logo

کد خبر : 12128
تاریخ خبر : 1394/04/11
از افزایش 10 درصدی لبنیات تا آزادسازی 13 تن طلا به خزانه بانک مرکزی

از افزایش 10 درصدی لبنیات تا آزادسازی 13 تن طلا به خزانه بانک مرکزی

<p><span style="font-family: Tahoma;"><br /> توافقات طلایی ایران در وین، افزایش 10 درصدی لبنیات، نامه کارفرمایان درباره حق بیمه به جهانگیری، اعلام آمادگی ایران برای حذف دلار در تجارت و آغاز مذاکرات جدید نفتی ایران و ترکیه از جمله اخبار مهم اقتصادی در هفته جاری است.</span></p>

به گزارش مازنداصناف ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی از بازگشت ۱۳ تن طلا به خزانه بانک مرکزی در راستای مذاکرات هسته ای وین خبر داد. این موضوع از مهمترین عناوین خبری اقتصادی ایران در هفته جاری است.

وی گفت: بر اساس پیگیری های صورت گرفته از سوی وزارت امور خارجه و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بخشی از سرمایه طلای کشور که به دلیل تحریم ها امکان انتقال به داخل ایران را نداشت، با موفقیت تحویل خزانه بانک مرکزی شد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهارداشت: معادل ۱۳ تن طلا که قبلا خریداری شده و در آفریقای جنوبی به صورت امانی طی ۲ سال گذشته نگهداری می شد و به دلیل شرایط تحریم و برخی کارشکنی ها امکان انتقال به ایران را نداشت، بر اساس پیگیری های انجام شده در مذاکرات جاری در وین رفع مشکل شده و طی هفته گذشته در قالب ۳ محموله که آخرین آن به میزان ۴ تن بود، وارد کشور و تحویل خزانه بانک مرکزی شد.

نامه مهم کارفرمایان به جهانگیری


کارفرمایان می گویند با وجود نامه نگاری با ربیعی و تامین اجتماعی درباره مخالفت شدید با دریافت حق بیمه از بن نقدی کارگران، نامه ای به جهانگیری می نویسند و با افزایش ۳۹هزارتومانی حق بیمه مخالفت می کنند.

اصغر آهنی ها عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان ایران در گفتگو با مهر با بیان اینکه پس از اقدام تامین اجتماعی در نادیده گرفتن مصوبه شورای عالی کار به مدیرعامل تامین اجتماعی و وزیر کار نامه نوشتیم، گفت: خواسته کارفرمایان این است که طبق مصوبه شورای عالی کار، حق بن نقدی نباید مشمول پرداخت بیمه باشد.

وی اظهارداشت: متاسفانه تامین اجتماعی با مشکلات مالی فراوانی روبرو است و نمی خواهد زیر بار این موضوع برود؛ از این رو ما کار را از طریق نامه نگاری و درخواست از معاون اول رئیس جمهور، پیش خواهیم بُرد.

آهنی ها خاطرنشان کرد: واقعیت این است که دولت و هر بخش دیگری نباید در این شرایط بازار کار به کارفرمایان فشار اضافه ای وارد کند، چون از بین بردن و نابود کردن اشتغال خیلی آسان و ایجاد و حفظ فرصت‌های شغلی بسیار دشوار است.

وی افزود: همچنین قرار است جلسه ای در این خصوص با وزیر کار داشته باشیم تا بتوانیم این موضوع را حل و فصل نماییم. اینکه برخی اعلام کرده اند با کارفرمایان توافق شده، اصلا چنین چیزی نبوده و ما توافقی با تامین اجتماعی نداشته ایم.

نرخ بیکاری بهار ۱۰.۸ درصد شد

مرکز آمار ایران در این هفته جدیدترین گزارش نرخ بیکاری مربوط به فصل بهار 94 را اعلام کرد. براساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری مردان و زنان به ترتیب ۹ و ۱۹.۲ درصد محاسبه شده و نرخ بیکاری جوانان ۲۵ درصد است که این نرخ برای مردان و زنان جوان به ترتیب ۲۰.۹ و ۴۳.۱ درصد می باشد.

نرخ بیکاری مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۱۲ و ۷.۶ درصد گزارش شده است. همچنین اعلام شده که تعداد بیکاران کشور معادل ۲ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۲۳۳ نفر می باشد که تعداد مردان یک میلیون و ۸۲۲ هزار و ۳۸ نفر و زنان ۸۲۵ هزار و ۱۹۴ نفر است. همچنین ۱۹.۲ درصد از شاغلان در بخش کشاورزی، ۳۳درصد در بخش صنعت و ۴۷.۹درصد در بخش خدمات فعالیت می کنند.

بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۳۸ درصد جمعیت در سن کار (۱۰ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده اند. یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند. همچنین نتایج نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.

بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش ۰.۹ درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (بهار ۹۳) و ۰.۷ درصدی آن نسبت به فصل گذشته (زمستان ۹۳) می باشد.

بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۱۰.۸ درصد از جمعیت فعال بیکار بوده اند. براساس این نتایج نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

اساسنامه بانک سرمایه‌گذاری توسعه آسیا امضا شد

همچنین در این هفته علی طیب نیا وزیر اقتصاد کشورمان اساسنامه بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا را طی سفری به پکن امضا کرد و در حاشیه این سفر از آمادگی ایران برای حذف دلار در مبادلات تجاری خود با کشورهای همکار در حوزه های اقتصادی و تجاری خبر داد.

علی طیب نیا گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در مبادلات اقتصادی دوجانبه با کشورهایی که با ایران همکاری دارند، از پول رایج همان کشورها استفاده کند. ایران قبلاً توافقاتی برای انجام مبادلات تجاری با پول های ملی با برخی کشورها انجام داده است و تمایل دارد این روند را با دیگر کشورها نیز توسعه دهد.

آغاز مذاکرات جدید نفتی ایران- ترکیه

دور جدید مذاکرات ایران با یک شرکت ترکیه‌ای به منظور فروش و صادرات نفت کوره آغاز شده و پیش بینی می‌شود در صورت توافق نهایی به زودی اولین قرارداد فروش نفت کوره ایران با این کشور همسایه امضا شود.

در حال حاضر ایران با ۴۱ میلیون لیتر ظرفیت مازاد تولید نفت کوره در کشور روبرو است که بخشی از این سوخت از طریق مراکز بانکرینگ در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز به کشتی‌های عبوری عرضه می‌شود.

علاوه بر این، ایران با برخی از کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس همچون فجیره امارات متحده عربی قراردادهای بلند مدت صادرات نفت کوره در اختیار دارد و با توجه به افزایش ظرفیت مازاد، بازاریابی به منظور افزایش فروش این محصول نفتی با کشورهای همسایه آغاز شده است.

دستور گرانی ۱۰درصدی ماست، پنیر و شیر

سید احمد مقدسی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران از موافقت دولت با گرانی حداکثر ۱۰ درصدی سه کالای پرمصرف شیر، ماست و پنیر خبر داد و اظهارداشت: در جلسه ای که در این زمینه برگزار شد مقرر گردید کارخانجات صنایع لبنی شیرخام را به قیمت ۱۴۴۰ تومان از دامداران خریداری کنند و در مقابل این اقدام، دولت به آنها اجازه داد که قیمت سه کالای پرمصرف شیر، ماست و پنیر را حداکثر ۱۰ درصد افزایش دهند.

 

 

 

 

منبع: بازار خبر