به گزارش مازند اصناف، رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و آنجا که به بحث اقتصاد مقاومتی اشاراتی داشتند، به نکته ظریف اما قابل توجهی اشاره کردند که میتواند از اصلیترین آسیبهای اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی باشد.
ایشان از دو ترکیب استفاده کردند: «همزبانی» و «همدلی» و ضمنا فرمودند همان قدر که در اقتصاد مقاومتی همزبان هستیم، باید همدل هم باشیم.
در کنار هم قرار دادن این عبارات شاید به این معنی باشد که به اندازه ای که در اجرای اقتصاد مقاومتی حرف زده شده و همه یکصدا بر اجرای آن تاکید کرده اند، عمل نشده است، اما این کم عملی از کجا ناشی شده است؟ پاسخ روشن است؛ از کمبود همدلی.
به عبارت بهتر می توان گفت شاید برخی کسانی که مامور اجرای اقتصاد مقاومتی هستند، چون شاید هنوز درک درستی از مفهوم این اقتصاد ندارند، یا به عمق و اهمیت آن پی نبرده اند، هنوز از دل و جان برای تحقق این اقتصاد تلاش نمی کنند و به قول معروف به آن دل نمی دهند؛ البته این امر به معنای زیر سوال بردن تلا ش های دولت در این خصوص نیست، زیرا انصافا دولت در عالی ترین سطح اجرای اقتصاد مقاومتی را دنبال می کند و برنامه های جداگانه وزارتخانه ها نیز در این باره تدوین و از تصویب دولت گذشته است.
با وجود این ظاهرا تلاش های صورت گرفته کافی نیست و نیاز به تلاش اجرایی بیشتری در این خصوص وجود دارد که راه آن از همدلی می گذرد.
وقتی شما به تحقق چیزی معتقد باشید و آن را راه حل یک مساله بدانید، از هر ابزاری که در اختیار دارید برای تحقق آن استفاده خواهید کرد، اما اگر اثر یک ابزار را نسبی یا مشروط فرض کنید، شاید اشتیاق زیادی به استفاده از آن ندارید.
این چنین است که باید به دولت پیشنهاد کرد در روند اجرای اقتصاد مقاومتی از سرمایه انسانی و بخصوص مدیرانی استفاده کند که با اقتصاد مقاومتی همدل باشند؛ یعنی به آن باور داشته و معقتد باشند که راه نجات اقتصاد کشور در این شرایط و حتی در صورت رفع تحریم ها، اقتصاد مقاومتی است.
قطعا استفاده بیشتر قوه مجریه از چنین سرمایه هایی، باعث روان تر شدن و سرعت بخشیدن به اجرای اقتصاد مقاومتی خواهد شد.
*کارشناس اقتصادی
منبع: بازار خبر