به گزارش مازنداصناف، دکتر علی محمد احمدی، رئیس پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی نوشت:
این روزها اگرچه اقتصاد ایران با تداوم تحریمهای خارجی روزگار خود را سپری میکند اما تنها را مقابله ای که میتواند در جلوی فشارهای اقتصادی غرب بایستد توجه و حمایت از تولید ملی است. توجه ویژه به تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی به راحتی میتواند سد راه فشارهای اقتصادی غربی شود. اما آمارها، شواهد میدانی و رسمی گواه مسئله دیگری را میدهد. آمارها نشان میدهد وضع تولید خوب نیست و باید هر چه زودتر به داد تولید رسید. هر روز گلایه های زیادی از سوی تولیدکنندگان به نمایندگان مجلس می رسد. آنها معتقدند از تولیدکنندگان ایرانی به طور کامل حمایت نمیشود و اگر همین گونه این وضعیت ادامه پیدا کند تولید روز به روز وضعش نا به سامان تر خواهد شد.
متاسفانه باید اذعان کرد در داخل کشور، توليد فراموش شده است. توليدكننده نیز به دنبال بهانه ميگردد. اگر در كشورهاي جهان سوم كه مجرایِ سودِ بخشهای خدماتي باز است، واقعاً بخش توليدِ اقتصاد تقويت نشود، به اقتصاد آسيب وارد خواهد شد. واقعيت اين است كه در چند سال اخیر، توليد بخش واقعي اقتصاد به حال خود رها شده است و فضا براي سودآوري بخشهاي غيرتجاري، غيرمولد و خدماتي فراهم شده است، در حالی که بايد عرصه برای سودآوريهاي غيرمولد تنگ شود و فضا براي فعاليتهاي سودآور واقعي در بخش واقعي اقتصاد فراهم شود. باید به قوانين و مقررات ثبات داده شود و دولت به سمت دولتی حاكميتگرا پیش برود.
به نظر می رسد، بهتر است اين چند قدم اصلاحي در زمینهی آسيبپذيری اقتصاد برداشته شود و منشأ ضعفِ مقاومت شناسايي شود. منشأ آسیبپذیری در بخش پولي است نه در بخش يارانه، در بخش كلان اقتصاد ودر بخش اشتغال است. باید بررسی شود که چرا نسبتِ سرمايه به اشتغال پايين است؟ چرا نسبتِ سرمايه به توليد پايين است؟ با برداشتن این چند قدم و ایجاد توازن بين سياستهاي مالي و پولي کشور، درجهی مقاومت اقتصاد کشور بيشتر خواهد شد.
از دولت درخواست میشود هر چه زودتر و سریعتر، به داد تولید و تولیدکننده ایرانی برسد، چرا که در صوتر ورشکستگی تولیدکننده وطنی، حتی با لغو احتمالی تحریمها و فشارهای اقتصادی غرب هم اقتصاد سامان نخواهد یافت. یادمان نرود اساس و پایه هر اقتصادی تولید آن کشور است.
منبع: تراز