به گزارش مازنداصناف، هفته گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری اعلام کرد " از آنجا که دولت در سال جاری علیرغم تمایل، دیگر نمیتواند یارانهای به دامداران پرداخت کند، ناچارا تایید کرده که قیمت سه قلم لبنیات شامل شیر و ماست معمولی و پنیر فتا تا سقف 10 درصد افزایش یابد تا دامداران ضرر نکنند و کارخانهها هم پاسخگوی افزایش هزینههایشان باشند. در این راستا به همین زودی این موضوع در ستاد تنظیم بازار بررسی میشود".
پس از این اظهارات، دفتر محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس جمهور این خبر را رد و اعلام کرد که " ادعای تصمیمگیری در خصوص افزایش قیمت پنیر، شیر و ماست در دولت کذب محض بوده و تاکنون بررسی نرخ محصولات لبنی در هیچ یک از جلسات هیات دولت مطرح نشده است".
بر اساس اعلام دفتر معاون اجرایی رییسجمهور " درخواست خرید شیر خام با قیمت 1440 تومان از دامداران که ارتباط مستقیمی با نرخ محصولات لبنی دارد در یکی از جلسات ستاد هدفمندسازی یارانهها مطرح و اتخاذ تصمیم راجع به تغییر نرخ محصولات لبنی به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شده است. "
در این رابطه رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی نیز به ایسنا گفت: افزایش قیمت لبنیات هنوز تصویب نشده است و حتی اگر دولت نرخ این محصولات را آزاد کند، باتوجه به نبود قدرت خرید نمیتوان بازار مناسبی برای لبنیات متصور شد.
وی افزود: تاکنون جلساتی در خصوص بررسی قیمت لبنیات برگزار شده و از صنوف و تشکلهای بخش خصوصی نظرخواهیهای لازم صورت گرفته است اما هیچگونه افزایش قیمتی در جلسات هیات دولت و ستاد تنظیم بازار تصویب و ابلاغ نشده است.
دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی ادامه داد: حتی اگر دولت نرخهای لبنیات را آزاد کند باتوجه به نبود قدرت خرید نمیتوان بازار مناسبی برای این محصولات تصور کرد، چراکه براساس گزارش بانک مرکزی قدرت خرید 43 درصد کاهش پیدا کرده و افزایش قیمت محصولات در این شرایط منطقی نیست.
باکری اظهارکرد: برخی از برندهای مطرح صنایع لبنی شیر استریل 2800 تومانی را در فروشگاههای زنجیرهای حدود 2000 تومان حراج کردند و در این شرایط که بازار رقابتی در بخش لبنیات وجود دارد، اجازه افزایش قیمت به دیگر برندها داده نمیشود، چراکه اگر کارخانهای قیمت محصولات خود را افزایش دهد سهم بازارش را دیگران به دست میآورند.
منبع: صبحانه