به گزارش مازند اصناف، نان با عنوان یکی از اصلی ترین مواد غذایی گنجانده شده در هرم غذایی هر فرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است مخصوصا در ماه مبارک رمضان که این اهمیت دو چندان می شود؛ نان از قدیم الایام به عنوان برکت سفره محسوب می شد و سعی می شد که از اسراف و حیف و میل کردن ان جلوگیری شود اما امروزه به دلایل مختلف از جمله کیفیت نداشتن نان متاسفانه در بین مردم رخ می دهد علاوه بر این در ماه رمضان کیفیت و عرضه نان بیشتر به چشم می آید.
اگر چه ماه مبارک رمضان نزدیک است و کار سخت نانوایی ها سخت تر خواهد شد اما مطمنا همگی بر این باوریم که این قشر زحمت کش در سخت تریت شرایط با مردم همدل بودند در صورتی که عموما ساعت کاری نانوایی ها در ماه رمضان تغییر چندانی نمی کند و به نظر می رسد از طرف هیچ ارگانی هم فکری به حال این قشر نمی شود.
در کشور اسلامی که روزه داری یک فریضه واجب محسوب می شود در ساعات غیر ضروری نیازی به پخت نان نیست گذشته از این مسئله به فکر شاطر هم باشیم بد نیست به همین خاطر در مورد حواشی این مسئله سری به نانوایی های شهر تهران زدیم تا جویای حال نانوایی ها شویم لذا در ادامه به سخنان این بزرگان می پردازیم:
ساعات کاری نانوایی در ماه مبارک رمضان چندان تفاوتی با روزهای عادی ندارد، پخت بعدازظهر آنها از سه بعدازظهر شروع و تا ده شب ادامه دارد و خب برای کسی که با دهان روزه در اوج گرمای هوا و کنار تنوری که زبانه های اتشش صورت شاطر را سرخ می کند سخت و طاقت فرسا است.
اکثر نانواها از ساعت کارشان در ماه رمضان ناراضی بودند. آنها ترجیح می دادند شیف اول تا 9 صبح باشد و شیف دوم یک ساعت مانده به افطار شروع شود اما انگار هیچ ارگانی توجهی به این مسئله نداشت از سوی دیگر نداشتن نظارت از سوی اتحادیه و ارگان های مربوطه را می توان اصلی ترین دلیل نامناسب بودن ساعت کاری در ماه رمضان دانست؛ انگار باید با دهان روزه گرمای طاقت فرسا را تحمل و هوس خود را کنترل کنند.
یکی از شاطرها در این مورد گفت: هر چند روزه داری در این شرایط سخت است، اما باید ماهم نان خود را در بیاوریم؛ صاحب کار قوانین را وضع می کند و هرچقدر ساعت کاری بیشتر باشد، سودش برای صاحب کار بیشتر می شود.
همچنین یکی دیگر از نانواها که به پخت سنگگ مشغول بود درباره نبود حمایت و نظارت اتحادیه بر نانوایی ها گفت: از طرف اتحادیه برای ساعات کاری چه در روزهای معمولی و چه در ماه مبارک، هیچ برنامه ای برای ما ابلاغ نمی شود و حتی اتحادیه به بیمه و حقوق کسی که داخل نانوایی مشغول است نظارتی ندارد.
به هر حال ما هم مثل این قشر زحمتکش منتظر می مانیم تا حداقل ساعت کاری مناسبی در ماه رمضان از سوی اتحادیه وضع شود. به هر حال در کشور اسلامی نیازی نیست که ظهر نانی پخته شود.
انتهای پیام/
منبع : رازق