logo

کد خبر : 12314
تاریخ خبر : 1394/04/17
 اقلام خوراکی تفاوت قیمت محسوسی نسبت به پیش از ماه رمضان ندارند

اقلام خوراکی تفاوت قیمت محسوسی نسبت به پیش از ماه رمضان ندارند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">قیمت عمده فروشی ۹ گروه از مواد خوراکی قابل عرضه در بازار مولوی نسبت به پیش از ماه مبارک رمضان تغییر محسوسی نداشت و فقط در گروه برنج با افزایش حدود ۲۰ درصدی مواجه شده است.<br /> </span></p>

به گزارش مازنداصناف،  بررسی میدانی قیمت عمده فروشی ۱۰ گروه مواد خوراکی در میدان مولوی و خیابان های اطراف در نخستین روز از هفته دوم تیرماه حاکیست؛ متوسط قیمت خرده فروشی ۹ گروه از گروه های دهگانه مواد خوراکی تغییر محسوسی نسبت به پیش از آغاز ماه مبارک رمضان نداشته است.

در این بازار در گروه لبنیات، متوسط قیمت انواع ماست پاستوریزه ۱۰۰ گرمی ۳۰۰ تومان، ماست ۲٫۵ کیلوگرمی پرچرب شش هزار و ۲٫۵ کیلوگرمی کم چرب پنج هزار و ۵۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه ۳۰ گرمی ۳۷۰ تومان و ۴۰۰ گرمی چهار هزار و ۲۰ تومان، کره ۱۰، ۱۵، ۵۰ و ۱۰۰ گرمی نیز به ترتیب ۲۰۰، ۳۰۰، هزار و دو هزار تومان و شیر یک نفره ۷۰۰ تومان و شیر یک لیتری دو هزار و ۵۲۰ تومان عرضه می شود که قیمت این کالاها نسبت به ماه گذشته تغییر محسوسی نشان نمی دهند.

همچنین هر شانه تخم مرغ در این بازار هفت هزار تومان، هر کیلوگرم گوشت مرغ پنج هزار و ۸۰۰ تومان و هر کیلوگرم گوشت قرمز(گوسفندی) با استخوان ۲۵ هزار و ۵۰۰ و هر کیلوگرم گوشت گاو و گوساله بی استخوان ۳۰ هزار تومان عرضه می شود.

این بررسی همچنین نشان داد، در گروه قند و شکر هر کیلو قند دو هزار و ۶۵۰ تومان و هر کیلوگرم شکر دو هزار و ۳۰۰ تومان، در گروه چای هر بسته ۵۰۰ گرمی چای داخلی در انواع مختلف بین هزار و ۳۰۰ تا هفت هزار تومان و هر کیلو چای خارجی افزون بر ۲۲ هزار تومان و در گروه روغن نباتی هر حلب روغن جامد سه هزار و ۸۰۰ گرمی ۱۸ هزار و ۵۰۰ و پنج کیلویی ۲۱ هزار تومان و هر قوطی روغن مایع ۸۱۰ گرمی از سه هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار و ۶۰۰ تومان عرضه می شود.

در گروه حبوبات نیز متوسط قیمت عمده فروشی هر کیلوگرم نخود سه هزار و ۱۵۰، لپه چهار هزار و ۸۹۰، عدس شش هزار و ۳۰۰، لوبیا چیتی پنج هزار و ۲۰۰، لوبیا چشم بلبلی شش هزار و ۱۰۰، لوبیا سفید چهار هزار و ۴۰۰ و لوبیا قرمز چهار هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می شود.

در معدود فروشگاه های عرضه کننده سبزی تازه در بازار مولوی نیز هر کیلوگرم خیار هزار و ۵۰۰، گوجه فرنگی هزار تا هزار و ۵۰۰، بادنجان هزار تا هزار و ۵۰۰، کدو سبز هزار، سیب زمینی هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۵۰۰، پیاز هزار، لوبیا سبز سه هزار و انواع سبزی هر کیلوگرم دو هزار تومان معامله می شود.

و بالاخره در گروه برنج که به گفته عمده فروشان با افزایش حدود ۲۰ درصدی قیمت ها در ماه مبارک رمضان رو به رو بوده، هر کیلو برنج خارجی هندی چهار هزار، تایلندی دو هزار و ۴۳۰، پاکستانی پنج هزار و ۶۰۰ و اروگوئه دو هزار و ۵۰۰ تومان، هر کیلوگرم برنج داخلی درجه ۲، شش هزار و ۳۰۰ تومان و هر کیلوگرم برنج داخلی درجه یک، هشت هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می شود.


** رکود نسبی در بازار فروش اقلام غذایی در ماه رمضان

برخی از عمده فروشان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، وضعیت عمومی بازار ماه رمضان را ساکن توصیف کرده و نبود پول کافی در دست مردم را علت این مهم عنوان کردند.

به گفته فروشندگان، به دلیل نزدیک شدن به ایام برداشت برخی محصولات کشاورزی نظیر انواع برنج که در این ایام معمولا با کمبود عرضه آن بخصوص از مناطق شمالی کشور مواجه هستیم، قیمت این کالا با افزایش نسبی همراه شده اما در گروه حبوبات بسته به افزایش یا کاهش تولید در فصل خرمن با کاهش یا افزایش قیمت ها طی هفته ها و ماه های آینده مواجه خواهیم شد.

آنان حتی فرارسیدن ماه رمضان و ارائه سبد کالایی به کارمندان و کارکنان دولت را نیز در تحرک کافی بازار مؤثر ندانسته اند و عنوان کردند: دولتی ها از ماه ها پیش از فرارسیدن ماه رمضان نسبت به ذخیره کالاهای مورد نیاز این ماه برای پرسنل خود اقدام کرده اند و ارائه سبدهای کالایی تاثیر محسوسی بر بازار نداشته است.

برخی دیگر نیز تغییر ذائقه مردم از حبوبات به صیفی جات در فصل تابستان را دلیل رکود بازار حبوبات عنوان می کردند.

 

 

 

منبع: اصناف ایران