به گزارش مازنداصناف، حجت الله عبدالملکی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با تراز،در پاسخ به این سوال که برخی از کارشناسان میگویند اگر تحریمها به زودی لغو نشود اقتصاد به بن بست می رسد گفت: درحالحاضر در شرایط تحریم نیز اقتصاد کشور در بنبست قرار ندارد، ما امروز خودمان اقتصاد را متوقف کردهایم.
عبدالملکی توضیح داد: شرایط کنونی اقتصاد ایران مثل این است که با ماشین مسیری را میرویم، وقتی در مسیر به بنبست میرسیم با زمانیکه مسیر باز است و خود، پای را بر ترمز گذاشتهایم و ماشین را نگه داشتهایم متفاوت است. در شرایط فعلی که در اوج تحریمها هستیم میتوانیم اقتصاد کشور را اداره کنیم. بخش دولتی بههرحال بودجهاش موجود است و میتواند با افزایش کارایی بودجهاش بسیاری از مشکلات را برطرف نماید.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: در بخش صنعت در واقع هفتاددرصد کارگاههای صنعتی کشور تعطیل است که البته این هفتاددرصد بهراحتی ظرف شش ماه تا یک سال میتوانند فعال شوند، نظام بانکی کشور وجوهات را بد تخصیص میدهد، الگوی عملیات بانکی کشور و الگوی ارائهی تسهیلات را میتوان با روشهایی نهچندان یپیچیده در چهارچوب بانکداری اسلامی اصلاح کرد بهگونهای که بخش زیادی از این منابع مالی موجود به تولید برسد و بقیهی آن نیز به صرف نیازهای ضروری مردم شود. چه بسا در چند سال اخیر یکی از مسائل حوزهی بانکی محدود کردن وام ازدواج بوده است؛ اینها مشکلات اصلی اقتصاد ایران است نه تحریمها.
وی اضافه کرد: واقعاً مضحک است اقتصادی که میتواند سالی سیصد و چهل هزار میلیارد تومان تسهیلات دهد، نتواند پنج تا شش هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنهی مربوط به زوجهای جوان را تأمین کند. دلیل آن نیز مشکل در الگوی بانکی کشور است. مدیران بانکی ایران فرهنگ مدیریت اسلامی را ندارند. عدهای از آنها صرفاً به دنبال سودجویی و سودطلبی هستند.
وی با بیان اینکه توصیهی بنده به دولت این است که در وضعیت فعلی انرژی خود را صرف بر تقویت اقتصاد ملی کند، نه اینکه تحریمها برداشته شود گفت: با لغو تحریمها هم هیچ اتفاق مثبتی در اقتصاد ایران رخ نخواهد داد؛ اگر تحریمها برداشته شد چه بهتر. اگر برداشته نیز نشد مهم نیست.
منبع: تراز