logo

کد خبر : 11129
تاریخ خبر : 1394/03/03
نقدینگی بزرگترین علت رکود واحدهای صنعتی است/ درآمد سرانه مازندران پایین تر از متوسط کشور است
اختصاصي/معاون امور صنايع و معادن سازمان صنعت،معدن و تجارت مازندران

نقدینگی بزرگترین علت رکود واحدهای صنعتی است/ درآمد سرانه مازندران پایین تر از متوسط کشور است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;"><span style="font-family: Verdana;">یوسف نژاد با بیان اینکه درآمد سرانه استان حتی از درآمد متوسط کشور پایین تر است؛ تصریح کرد: درآمد سرانه استان نزدیک به 4.6 میلیارد ریال بوده که از این حیث در رتبه 22 کشور قرار داریم و این موضوع نشاندهنده ی آن است که وضع اقتصادی استان وضعیت مناسب و خوبی نیست. </span></span></p>

به گزارش خبرنگار مازند اصناف، این روزها تعطیلی و رکود شهرک های صنعتی شهرهای مازندران نقل رسانه ها شده است؛ برای اطلاع از وضعیت آماری و فعالیت شهرک های مازندران گفتگویی را با علیرضا یوسف نژاد معاون امور صنایع و معادن مازندران انجام داده ایم، که در ذیل می خوانیم:

 

*با سلام؛ در ابندای این گفت و گو تقاضا داریم در خصوص ظرفیت های موجود بخش صنعت در مازندران توضیحاتی را ارائه بفرمایید

ضمن عرض سلام خدمت شما باید عرض کنم در استان مازندران ما بیش از 3500 واحد صنعتی فعال  دارای پروانه بهره برداری وجود دارد که از این حیث در رتبه 9 کشور قرار داریم.

و این در حالیست که با مبلغی نزدیک به 43.562 میلیارد ریال سرمایه گذاری در این بخش رتبه 12 کشور و با میزان 82.742 نفر شاغل رتبه 11 اشتغال زایی کشور  را دارا هستیم.



*کدام صنایع در استان بیشترین سهم از واحدهای صنعتی را به خود اختصاص داده اند؟

صنایع فعال ما در بخش صادرات در خصوص صنایع تبدیلی نظیر صنایع فلزی، غذایی و نساجی است که سهم صنایع غذا و فلزی 20 تا 25 درصد و سهم صنایع نساجی 18 تا 20 درصد می باشد. باید اضافه کنم که در صنعت سلولوزی هم حرف های زیادی نه تنها در استان بلکه در کشور برای گفتن داریم.


البته علاوه بر صنایع فوق واحدهای بزرگ کارخانجات سیمان را با ظرفیت 7000 و 2000 تن هم وجود دارد که حائز اهمیت هستند.


گفتنی است واحد فولاد البرز ایرانیان،با طرفیت 6000 تن میله گرد و فولاد که مبلغی نزدیک به 250 میلیارد تومان سرمایه گذاری را به خود اختصاص داده اند؛ از مهمترین واحدهای بهره برداری شده در سال گذشته بوده اند.پ
 

*همان طور که مستحضرید در هفته های اخیر اخبار فراوانی در خصوص رکود و تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی استان را شاهد هستیم، ضمن اشاره به دلایل این مسئله واردات بی رویه را چقدر موثر بر این موضوع می دانید:

تعرفه و ارز در صادرات بسیار مهم است، سیاست های واردات در گذشته جهت تعدیل مصرف کشور بوده است و ما در سال جاری به شدت در پی آن هستیم تا سیستم تعرفه را به سمتی ببریم که به نفع سرمایه گذار و تولید کننده باشد.


باید اشاره کنم که بسیاری از مواد اولیه واحدهای صنعتی ما تولید در خارج می باشند.به طور مثال در صنایع تبدیلی بیش از 90 درصد تامین در خارج است. حال شما قضاوت کنید که در حالیکه قیمت ها در دنیا چندین سال متوالی است که ثابت است، اما در کشور ما ارز 3 برابر شد و این چه صدماتی به بخش صنعت ما وارد می کند.



چند برابر شدن ارز داخلی موجب شد تا گردش مالی آنها انقباضی و این موضوع موجب کاهش کارگر، گردش کار مالی، رکود تولید و خلق مشکلات متعدد گردد. لذا با توجه به اینکه واحدهای صنعتی مالکیت ندارند، لذا عدم پاسخگویی و توان لازم جهت باز پس دادن سرمایه به بانکها، جهت به تملک درامدن انها به بانکها گردیده است.

 

*در هفته های اخیر اخبار فراوانی در خصوص تعطیلی 60 درصد از واحدهای صنعتی بابلسر منتشر شده است، شما در این خصوص نظرتان چیست؟



بابلسر با دارا بودن 262 واحد صنعتی رتبه 5 استان را داراست . هر چند در نگاه اول، به لحاظ آماری بابلسر از برخی نقاط استان پایین تر است؛ اما به لحاظ کیفی، پر توان،  بسیار پویا و چشمگیر عمل کرده است

 

در خصوص رکود واحد های صنعتی بابلسر باید اذعان کنم که بابلسر نه تنها یکی از واحدهای صنعتی خوب استان است؛ بلکه به لحاظ آماری جایگاه مناسبی را داراست.

 

اما در خصوص رکود همان طور که در بالا توضیح دادم مشکل نقدینگی واحدهای صنعتی؛ از بزرگترین مشکلات آنهاست. همان طور که واقفید بسیاری از واحدهای بابلسر در تعامل با خودرو سازان هستند و رکود بازار خودرو بر فعالیت آنها اثر سوء می گذارد.
 

مشکل بعدی و علت دوم تعطیلی و رکود واحدها، عدم همراهی سیستم بانکی جهت تامین نقدینگی این واحد هاست. و در واقع سود بالای بانکی و پرداخت ان از دغدغه های فراوان تولیدکنندگان به شمار می رود.

ما در سال گذشته با تشکیل شناسنامه بتگاه های تولیدی گام موثری را در این عرصه برداشته ایم. و باید اضافه کنم که تنها منابع مالی ما بانکها هستند و این نشانگر عدم وضعیت مناسب ماست.

 

*آقای یوسف نژاد چالش بخش صنعت استان به عقیده شما کجاست؟


ما در مسائل زیربنایی در استان مشکل داریم. فرهنگ تولید خوب در استان جا نیفتاده و به این یقین نرسیدیم که مشکلات، فقط در حوزه تولید حل خواهد شد. بزرگترین دغدغه فعلی، رکود موجود در کشور است که موجب می شود چرخه برای تولید گران خوب نگذرد.

الیته ما در سال های اخیر با ایجاد شناسنامه برای واحدهای صنعتی وضعیت نزدیک به 400 واحد صنعتی استان را بررسی کرده ایم؛ در این بررسی عوامل رکود به این ترتیب نشان داده شد که 51% نقدینگی و مابقی علل را عواملی نظیر: بیمه ؛ مالیات و وام هایی که از منابع داخلی تامین می شود را شامل می شود.

 

یوسف نژاد در پایان ضمن بیان اینکه درآمد سرانه استان حتی از درآمد متوسط کشور پایین تر است؛ تصریح کرد: درآمد سرانه استان نزدیک به 4.6 میلیارد ریال بوده که از این حیث در رتبه 22 کشور قرار داریم و این موضوع نشاندهنده ی آن است که وضع اقتصادی استان وضعیت و تنها راهی که می تواند در این قضیه مشکل ما را حل کند تنها تولید است؛ تولیدی که در سایر کشورهای دنیا جوابش را پس داده است. باید برای تحقق این امر تمام ارگانها، مسئولان، سرمایه گذاران و مردم برای تولید ارزش قائل شوند و دست در دست یکدیگر این مشکل را در استان ریشه کن کنیم.

 

 
انتهای پیام