حذف واسطه‌ها با راه‌اندازی مرکز بورس کالای برنج
قاپیدن خواب کشاورزان با واردات برنج خارجی؛

حذف واسطه‌ها با راه‌اندازی مرکز بورس کالای برنج

یکی از راه‌هایی که در کاهش اختلاف قیمت موجود بین برنج ایرانی و خارجی مؤثر خواهد بود، حذف واسطه و دلال‌ها است و در همین راستا مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با ایجاد مرکز بورس کالای برنج توانست گام بزرگی بردارد و برای فروش برنج کشاورزان همه واسطه‌های بازار را حذف کند.

به گزارش مازنداصناف، برای ما شمالی‌ها، برنج و به اصطلاح «پلو»، قوت غالب است و آن چنان در سبد غذایی ما جا خوش کرده است و محبوبیت دارد که دست‌کم یکی از وعده‌های غذایی در طول شبانه‌روز را تشکیل می‌دهد.

* استقبال مردم نسبت به خرید برنج ایرانی

چند سالی است که غیرشمالی‌ها هم، اگر نقدینگی جیب‌شان اجازه دهد، نسبت به پخت برنج شمالی و ایرانی استقبال بیشتری نشان می‌دهند و همین موضوع اهمیت کار شالیکاران را بیشتر کرده است.

هر وقت که گرسنه‌مان شود یا هوس یه بشقاب پلوی خوش عطر و خوشمزه به سراغ‌مان آید، در کسری از ثانیه خود را به نزدیک‌ترین فروشگاه نزدیک منزل می‌رسانیم و اندکی از طرح‌ها و بسته‌بندی‌های خوش آب و رنگ برنج‌ها، لذت می‌بریم و با توجه به توان مالی،کیسه‌ای بر می‌داریم و می‌رویم.

نشای شالی در شالیزار توسط بانوی شمالی

گرچه امروزه با توجه به مکانیزه شدن مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج ساده‌تر انجام می‌شود اما هنوز هم شالیکار و مراقبت‌های شبانه‌روزی وی، نقش مهمی در به بار نشستن این دانه پر برکت دارد.

* قاپیدن خواب کشاورزان با واردات برنج خارجی

در این میان، هر ساله انواع و اقسام برنج‌های خارجی، از طریق مراجع ذیربط وارد می‌شود تا بخش خالی سبد غذایی افرادی را که توان مالی خرید برنج ایرانی ندارند، پر کنند.

واردات برنج

برنج‌هایی که وارد می‌شوند و با آمدن‌شان بر سر سفره ایرانی، خواب و خوراک را از چشمان کشاورز شالیکار، می‌قاپند. شاید برنج‌های وارداتی و به اصطاح خارجی، از قیمت نسبتا کمتری در مقایسه با برنج‌های ایرانی بهره‌مند باشند، اما قطعا از نظر کیفیت، پخت و همین‌طور عطر و بو اصلا قابل قیاس نیستند و اختلاف قیمت این برنج‌ها سبب می‌شود تا مردم و به ویژه قشر کم درآمد، ترجیح‌شان برنج آن‌ور آبی باشد.

* حذف واسطه و دلال برابر است با کاهش قیمت برنج

یکی از راه‌هایی که در کاهش اختلاف قیمت موجود بین برنج ایرانی و خارجی مؤثر خواهد بود، حذف واسطه و دلال‌ها است و در همین راستا مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران برای چهارمین سال متوالی با ایجاد مرکز بورس کالای برنج توانست گام بزرگی بردارد و برای فروش برنج کشاورزان همه واسطه‌های بازار را حذف کند.

هر ساله شالیکاران، بعد از برداشت محصول خود، آن را به بازار فروش عرضه می‌کنند و مازاد آن را در انبار نگه می‌دارند تا بنا به تقاضای بازار، برنج‌ها را به فروش برسانند.

به بهانه بازدید مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر، از کارخانه‌های شالیکوبی و انبار کشاورزان به سراغش رفتم.

* ذخیره بیش از ۱۰ هزار تن برنج در قائمشهر

علی درویش‌نیا مدیر جهادکشاورزی شهرستان قائمشهر به ذخیره‌سازی ۱۰ هزار و ۷۰۸ تن برنج در انبارهای شهرستان اشاره و اضافه کرد: بازدید از این انبارها طی سه روز انجام می‌شود.

بازدید مدیر جهاد کشاورزی قائمشهر از کارخانه‌های شالیکوبی شهرستان

وی تصریح کرد: به دستور وزیر و تأکید سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران، در رابطه با بازدید از شالیکوبی‌ها و بر آورد میزان ذخیره برنج توسط معاون فنی و اجرایی و کارشناس زراعت و کارشناسان مراکز چهارگانه، بازدیدها انجام شد.

بازدیدهای میدانی، پیگیری موضوع و جمع‌آوری اطلاعات میزان ذخیره برنج‌ شالیکوبی‌ها، واسطه‌ها و کشاورزان به تفکیک حوزه‌های شهرستانی صورت گرفت و ضمن تشکیل جلسه مشترک با اتحادیه شالیکوبی داران و پایش لازم از سوی کارشناسان در چهار حوزه عمل، تحت پوشش مراکز خدمات، انجام شد.

نتیجه این آمارگیری سه روزه نشان می‌دهد که ۱۰ هزار و ۷۰۸ تن برنج، در انبارهای شهرستان قائمشهر، ذخیره شده است که از این مقدار، ۹ هزار و ۱۰۰ تن در انبار کارخانه شالیکوبی و میزان یک هزار و ۶۰۶ تن در انبار کشاورزان ذخیره‌سازی شده است.

بررسی میزان ذخیره برنج در انبارها

مدیر جهادکشاورزی شهرستان قائمشهر در پایان از ذخیره چهار ارقام مختلف محصول برنج به صورت جداگانه در کارخانه، شالیکوبی‌ها و انبار کشاورزان خبر داد و گفت: ۱۰ هزار تن رقم محلی، ۴۳۳ تن رقم شیرودی، ۲۳۴ تن رقم ندا و ۴۱ تن رقم فجر در حال حاضر در انبارهای این شهرستان ذخیره است.

منبع: خبرگزاری فارس

پایان پیام/


ارسال دیدگاه