logo

کد خبر : 11728
تاریخ خبر : 1394/03/27
کاهش 4 درصدی سهم زنان از بازارکار/بانوان با آشنایی به قانون‌کار حقوق‌شان را مطالبه کنند

کاهش 4 درصدی سهم زنان از بازارکار/بانوان با آشنایی به قانون‌کار حقوق‌شان را مطالبه کنند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">یک کارشناس اقتصاد دانشگاه مازندران در کارگاه آموزشی &laquo;زنان و اشتغال&raquo; که در استانداری شماره دو ساری برگزار شد، گفت: برخلاف تصور کارشناسان امر، با توجه به افزایش تحصیلات بانوان تا مقطع دکترا، بازار کار بانوان در سال 1393 به 11و 7 دهم درصد کاهش یافت.</span></p>

به گزارش مازنداصناف توجه به حقوق زنان در همه زمینه‌ها مهم‌ترین خواسته‌های زنان جهان به‌ویژه کشور و استان مازندران است.

بیشتر زنان جامعه فکر می‌کنند که در کتاب قانون‌کار کمترین حق حقوق برای آنها تعیین شده و به این دلیل نمی‌توانند حق و حقوق خود را مطالبه کنند.

بر این اساس؛ یک گروه از سازمان‌های مردم نهاد در قالب یک پروژه با نام «کارگر یار» در کشور، برای آشنایی زنان با قانون‌کار در استان‌های شمالی کشور شامل، اردبیل، گیلان، گلستان، مازندران و خراسان شمالی تشکیل شد.

نخستین دوره از کلاس‌های آموزشی این گروه، با موضوعاتی شامل کودکان و کار، زنان و کار، ایمنی و بهداشت کار، معلولان و کار و جوانان تحصیل کرده و جوانان دارای مهارت و کار شروع شد.

بر اساس گزارش حورا، کارگاه آموزشی «زنان و اشتغال» در مازندران نیز، دیروز در دو نوبت صبح و عصر با حضور اساتید با تجربه کشور در زمینه بازار کار و زنان و قانون‌کار در استانداری شماره دو ساری برگزار شد.

لیلا کریمی کارشناس اقتصاد در این کارگاه آموزشی اظهار کرد: از زمان افزایش ورود دختران و زنان جوان به ویژه از خانواده‌های سنتی به دانشگاه‌ها، میزان تقاضا در بازار کار افزایش یافت.

وی مهم‌ترین دلیل بیکاری را بسته شدن کارخانه‌های تولیدی و مشکلات ارزی در کشور دانست و افزود: بی‌توجهی به افزایش جذب دانشجو در رشته‌های تحصیلی بیش از ظرفیت بازار کار و به‌ویژه واردات بی‌رویه کالاهای بی‌کیفیت "چینی" از دیگر مشکلات بیکاری جوانان است.

این کارشناس اقتصاد دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: در سال 1384 بازار کار برای بانوان 17 درصد بود درصورتی‌که در سال 93 با توجه به افزایش تحصیلات بانوان در دوره‌های کارشناسی و دکترا، برخلاف تصور کارشناسان امر، بازار کار بانوان به 11و 7 دهم درصد رسید.

حامد غنی‌زاده کارشناس امور کار نیز در حاشیه این کارگاه آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار حورا ساری درباره آموزش احقاق حقوق قانون‌کار به بانوان تصریح کرد: باتوجه به اینکه بانوان در مطالبه حق حقوق خود تاکنون ضعیف عمل کردند، ابتدا باید بر اساس قانون‌کار حق‌وحقوق خود را بشناسند.

وی هدف از برگزاری این دوره آموزشی را آشنایی بیشتر بانوان با کتاب قانون‌کار برای رسیدن به‌ حقوق قانونی‌شان بیان کرد و افزود: قرار است که دوره‌های بعدی آموزش در مازندران نیز مانند دیگر استان‌های شمالی کشور برگزار شود.

به گزارش حورا؛ بیش‌از 30 نفر از مدیران انجمن‌ها و مؤسسه‌های خیریه مازندران در این کلاس شرکت کردند و مهم‌ترین خواسته‌های آنها تساوی حقوق زن و مرد به‌دوراز تفاوت جنسیتی در جامعه بود.

امنیت و ثبات شغلی که موجب امنیت روانی می‌شود نیز از دیگر مطالبات بانوان در این کارگاه آموزشی به‌شمار می‌رود.

بر اساس این گزارش، کارگاه آموزشی زنان و اشتغال با همکاری استانداری، انجمن زنان توسعه و امید ویژه مدیران سازمآنهای مردم‌نهاد، انجمن‌ها و مؤسسه‌های خیریه در استانداری شماره دو مازندران برگزار شد.