logo

کد خبر : 12191
تاریخ خبر : 1394/04/12
صنایع‌دستی مازندران در راه بازارهای جهانی/ ۴۲ مهر اصالت کسب شد

صنایع‌دستی مازندران در راه بازارهای جهانی/ ۴۲ مهر اصالت کسب شد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;"><span class="intro-text">معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه صنایع دستی استان در بهترین وضعیت در دو دهه اخیر به سر می برد، از راهیابی دست ساخته های هنری استان به بازارهای جهانی خبر داد.</span><br /> </span></p>

به گزارش مازنداصناف علی ماهفروزی  با عنوان اینکه صنایع دستی استان طبق نظر هنرمندان صنایع دستی، در بهترین وضعیت در دو دهه اخیر به سر می برد، عنوان کرد: حمایت مدیرکل میراث فرهنگی و همکاران حوزه معاونت از صنایع دستی کاملا عالی و معنا دار است.

ماهفروزی با اشاره به اینکه، اگر چه هنوز شرایط را ایده آل نمی دانم، در پاسخ به این اینکه آیا صنایع دستی استان برند صادراتی دارد، یادآور شد: امیدوارم روزی اگر هر ایرانی نام صنایع دستی را به زبان می آورد در افکارش نام صنایع دستی و هنرهای سنتی استان نقش بندد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی مازندران، تصریح کرد: صنایع دستی مازندران در حوزه منبت و معرق واقعا جایگاه صادراتی دارد، ولی متاسفانه کسی پیگیر کار نبود و تنها در ۶ ماه اخیر تونستیم در آلمان و ایتالیا، بازار جهانی پیدا کنیم.

احیای سبک های خاص هنر در مازندران

وی تصریح کرد: اگرچه در قطر و امارات بصورت محدود صادرات صنایع چوبی در سالهای گذشته انحام می شد، ولی عزم بنده در سال جدید، در بخش بازرگانی، صادرات حداکثری، در بخش ترویج، احیای سبک های خاص هنر مازندران و در بخش حمایت از تولید، کیفی کردن تولیدات است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به ابلاغ دستور برنامه ششم از سوی مقام معظم رهبری که تاکید فرمودند گردشگری خارجی در کشور در طول برنامه باید پنج برابر باشد و صنایع دستی باید صادرات خارجی داشته باشد گفت: تحقق این هدف، یعنی رهایی از اقتصاد نفتی است.

علی ماهفروزی، با عنوان اینکه احیای هنرهای فراموش شده از برنامه عقب افتاده معاونت در دهه های گذشته بود، تصریح کرد: هدفمند باید این برنامه را به ویژه در روستاها پیش بریم و رشته های چلنگری، پالان دوزی، خرسک و از جمله هنرهای سنتی فراموش شده استان هستند.

دریافت ۴۲ مهر اصالت ملی و یونسکو

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی مازندران درباره مهر اصالت صنیع دستی نیز گفت: تاکنون ۱۲ مهر اصالت یونسکو و ۳۰ مهر اصالت ملی توسط هنرمندان رشته های مختلف دریافت شده است.

وی همچنین با بیان اینکه وضعیت بیمه هنرمندان اسفبار است، یادآور شد: باید در یک بررسی دقیق هنرمتدان واقعی را از کسانی که با دور زدن قوانین، بیمه شدند جدا کنیم.

ماهفروزی با اشاره به بیمه پنج هزار و ۸۰۰ هنرمند صنایع دستی گفت: در حال حاضر ۱۷ هزار و ۸۰۰ نفر کارت هنرمندی دارند و ۳۸ هزار نفر در رشته قالیبافی فعالیت دارند که شمار بیمه شدگان کم است.

معاون صنایع دستی مازندران درباره شهرک صنایع دستی که از مصوبات دولت قبلی است، با اظهار اینکه هنوز توجیه مناسب برای این طرح پیدا نشده است، عنوان کرد: در نور احتمالا با یکی از سرمایه گذاران بخش خصوصی وارد بحث اجرایی خواهیم شد که شهرک بخشی از آن محسوب می شود.

گردش مالی دو میلیارد تومانی صنایع دستی

 

 

وی گردش مالی ناشی از فروش صنایع دستی را در سال جاری بیش از دو میلیارد تومان برآورد کرد و درباره توسعه صنایع دستی در استان گفت: در همه جای مازندران و بر اساس قابلیت ها باید برنامه ریزی کنیم و به عنوان نمونه رامسر هم یکی از نقاط مهم ماست که در حال حاضر کارهای خوبی انجام گرفته است.

مهر