبندی و بستهبندی میوهها توصیه میشود، تصریح کرد: مکان انتخاب شده باید در سایه، خنک و امن باشد و کف این مکان باید کاملا مسطح باشد تا چیدن جعبهها روی هم امکانپذیر باشد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: باغداران باید نسبت به تهیه سبد، سطل، کیسههای میوهچینی مناسب، نردبانهای دو طرفه سبک و جعبههای پلاستیکی تمهیدات خاصی را در نظر بگیرند.
شکوهی درباره عملیات برداشت سیب، گفت: هنگام برداشت میوه از وارد کردن هرگونه خراش با ناخن یا فشار انگشت به میوه که سبب زخمی شدن یا آسیب به میوه میشود جلوگیری شود.
وی ادامه داد: بعد از برداشت میوه نسبت به انتقال سریع آنها از مزرعه به محل سایبان اقدام شود بهدلیل اینکه این عمل سبب کاهش دمای مزرعهای میوه سیب و افزایش ماندگاری آن میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان گفت: از نشستن روی شاخه درخت برای برداشت میوه خودداری شود.
فارس