به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان صبح امروز در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین نشست شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی اکو که در هتل آزادی تهران در حال برگزاری است، این سازمان را یکی از آیندهدارترین سازمانهای منطقهای در سطح جهان برشمرد.
رئیسجمهور اکو را فرصت بزرگی برای منطقه و کشورهای عضو برشمرد و گفت: در آغاز دهه سوم همکاریها این سازمان نیازمند برخی اقدامات اصلاحی است.
وی پیشنهاد کرد که وزرا در نشست امروز اصلاحات را بررسی و تصمیمات لازم را اتخاد کنند.
روحانی هدف از اصلاحات را ارتقاء اکو به سازمانی خواند که بتواند پاسخگوی نیازهای منطقه و کشورهای عضو باشد.
رئیسجمهور کشورمان با اشاره به تاسیس سازمان اکو توسط سه کشور بنیانگذار آن در سال 1992 و پیوستن 7 کشور منطقهای به این سازمان و پیریزی همکاری گستردهتر خاطرنشان کرد: این سازمان در طول دو دهه همکاری بین 10 کشور عضو الگوی جدیدی از همکاری منطقهای را عرضه داشت و پیشرفتهای قابل توجهی در حوزههای تجارت، صنعت، معدن، علم و فناوری، آموزش و فرهنگ و ... داشت.
روحانی با تاکید بر اینکه نباید به سطح همکاریهای کنونی راضی بود و باید به افقهای بلندتری چشم داشت گفت: کشورهای عضو اکو از ویژگیهای بسیار مهمی برخوردارند و میتواند با اتکا به این ویژگیها همکاریهای خود را در تمام زمینهها گسترش دهند.
وی با اشاره به سوابق تاریخی از جمله جاده ابریشم عنوان کرد: همکاری در چارچوب سازمانهای منطقهای با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد جهان و بحرانهای پدید آمده در سالهای اخیر میتواند مسیر مطمئنی در جهت تقویت همگراییها و به دور ماندن از آسیبهای ناشی از تلاطمهای بینالمللی باشد.
روحانی اکو را از سازمانهای بالقوه توانمند در سطح جهان با جمعیت 450 میلیون نفری و مساحت بیش از 7 میلیون کیلومتر مربع با ذخایر معدنی نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی و استراتژیک و قرار داشتن در کریدورهای شمال جنوب برشمرد.
وی تجربه بیش از دو دهه تعامل و همکاری در قالب این سازمان را چراغ راه آینده برشمرد و افزود: در دهه سوم باید شاهد سازمانی باشیم که ظرفیت همکاری خود را در بالاترین سطح شکوفا میکند.
وی تجارت کنونی در بین اعضای اکو را قابل دفاع ندانست و افزود: برخی زیرساختهای لازم در حوزه کریدورهای حمل و نقلی و ساز و کارهای منطقهای پیشبینی شده که به موازات آن باید ساز و کارهای مالی و بانکی مورد نیاز در چارچوب بانک تجارت و توسعه اکو و با قالبهای دیگر صورت گیرد.
رئیس جمهور کشورمان در خصوص اصلاحاتی که باید در سازمان همکاری اقتصادی اکو صورت گیرد گفت: این اصلاحات باید حوزههای قانونی و حقوقی، ساختاری، نهادی و برنامهای را در برگیرد تا شاهد سازمانی حرفهای و کارآمد در منطقه باشیم که نه تنها نگرانیهای موجود را ضبط کند بلکه جذابیتهای بیشتری برای کشورهای عضو به منظور همکاری داشته باشد.
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با رویکرد مبتنی بر احترام متقابل و تامین منافع ملی مشترک برای تحقق حقوق مردم منطقه و جایگاه ممتاز ژئوپلتیکی، تقویت سازمان و حمایت از برنامههای آن را از اولویتهای خود میداند افزود: ایران از توسعه همکاریهای سازمان اکو استقبال و مصمم به استمرار حمایتهای اصلی باشد.
وی در پایان گفت: امیدوارم در سایه اصلاحات در آینده نزدیک در اکو و با نگاه به افقهای آینده شاهد همکاریهای گسترده منطقهای و تقویت رفاه و سعادت مردم کشورهای عضو باشیم.
بیست و یکمین اجلاس شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی اکو صبح امروز در هتل آزادی تهران آغاز به کار کرد.
در این نشست یک روزه وزرای خارجه ترکیه، آذربایجان، قرقیزستان، افغانستان، سرپرست وزارت خارجه پاکستان، وزیر اقتصاد ترکمنستان و معاون وزیر خارجه قزاقستان حضور دارند و ازبکستان و تاجیکستان در سطح سفیر در این نشست شرکت کردند.
ریاست اکو امروز از آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران منتقل شد.