مازند اصناف پایگاه اطلاع رسانی اصناف مازندران mazandasnaf.ir مازند اصناف پایگاه اطلاع رسانی اصناف مازندران fa http://mazandasnaf.ir/KS-Images/KS_Logo.jpg مازند اصناف پایگاه اطلاع رسانی اصناف مازندران mazandasnaf.ir 190 59 مازند اصناف پایگاه اطلاع رسانی اصناف مازندران © 1390 پایگاه اطلاع رسانی اصناف مازندران. تمامی حقوق محفوظ است. ashkepaeiz61@chmail.ir ******gole_narges0012@yahoo.com ashkepaeiz61@chmail.ir ******gole_narges0012@yahoo.com - بازديد استاندار مازندران از شهرك صنعتي سلمان‌شهر استاندار مازندران و هيئت همراه، از واحد توليدي ناب استيل توليدكننده لوازم خانگی در شهرك صنعتي سلمان شهر بازديد كردند. به گزارش خبرنگار مازند اصناف ربیع فلاح استاندار مازندران و هيئت همراه، از واحد توليدي ناب استيل توليدكننده لوازم خانگی در شهرك صنعتي سلمان شهر بازديد كردند. این گزارش حاکی است در راستاي اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال و در جهت رفع موانع توليد، ربيع فلاح استاندار مازندران، شريعت نژاد نماينده مردم تنكابن و رامسر در مجلس شوراي اسلامي، حجت الاسلام شيدايي امام جمعه سلمان شهر، حسيني جو فرماندار ويژه تنكابن و كثيري فرماندار عباس آباد از شهرك صنعتي سلما ن شهر بازديد كردند. بر اساس این گزارش، ربيع فلاح جلودار در اين بازديد بر ضرورت رفع دغدغه ها و نيازهاي واحدهاي توليدي اشاره و افزود: ارائه تسهيلات رفع موانع توليد يكي از اقدامات ارزشمند دولت در سال گذشته بود و بخش مهمي از مشكلات واحدهاي توليدي كه دريافت تسهيلات بود، رفع شد. استاندار مازندران تصريح كرد: واحدهاي توليدي متقاضي تسهيلات می توانند ثبت نام و پس از بررسي درخواست در جلسه ستاد تسهيل رفع موانع توليد، تسهيلات موردنظر را دريافت كنند. فلاح جلودار خاطرنشان كرد: توليدكنندگان داخلي قادر به تأمين نيازهاي داخلي هستند و با برطرف شدن تأمين تسهيلات سرمايه در گردش بخش توليد می توانیم شاهد تقويت بخش صنعت و حركت به سمت اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال باشيم. پایان پیام/ http://mazandasnaf.ir/News/31080/بازديد-استاندار-مازندران-از-شهرك-صنعتي-سلمان‌شهر.html 1396-04-04 03:21:01 خرید تضمینی 68 هزار تن گندم از کشاورزان مازندران/پرداخت 52 میلیارد ریال از مطالبات مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور گفت: از آغاز فصل خرید تضمینی گندم در مازندران تاکنون، مبلغ 68 هزار و 5 تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری شد. سیدمحمد جعفری در گفت وگو با خبرنگار مازند اصناف گفت: از آغاز فصل خرید تضمینی گندم در مازندران تاکنون، مبلغ 68 هزار و 5 تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری شد. وی افزود: نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری بر اساس دو درصد افت غیر مفید و 4 درصد افت مفید، مبلغ 13 هزار ریال تعیین شده است و پرداخت بهای گندم تحویلی از طریق بانک کشاورزی به حساب کشاورزان واریز می شود. مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو تصریح کرد: با پیگیری های به عمل آمده تاکنون مبلغ 52 میلیارد و 757 میلیون ریال از بهای گندم کاران مازندرانی توسط بانک عامل پرداخت شد. جعفری در پایان با اشاره به اینکه جهت خدمت رسانی بهتر به کشاورزان و سهولت روند تحویل گندم اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ تأکید کرد: تمهیدات و تجهیزات 30 مرکز خرید تضمینی در سطح استان عملیاتی شده که متناسب با حجم برداشت، ارائه محصول و نیاز منطقه ای، سایر مراکز نیز فرآیند خرید تضمینی را آغاز خواهند کرد. پایان پیام/ http://mazandasnaf.ir/News/31079/خرید-تضمینی-68-هزار-تن-گندم-از-کشاورزان-مازندران/پرداخت-52-میلیارد-ریال-از-مطالبات.html 1396-04-04 03:10:01 طرح كارورزي از طرح‌هاي شكست خورده است/ طرح كارورزي مُسَكن مقطعي است/شناسایی 130 واحد غیرمجاز فروش سموم کشاورزی در مازندران رئيس سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي مازندران اجراي طرح كارورزي را همانند مُسَكن استامينوفن مقطعي عنوان كرد و گفت: نمي توان جوانان جوياي كار را با اجراي اين طرح دلخوش كرد و چرا که فارغ التحصيلان تنها مي توانند 6 ماه خود را سرگرم كاري كنند. به گزارش مازند اصناف حجت الله علیمحمدی ظهر امروز امروز به مناسبت سالروز تشکیل سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اظهار کرد: امسال سازمان نظام مهندسی با شعار توسعه پایدار کشاورزی به همت مهندسان کشاورزی فعالیت خود را آغاز کرده است. وی ادامه داد: با توجه به اینکه مهم ترین وظیفه دولت اشتغال است و سازمان نظام مهندسی در قانون تاسیس خود دارای هدف ایجاد بستر اشتغال برای اعضاء نظام مهندسی است. علیمحمدی افزود: در برخی از موارد شاهد این هستیم که نگاه ها بر این است نظام مهندسی وظیفه ایجاد اشتغال را دارد و گاهی اوقات نگاه دولتی ها هم اینگونه است و در ارجاع نامه ها به سازمان نظام مهندسی مشاهده می شود که فردی را به کارگیری کنند در حالی که نگاه ما به بخش کشاورزی نگاه فنی مهندسی است. رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: گلایه دولتی ها بر این است افزایش هزینه تولید داریم و با ورود کارشناسان در عرصه تولید می تواند هم هزینه تولید را کاهش دهیم و هم کیفیت را در تولید افزایش دهیم. وی با بیان اینکه 35 پروانه موافقت اصولی صادر کردیم، گفت: دریای خزر یک ظرفیت شخصی نیست بلکه ملی است و بدون اینکه فرد مجوز داشته باشد در دریا قفس نصب می کنند. علیمحمدی با اشاره به اینکه تمام فروشندگی های سموم در استان پایش خواهند شد، افزود: شهرهای بزرگی که بیشترین مشکلات را داشتند رصد کردیم و تاکنون 130 واحد غیرمجاز سم فروشی در استان شناسایی شد و با اجرای طرح ساماندهی فروشندگی های غیرمجاز فرصت یکساله طبق شرایط سازمان نظام مهندسی به این فروشندگی ها داده شد. رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه 814 واحد سم فروشی در استان وجود دارد که دارای مجوز هستند، ادامه داد: سازمان حفظ نباتات کشور با از بین بردن حد و مرزها اقدامی انجام داده تا هرکسی که خواهان راه اندازی سم فروشی است مجوز داده شود و شاید دلیلش افزایش رقابت فنی باشد و با افزایش سم فروشی ها مردم به فروشندگی هایی مراجعه کنند سم باکیفیت تر و با قیمت کمتری خریداری کنند. این مسؤول اظهار کرد: به عنوان نمونه کشور عمان 300 تن هندوانه را به کشور ما برگشت داد و دلیلش مصرف سم بوده است و جای سوال است چرا در کشور ما باید چنین اتفاقی بیفتد و ما همان هندوانه را براحتی مصرف می کنیم و اینها معضلاتی است که در کشور ما وجود دارد و باید مدیریت در مصرف سموم صورت گیرد. علیمحمدی خاطرنشان کرد: به استناد قانون صفر تا صد رتبه کشاورزی به نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی واگذار شد اما این مسؤولیت را سازمان برنامه و بودجه عهده دار شد و به عنوان رقیب اقدام به صدور رتبه کشاورزی می کند و ما به دنبال این هستیم صدور رتبه را به سازمان نظام مهندسی واگذار کینم. وی اجرای طرح کارورزی را همانند مُسَکن استامینوفن مقطعی عنوان کرد و افزود: با اجرای این طرح نمی توان جوانان جویای کار را دلخوش کرد و فارغ التحصیلان تنها می توانند 6 ماه خود را سرگرم کاری کنند و با حقوق اندک کار کنند در حالی که برخی از پروژه ها بیشتر از یکسال زمان می برد و باید گفت این طرح از طرح های شکست خورده است و به صورت تخصصی دیده نشده است. فارس http://mazandasnaf.ir/News/31078/-طرح-كارورزي-از-طرح‌هاي-شكست-خورده-است/-طرح-كارورزي-مُسَكن-مقطعي-است/شناسایی-130-واحد-غیرمجاز-فروش-سموم-کشاورزی-در-مازندران.html 1396-04-04 03:07:01 افزایش قیمت برنج در بازار مازندران/بازار برنج به‌دست واسطه‌ها و تجار می‌چرخد شاهد افزایش قیمت برنج طی چند ماه گذشته در بازار مازندران بودیم به طوری که در برخی موارد تا 17 هزار تومان نیز رسید. به گزارش مازند اصناف به نقل از خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، طی چند ماه گذشته شاهد افزایش قیمت برنج در بازار بودیم به طوری که در برخی موارد تا 17 هزار تومان نیز رسید. افزایش برنج زمانی اتفاق افتاده که دست برنج خالی است و تمام محصول خود را به فروش رسانده است. برنج کاران با توجه به هزینه های بالا نمی توانند محصولات خود را زمان به بازار عرضه کنند که تقاضا زیاد است، آنان هر روز لحظه شماری می کنند که بتوانند محصول خود را به بازار عرضه کردند و بتوانند معاش خود را تأمین کرده و شرمنده خانواده خود نباشند. در زمینه افزایش قیمت برنج باید دستگاه های نظارتی پاسخگو باشند چرا که کشاورزان هیچ محصولی ندارند. * قیمت برنج تابع عرضه و تقاضا است معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت درباره افزایش قیمت برنج به خبرنگار فارس، گفت: افزایش قیمت برنج از چند ماهه گذشته اتفاق افتاده است. حسین اصغرزاده با بیان اینکه برنج محصولی بوده که قیمت مصوب ندارد، اضافه کرد: قیمت این محصول تابع عرصه و تقاضا است. * بازار برنج دست واسطه ها و تجار است معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران نیز در ادامه در گفت وگو با فارس، اظهار کرد: در حال حاضر شالیکوبی ها خالی شده و باید منتظر باشیم محصول برنج کاران برداشت شود. عزیزالله شهیدی فر بیان کرد: در حال حاضر برنج کاران محصولی ندارند و بازار برنج دست واسطه ها و تجار است. وی با تأکید بر اینکه ممنوع بودن واردات برنج زمان برداشت محصول تولیدکنندگان ضروری است، خاطرنشان کرد: واردات برنج در سال گذشته تا چند ماه پس از برداشت برنج ممنوع شد که امسال نیز پیگیر هستیم اتفاق بیفتد. برخی افزایش قیمت برنج تولیدی کشاورزان را توجیهی برای واردات این محصول می دانند؛ چرا که اعتقاد دارند قیمت برنج خارجی در حدی است که با توجه به مشکلات اقتصادی افراد توان خرید آن را دارند ولی باید گفت مهم ترین موضوع رعایت الگوی مصرف استت و این میزان برنج تولیدی پاسخگوی نیاز خواهد بود. پایان پیام/ http://mazandasnaf.ir/News/31077/افزایش-قیمت-برنج-در-بازار-مازندران/بازار-برنج-به‌دست-واسطه‌ها-و-تجار-می‌چرخد.html 1396-04-04 03:04:01 شایعه سازی برای ضربه زدن به تولید صنعتی در مازندران/ خوراک دام و طیور مازندران استاندارد است وجود چند میلیون راس دام در استان مازندران موجب شده تا نهاده های دامی مهم ترین نیاز دامداران استان محسوب شود. به گزارش مازند اصناف؛ خوراک دام یکی از مهم ترین عوامل تولید دامی و بسیار حائز اهمیت است، بسته به این ظرفیت، کارخانجات خوراک دام و طیور در مازندران تامین این نیاز را در بهترین شرایط ممکن با استاندارد روز اروپا تولید می کنند، اما عدم رغبت دامداران استان به استفاده از خوراک صنعتی دام جای تامل دارد. شایعاتی برای ضربه زدن به تولید داخلی هرچند وضعیت نامساعد صنعت خوراک دام و طیور ارتباط مستقیمی با وضعیت نامساعد تولیدکنندگان دام و طیور استان دارد، اما برخی شائبه های بهداشتی موجب شده تا دامداران از خرید خوراک دام صنعتی امتناع کنند. یکی از این شائبه ها نیز وجود رطوبت در خوراک صنعتی دام است. بیان این نکته بسیار حائز اهمیت است چون وجود رطوبت در خوراک دام و طیور موجب بروز مشکلات جدی در چرخه تولید دامی می شود. رطوبت بالا در خوراک موجب بروز کپک و قارچ شود کارشناس علوم دامی با بیان اینکه رطوبت بالا در خوراک دام موجب بروز کپک و قارچ می شود، اظهار کرد: کپک و قارچ موجب زخم معده و خونریزی داخلی دام می شود و حتی در مقدار شیردهی آن نیز تاثیرگذار است. احسان وهاب زاده تاکید کرد: اگر خوراک دام رطوبت کمتری داشته باشد، می توان مدت بیشتری آن را ذخیره سازی کرد. در همین راستا یکی از تولیدکنندگان نیز بیان کرد: چون نمی دانم خوراک صنعتی دام چه مقدار رطوبت دارد تمایلی به خرید آن ندارم. وی افزود: پیش تر خوراک دام صنعتی تهیه کرده بودم که رطوبت بالایی داشته و دچار کپک زدگی شد و نتوانستم از آن استفاده کنم. با توجه به اظهارات بیان شده به سراغ مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران رفتیم تا در این زمینه گفت و گویی داشته باشیم. خوراک صنعتی دام رطوبت کمتر از 10 درصد نیاز دارد حسین کیهانی با رد این ادعا که محصول تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور رطوبت بالایی دارند، اظهار کرد: محصولات تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور رطوبت کمتر از 10 درصد دارند و این مقدار نیز طبیعی است، افزود: نهاده های دامی به طور طبیعی دارای رطوبت هستند که وقتی در فرآیند فرآوری کارخانجات خوراک دام و طیور قرار می گیرند، از مقدار رطوبت آن کاسته شده و در حد استاندارد قرار می گیرد. مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران با بیان اینکه تمام جزییات محصول تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور روی پاکت محصول ذکر می شود، اظهار کرد: در هر کارخانه آزمایشگاه کنترل کیفیت وجود دارد که موظف هستند یک نمونه شاهد را برای نمونه گیری در اختیار بازرسان بهداشتی قرار دهند. وی با تاکید بر اینکه تولید پلیت های بهداشتی و کیفی در دستور کار جدی این صنف قرار دارد، اظهار کرد: در نظر داریم از یک آزمایشگاه در مرکز استان به عنوان مرجع به منظور ارتقاء توان تولید بهداشتی و کیفی محصول تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور استفاده کنیم. نظارت مستمر دامپزشکی بر تولید خوراک صنعتی دام و طیور وی تمامی کارخانجات خوراک دام و طیور را تحت نظارت مستمر اداره کل دامپزشکی دانست و تاکید کرد: یک مسئول فنی در هر کارخانه حضور دارد که موظف به نظارت تولید بهداشتی خوراک دام و طیور است. مدیرعامل شرکت تعاونی، تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران را یکی از دلایل افزایش رطوبت خوراک صنعتی دام در مدت نگهداری در دامداری ها دانست و گفت: برخی از دامداری ها خوراک صنعتی دام را در مکان های نامناسب و نمور نگهداری می کنند، که موجب بالا رفتن درصد رطوبت خوراک شود. کیهانی افزود: نوع انبار و ذخیره کردن خوراک صنعتی دام در مقدار رطوبت جذب شده تاثیر زیادی دارد. به گزارش بلاغ، وی از دامداران خواست که به شائبه های مطرح شده توجه نکنند و اظهار کرد: خوراک دام مورد نیاز را از کارخانجات مجاز خریداری کنند و نباید گناه کارگاه های غیر مجاز تولید خوراک دام را به پای فعالان توانمند این صنعت نوشت. مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران تاکید کرد: خوراک صنعتی دام وطیور قابلیت ماندگاری 3 تا شش ماه را با بهترین عملکرد در توان تولید دامی دارند. http://mazandasnaf.ir/News/31076/شایعه-سازی-برای-ضربه-زدن-به-تولید-صنعتی-در-مازندران/-خوراک-دام-و-طیور-مازندران-استاندارد-است.html 1396-04-04 03:02:01 میزان فطریه سال 96 اعلام شد +نظر 8 مرجع زکات فطره امسال طبق نظر اکثر مراجع، برابر با ۶۰۰۰ تومان (معادل سه کیلوگرم گندم) یا ۱۵ هزار تومان (معادل سه کیلوگرم برنج) اعلام شده است که خانواده ها بر اساس قوت غالب خود آن را پرداخت می کنند. به گزارش مازند اصناف؛ پس از پایان یافتن ماه مبارک رمضان؛ یعنى در شب عید فطر افرادى که داراى شرایط باشند، باید زکاتى بپردازند که مقدار و موارد مصرف آن خواهد آمد. این زکات به نام زکات فطره خوانده مى شود، افرادى که در شب عید فطر بالغ و عاقل باشد، بنده کسى نباشد و فقیر نباشد، زکات فطره بر آن ها واجب است، چنین فردى باید زکات خود و کسانى که در مغرب شب عید فطر نان خور او هستند را بپردازد، مقدار زکات فطره به ازای هر نفر یک صاع که تقریباً سه کیلوگرم است و جنس زکات فطره شامل گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها است. وقت وجوب زکات فطره شب عید فطر و زمان پرداخت زکات فطره از شب عید تا ظهر روز عید فطر و بهتر آن است که در روز عید بدهد و اگر نماز عید مى خواند بنابر احتیاط واجب قبل از نماز عید بپردازد، مصرف زکات فطره همان مصرف زکات مال است، گر چه احتیاط مستحب آن است که فقط به فقراى مؤمن و به مساکین بدهد. به مناسبت در پیش بودن عید سعید فطر به میزان پرداخت زکات فطره رمضان 1438 هجری به روایت مراجع تقلید اشاره می شود: *رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای حداقل فطریه برای هر نفر 7000 تومان (بر اساس قوت غالب گندم) است. پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری در استفتائی درباره پرداخت زکات فطره قبل از حلول ماه شوال که با موضوع با توجه به امکان پرداخت زکات فطره از طریق درگاه پرداخت اینترنتی وجوهات شرعی پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، آیا می توان قبل از حلول ماه شوال اقدام به واریز آن نمود ، نوشت: -چون به صورت امانت دریافت می شود و بعد از حلول ماه شوال صرف در مورد مصرف آن می کنند، مانعی ندارد. *آیت الله صافی گلپایگانی طبق اعلام دفتر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (3 کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند، کفاره روزه غیر عمدی، برای هر روز، یک مد (حدود 750 گرم) طعام مثل گندم می باشد، کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام 60 مسکین؛ هر کدام یک مد (حدود 750 گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود، با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، متفاوت می باشد، لذا روزه داران عزیز می توانند معادل مقادیر فوق را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه کرده و پرداخت کنند. * آیت الله نوری همدانی طبق نظر آیت الله نوری همدانی، پرداخت قیمت 3 کیلو از گندم که 6 هزار تومان است کفایت می کند، از نظر این مرجع تقلید قوت غالب قشری از انسان ها میزان است و اما اگر کسی خود مایل به پرداخت قیمت برنج باشد، هر نوع از برنج باشد کافی است، همچنین کفاره تأخیر یا عذر برای هر روز 2 هزار تومان و عمدی 120 هزار تومان معین شود. *آیت الله علوی گرگانی زکات فطره امسال برای هر نفر از نظر این مرجع تقلید شیعیان بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ 6 هزار تومان و بر اساس قوت غالب برنج خارجی، مبلغ 15 هزار تومان و برنج ایرانی، مبلغ 30 هزار تومان اعلام شده است. کفاره روزه غیرعمد (عذر) برای هر روز مبلغ 2 هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد برای هر روز مبلغ 200 هزار تومان است. *آیت الله شبیری زنجانی دفتر حضرت آیت الله شبیری زنجانی، مبلغ 6 هزار تومان را بابت فطریه هر نفر به حساب گندم تعیین کرده است، کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز به حساب گندم 900 گرم است که در صورت اطمینان می توان قیمت آن را به شخص مستحق داد تا به وکالت از او برای خودش این مقدار طعام بخرد، همچنین دفتر حضرت آیت الله شبیری زنجانی، مبلغ هزار و 500 تومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ 90 هزار تومان را برای افطار عمدی تعیین کرده است. *آیت الله مکارم شیرازی بر اساس اعلام نظر آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال برای هر نفر بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ 6 هزار تومان و بر اساس قوت غالب برنج خارجی، مبلغ 15 هزار تومان و برنج ایرانی، مبلغ 30 هزار تومان اعلام شده است. *آیت الله وحید خراسانی فطریه هر نفر یک صاع(تقریباً 3کیلو گرم) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج و مانند اینها می باشد که باید به مستحق داده شود و بنابر احتیاط واجب، این مقدار، از غذای معمول محل فرد باشد و اگر پول یکی از اینها را هم به همان میزان بدهد، کافی است، بنابراین به حساب گندم به مبلغ 6 هزار تومان در ایران برای هر نفر تعیین شده است. *آیت الله جوادی آملی مقدار فطریه سه کیلو گندم، برنج، خرما و مانند آن یا پول آنکه در هر مکانی قیمت خاص خود را دارد، فطریه کسی که اول مغرب شب عید (نه غروب) نان خور کسی محسوب شود بر او واجب است. صرف نان او را در شب عید بخورد کافی نیست، بلکه باید نان خور او حساب شود. بنابراین مهمانی که فقط افطار کسی را می خورد و نان خور او محسوب نمی شود فطریه او بر میزبان واجب نمی شود. بلاغ http://mazandasnaf.ir/News/31075/میزان-فطریه-سال-96-اعلام-شد-+نظر-8-مرجع.html 1396-04-04 03:00:01 بیماری قارچی، عمده‌ترین مشکل پرورش گل‌ها و گیاهان زینتی مازندران بیشتر مشکلات گلخانه های گل ها و گیاهان زینتی و نیز گلخانه های مربوط به کشاورزی بیماری قارچی بوده به دلیل آنکه دما افزایش می یابد و رطوبت هم شرایطش فراهم است. به گزارش مازند اصناف؛ کشت و کار پرورش گل های زینتی در ایران به عنوان یک رشته اقتصادی سابقه ای به قدمت احداث گلخانه ها ندارد، اما از زمان های گذشته، گلخانه دارها کار تکثیر و پرورش گیاهان را برای سرگرمی، و گذران اوقات فراغت انجام می دادند. ظرفیت درخور توجه مازندران در پرورش گل و گیاهان زینتی ایران یکی از خواستگاه ها و زادگاه های طبیعی گیاهان زینتی از جمله: لاله، سنبل، زنبق، سیکلمه و برخی از درخت چه ها و تعداد زیادی از درختان میوه بشمار می آید و در منابع علمی دنیا اسناد و مدارک مربوط به این موضوع موجود است، ولی از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در سطح دنیا ندارد. ایران از لحاظ شرایط مساعد برای تولید گل و گیاه جزو ۱۵ کشور اول جهان است و موطن بسیاری از گل و گیاهان زینتی که در دنیا در زمینه تولید و پرورش آن تلاش شده از جمله گل های پیازی، پامچال، میخک، گلایل، لاله و سیکلمن می باشد. مازندران همه شاخص های تولید را داراست مریم دلاوری تولیدکننده گل و گیاهان زینتی ارگانیک مزرعه ارگانیک شمال در قائم شهر در گفت وگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه با تولید ارگانیک گل و گیاه می توان مصرف کود و میزان آب را کنترل کرد، افزود: تولید گل و گیاه در ایران و همچنین در مازندران با توجه به آب و هوای مساعد آن می تواند از نظر اقتصادی و ارز آوری در کشور بسیار مناسب باشد. تولیدکننده گل و گیاه در قائم شهر تصریح کرد: برای آنکه تولیدکنندگان بخش کشاورزی این بخش را رونق دهند، لازم است تا اندکی مسؤولان افرادی که در این واحدها کار می کنند را حمایت کنند. استعداد قائم شهر فراموش نشود رضاعلی رضی گیاه پزشک مزرعه ارگانیک شمال در قائم شهر در مصاحبه با خبرنگار ما عمده ترین مشکل گلخانه های گل ها و گیاهان زینتی بیشتر مربوط به بیماری قارچی است گفت: طرح پایلوت تولید گیاهان ارگانیک زینتی و دارویی برای نخستین مرحله در منطقه قائم شهر ثبت شده است. وی افزود: از نظر بار مالی و سود حاصل از این گلخانه حدود ۵۰ درصد آن صرف فرهنگ سازی و مواد اولیه می شود. گیاه پزشک مزرعه بیان کرد: در این گلخانه تمامی فعالیت های گلخانه ای و کشاورزی و تنوع گیاهی در یکجا جمع شده و چندین بخش شامل گیاه پزشکی، تولید گیاهان زینتی و بسیاری از موارد در زمینه کشاورزی در یک بخش در حال ارائه خدمات است. این گیاه پزشک یادآور شد: بیشتر مشکلات گلخانه های گل ها و گیاهان زینتی و نیز گلخانه های مربوط به کشاورزی بیماری قارچی بوده به دلیل آنکه دما افزایش می یابد و رطوبت هم شرایطش فراهم است. فقدان یکدستگی در تولید و فروش، مشکل جدی است رضی عنوان کرد: در فصل سرما نیز سرمازدگی خسارت جبران ناپذیری در این زمینه وارد می کند و همچنین یکدستگی در تولید و فروش محصولات گلخانه ای وجود ندارد. وی گفت: در کشورهای پیشرفته یکدستگی در تولید وجود دارد، اما در کشور ایران تولید گل ها و گیاهان زینتی مان سنتی انجام می شود و این عامل موجب ایجاد پیشرفت و افزایش عملکرد می شود. گیاه پزشک مزارع خاطرنشان کرد: در منطقه قائم شهر و بابل گلخانه های زیادی برای تولید گل و گیاهان زینتی وجود ندارد تا بتوانند در نمایشگاه ها شرکت کنند. مازندران، رکورددار مصرف سموم این گیاه پزشک با بیان اینکه باید در مصرف سموم دقت و موارد مصرف ساماندهی شود چراکه در این زمینه بیماری های مختلفی در این استان ایجاد شده که هزینه درمانی فراوانی دارد، عنوان کرد: در بیماری مختلف، مازندران در زمینه سموم رتبه یک را دارد باید در این بخش تجدیدنظر شود. رضی تصریح کرد: حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ گلخانه وجود دارد که برخی در زمینه تولید و برخی با رویکرد تفریحی فعالیت می کنند، و در حال حاضر با توجه به بیکاری که در بخش کشاورزی وجود دارد، لازم است تا این بخش گسترش پیدا کند. به گزارش خبرنگار ما، برای تولید پایدار در بخش کشاورزی باید تمامی زیرساخت ها را مهیا کنیم تا بتوانیم به تولید مطلوب در بخش کشاورزی دست پیدا کنیم. بلاغ http://mazandasnaf.ir/News/31074/بیماری-قارچی،-عمده‌ترین-مشکل-پرورش-گل‌ها-و-گیاهان-زینتی-مازندران.html 1396-04-04 02:58:01 صنعت غذایی مازندران پیشرو در کشور اما دچار کندترین وضعیت اقتصادی بخش عمده صنایع غذایی مازندران در 10 سال اخیر و بر پایه پشتیبانی از طرح های کوچک و زودبازده و با حمایت های یارانه ای شکل گرفته اند که با حذف یارانه ها از سال 89 و ناتوانی در رقابت، عموماً ناکارآمد یا حذف شده اند. به گزارش مازند اصناف؛ سهم غذا در هزینه خانوار شهری مازندران حدود 28% و در خانوار روستایی حدود 35 % است، کمتر از 35% مواد اولیه اصلی صنایع تبدیلی غذایی مازندران از داخل استان تامین می شود، پژوهش ها نشان می دهد تا پایان سال 94 از سوی دو مرکز، سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) و جهاد کشاورزی در مجموع برای حدود 508 واحد غذایی پروانه بهره برداری صادر شده است که در 10 گروه صنایع غذایی در سطح استان به طور نسبی فعال اند. از میان 183 واحد فعال این صنعت 146 واحد از سازمان صنعت، معدن و تجارت و 37 واحد از سازمان جهاد کشاورزی پروانه بهره برداری گرفته اند. بخش عمده صنایع غذایی مازندران در 10 سال اخیر و بر پایه پشتیبانی از طرح های کوچک و زودبازده و با حمایت های یارانه ای شکل گرفته اند که با حذف یارانه ها از سال 89 و ناتوانی در رقابت، عموماً ناکارآمد یا حذف شده اند. نزدیک به 70 درصد از واحدهای صنایع غذایی استان را صنایع کوچک (اشتغال زیر 50 نفر) تشکیل می دهند که با ظرفیت کمتر از 20 درصد فعال اند. بر پایه همین پژوهش ها ظرفیت عملی نیروی شاغل مستقیم در صنایع غذایی مازندران حدود 20000نفر است. با احتساب ضریب 4برای اشتغال غیرمستقیم، می توان گفت در مجموع این صنعت بیش از 100000 شغل را پوشش می دهند. توزیع اشتغال مستقیم در صنایع لبنی 50%، کشتارگاه طیور 10%، صنعت روغن 7% ، فرآورده های گوشتی 10%، کنسروهای غیرگوشتی 8%، فرآورده های آردی 4%، صنایع بسته بندی غذایی 4%، صنایع نوشیدنی 3%، کارخانجات آرد 2درصد و کنسروهای گوشتی 2% است. سهم دولت ها از تعداد واحدهای صنایع غذایی فعال استان: تا پایان دولت ششم 25%، دولت های هفتم و هشتم 27%، دولت های نهم و دهم 43 % و دو سال اول دولت یازدهم 5% است در حالی که سهم این دولت ها از ظرفیت در حال فعالیت به ترتیب 40%، 39%، 20 % و 1% و از اشتغال فعال 58%، 17%، 23%، 2% است. آمار متوسط تولید سالانه در ازای هر شغل مستقیم چنین است: کل صنعت غذای استان 187 تن، صنایع نوشیدنی 334 تن، صنایع تولید آرد 1005 تن، صنایع روغن 930 تن، صنایع فرآورده های گوشتی 230 تن، کشتارگاه طیور 63 تن، صنایع لبنی 96 تن، صنایع کنسرو غیرگوشتی 36 تن، صنایع فرآورده های آرد 31 تن، صنایع بسته بندی غذا 179 تن و کنسرو گوشتی 26 تن. این بررسی همچنین نشان می دهد که 37 درصد واحدهای فعال صنایع غذایی در دو شهر آمل و ساری متمرکز شده اند و سهم ظرفیت تولید و اشتغال این دو شهر نیز به ترتیب 68 و 73 درصد است. هزینه های تقریبی تولید صنایع غذایی شامل : مواد اولیه (60 تا 80 درصد )، بسته بندی (10 تا 20 درصد )، حقوق و دستمزد (5 تا 10 درصد) و سربار (4 تا 8 درصد) است. هم اکنون سهم شهرک های صنعتی از تعداد واحدهای صنایع غذایی فعال استان، 41% و از ظرفیت عملی 18% و اشتغال 25% است. تا پایان سال 94 حدود 245 سیستم مدیریت کیفیت در 10 گروه صنایع غذایی مستقر شده است. از نظر توزیع جنسیتی کارکنان حدود 82% از اشتغال مربوط به مرد ها و از نظر تحصیلات 20 % از کارکنان در سطح کارشناسی و بالاتر هستند *ظرفیت اسمی و عملی مجموع پروانه های بهره برداری صادر شده از سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی، 508 واحد است که 183 واحد (36%) فعال اند از پروانه های بهره برداری صادر شده بیشترین مجوز مربوط به گروه بسته بندی با 25 درصد فرآورده آردی با 19 درصد و صنایع لبنی با 14 درصد و بقیه در رتبه های بعدی هستند از 183 واحد فعال نیز 19 درصد بسته بندی 13 درصد لبنی و بقیه از گروه های دیگر هستند. از مجموع 508 واحدی که پروانه بهره برداری دریافت کرده اند بیش از 7008000تن ظرفیت اسمی ایجاد شده است. در 183 واحد فعال نیز ظرفیت اسمی بیش از 5005000تن و ظرفیت عملی آنها بیش از 2007000تن است. از کل ظرفیت اسمی ایجاد شده برای صنعت غذای استان، بیشترین ظرفیت را صنایع لبنی 32 درصد، نوشیدنی 17 درصد و گروه آردی 16 درصد دارند. از کل ظرفیت اسمی واحدهای فعال؛ 31 درصد متعلق به صنایع لبنی 22 درصد مربوط به صنایع تولید آرد، 18 درصد صنعت روغن، 15 درصد صنایع نوشیدنی و ... است. ظرفیت عملی واحدهای فعال به ظرفیت اسمی کل پروانه های بهره برداری صادر شده، 35 درصد است. یعنی تولید صنایع غذایی استان معادل 35 درصد از کل پروانه هاست. این در حالی است که نسبت ظرفیت عملی واحدهای فعال به ظرفیت اسمی خودشان 50 درصد است، یعنی واحد های فعال با 50 درصد از ظرفیت خود مشغول به کار هستند. بررسی سازمان های صادر کننده مجوز در استان بر پایه بررسی 508 واحد صنایع غذایی، توزیع دریافت پروانه های بهره برداری از سازمانهای صمت و جهاد کشاورزی چنین است: 390 واحد پروانه بهره برداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت گرفته اند که از این تعداد 146 واحد (37 درصد) فعال هستند و بیشترین سهم تعداد واحد فعال در هر گروه را کنسرو گوشتی با 100 درصد، آردی با 90 درصد، کشتارگاه با 87 درصد، روغن با 85 درصد و ... دارا هستند. 118 واحد پروانه بهره برداری از جهاد کشاورزی دریافت کردند که 37 واحد (31 درصد) در حال فعالیت اند. سهم این سازمان در صدور مجوز بهره برداری برای واحدهای فرآورده آردی، نوشیدنی و روغن صفر است و بیشترین سهم ا تعداد واحدهای فعال در هر گروه را کارخانجات آرد و کنسرو گوشتی با 100 درصد، کشتارگاه با 67 درصد کنسرو غیر گوشتی با 42 درصد و ... دارند. ظرفیت مجموع 146 واحد فعال دارای پروانه از سازمان صنعت، معدن و تجارت 000/100/5 تن ظرفیت اسمی دارند که هم اکنون با ظرفیت عملی حدود 000/500/2 تن فعالیت می کنند یعنی واحد های دارای مجوز از سازمان صنعت معدن و تجارت با 50 % ظرفیت اسمی فعال اند. ظرفیت اسمی 37 واحد فعال دارای پروانه از سازمان جهادکشاورزی به میزان 000/470 تن که هم اکنون با ظرفیت عملی 000/198 تن یعنی 42% ظرفیت فعالیت می کنند. اشتغال 183 واحد صنایع غذایی استان با اشتغال اسمی 12533 نفر پروانه دریافت کرده اند، ولی هم اکنون با اشتغال عملی 19932 نفر در حال فعالیت اند؛ یعنی نسبت عملی به اسمی شاغلین در صنعت غذایی استان 160 درصد است و این صنعت اگر از شرایط مناسبی برخوردار باشد، بی تردید در آینده نیروی کار بیشتری را می تواند جذب صنعت غذای استان کند. آمارها نشان می دهند در پروانه های بهره برداری صادر شده از سازمان صنعت، معدن و تجارت درصد اشتغال عملی به اسمی کل پروانه ها 99 درصد و اشتغال عملی به اسمی واحد های فعال 175 درصد است در پروانه های بهره برداری صادر شده از جهاد کشاورزی نیز درصد اشتغال عملی به اسمی کل پروانه ها حدود 47% و اشتغال عملی به اسمی واحد های فعال 81 درصد است. شمار پروانه ظرفیت تولید و اشتغال گروه های گوناگون صنایع غذایی استان بیشترین پایداری و بالاترین ظرفیت تولید و اشتغال در دولت های پنجم و ششم (سال های 68 تا 76) و عکس آن در دولت های نهم و دهم (سال 84 تا 92) اتفاق افتاده است تا دولت ششم در مجموع 93 پروانه بهره برداری صادر شد که 46 واحد (50 درصد) فعال اند و 25 درصد از واحدهای فعال، 40 درصد از ظرفیت عملی تولید و 58 درصد از اشتغال کنونی صنایع غذایی استان را تشکیل می دهند. در دولت های هفتم و هشتم در مجموع 146 پروانه بهره برداری صادر شد که 50 واحد (34 درصد) در حال کار هستند و 27 درصد از واحدهای فعال، 39 درصد از ظرفیت عملی تولید و 17 درصد از اشتغال کنونی صنایع غذایی استان را تشکیل می دهند. در دولت های نهم و دهم در مجموع 255 پروانه بهره برداری صادر شد که 79 واحد (31 درصد) در حال کار هستند و 43 درصد از واحدهای فعال، 20 درصد از ظرفیت عملی تولید و 23 درصد از اشتغال کنونی صنایع غذایی استان را تشکیل می دهند. دولت یازدهم نیز در دوره دو ساله خود 5 درصد از واحدهای فعال و 1 درصد از ظرفیت و اشتغال صنایع غذایی استان را تامین کرده است. عملکرد دولت ها نشان می دهد بیشترین پایداری و بالاترین ظرفیت تولید و اشتغال در دولت های پنجم و ششم (سال های 68 تا 76) و عکس آن در دولت های نهم و دهم (سال های 84 تا 92) اتفاق افتاده است. بلاغ http://mazandasnaf.ir/News/31073/صنعت-غذایی-مازندران-پیشرو-در-کشور-اما-دچار-کندترین-وضعیت-اقتصادی.html 1396-04-04 02:52:01 مراسم بزرگداشت روز ملی اصناف در اتاق اصناف ساری به‌روایت تصویر مراسم بزرگداشت روز ملی اصناف در محل اتاق اصناف ساری برگزار شد. به گزارش خبرنگار مازند اصناف؛عصر امروز شنبه سوم تیرماه سال جاری، مراسم بزرگداشت روز ملی اصناف در محل اتاق اصناف ساری برگزار شد. بر اساس این گزارش، این مراسم با حضور محمد محمدپور عمران رئیس سازمان صمت مازندران، ابراهیم یعقوبی معاون بازرگانی سازمان صمت، برات علی اسلامی فرمانده بسیج اصناف مازندران، هیئت رئیسه اتاق اصناف و اعضای هیئت مدیره اتحادیه های صنفی مرکز استان برگزار شد. پایان پیام/ http://mazandasnaf.ir/News/31072/مراسم-بزرگداشت-روز-ملی-اصناف-در-اتاق-اصناف-ساری-به‌روایت-تصویر.html 1396-04-04 01:40:01 وضعیت قرمز در بازار اجاره مسکن قیمت ها در بازار اجاره مسکن بر خلاف گفته های مسئولان، به سمت وضعیت قرمز و افزایش های نجومی در حرکت است. به گزارش مازند اصناف؛ گزارشات میدانی از بازار اجاره مسکن حاکی از آن است که قیمت های اجاره در این بازار بعد از ماه رمضان به اوج خود می رسد و مستأجران شاهد قیمت های نجومی از سوی مالکان خواهند بود. افزایش ۴۰ درصدی اجاره در پونک یکی از مشاوران املاک در پونک ،با اشاره به اینکه در این محدوده شاهد افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی اجاره هستیم، گفت: در بخش رهن واجاره واحد های نوساز بین ۳۰ درصد و واحدهای مسکونی که در موقعیت بهتری باشند، بیش از ۴۰ درصد رشد قیمت داشته است. وی در ادامه افزود: در برخی از محدوده های منطقه ۵ واحد های مسکونی که چند سال ساخت هستند، رشد قیمتی ۲۰ درصدی داشته اند. این مشاور املاک گفت: سال گذشته یک واحد مسکونی نوساز متری یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای اجاره بود، اما امسال این میزان به متری ۲ میلیون تومان رسیده است. وی با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود بانکی از سال گذشته باعث کاهش اجاره ملک به صورت رهن کامل شده است، گفت: سال گذشته به ازاء هر یک میلیون تومان ۱۸ درصد اجاره بود، اما امسال به ازای هر یک میلیون تومان ۲۰۰ درصد اجاره پرداخت می شود. هفته دیگر فصل نقل وانقلات اجاره شروع می شود یکی دیگر از مشاوران املاک واقع در شرق تهران با اشاره به افزایش قیمت ۱۷ تا ۲۰ درصدی اجاره نسبت به سال گذشته، گفت: در حال حاضر بازار اجاره در ماه رمضان بسیار راکد است، اما از هفته آینده این بازار به سمت رونق حرکت می کند. وی در ادامه افزود: در منطقه حکمیه تهرانپارس قیمت های اجاره هر متر مربع واحد مسکونی نوساز از متری یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شروع می شود. قیمت اجاره را انصاف مالک تعیین می کند یکی دیگر از مشاوران املاک با اشاره به اینکه بیشتر قیمت های اجاره مسکن از سوی مالکان تعیین می شود، گفت: مشاوران املاک نمی توانند قیمت خاصی به مالکان بدهند؛ بنابراین میزان اجاره در هر منطقه به انصاف مالک مربوط می شود. هرچه قدر مالکان منصف تر، قیمت ها کمتر و هرچه قدر طمع داشته باشند، قیمت های اجاره به حالت نجومی می رسد. وی در ادامه افزود: البته این نکته را هم باید در نظر داشت که خانه های نوساز قیمت های اجاره آنها نیز بیشتر می شود. بر این اساس به گفته بسیاری از مسئولان قیمت های اجاره امسال بیش تر از نرخ تورم که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است، افزایش نمی یابد. این در حالی است که وضعیت بازار اجاره برخلاف تمامی معادلات دولتی ها در وضعیت قرمز به سر می برد و نرخ های اجاره به مرز ۴۰۰ درصد رسیده است که باید هرچه سریعتر فکر چاره ای برای کنترل آن صورت پذیرد. /باشگاه خبرنگاران http://mazandasnaf.ir/News/31071/-وضعیت-قرمز-در-بازار-اجاره-مسکن.html 1396-04-02 18:02:01