_1499810131.jpg)
سهم 8 درصدی مازندران از تولیدات زراعی و باغی کشور/تلاش برای مدرنسازی کشاورزی مازندران
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: استان مازندران با 480 هزار هکتار اراضی باغی و زراعی، حدود 2.5 درصد از کل کشور، 8 درصد از تولیدات زراعی و باغی کشور و 10 درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را داراست.
عزیزالله شهیدیفر در گفتوگو با خبرنگار مازند اصناف گفت: استان مازندران با 75 نوع محصول زراعی و باغی که در تمام فصول دارای برداشت و کاشت محصولات متنوعی است، از اهمیت ویژهای در سطح کشور برخوردار است.
وی افزود: بخش کشاورزی یک بخش فعال و پویا در کشور است که نقش بهسزایی در توسعه اقتصادی دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه استان مازندران در محصولات زراعی و باغی دارای جایگاه ویژهای در سطح کشور است؛ اظهار کرد: این استان با 480 هزار هکتار اراضی باغی و زراعی شامل 320 هزار هکتار اراضی زراعی و 160 هزار هکتار اراضی باغی در مقایسه با کل سطح کشت کشور، حدود 2.5 درصد از کل کشور، 8 درصد از تولیدات زراعی و باغی کشور و 10 درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را داراست؛ که این نشان از استعداد تولید، ارزشمندی، جایگاه ویژه اراضی مازندران دارد.
شهیدیفر با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن چند پروژه کلیدی طی چند سال اخیر در مازندران، عنوان کرد: با همه محدودیتهای آبی، کم آبی و در بعضی نقاط بی آبی، توسعه کشت محصولات گلخانهای نظیر: گل و گیاه، قارچ و... در دستور کار قرار دارد که نتایج مفیدی را بهدنبال داشته است.
وی اضافه کرد: کشت دانههای روغنی در چند سال اخیر بهطور جدی در حال پیگیری است و این در حالیاست که سطح 5 هزار هکتاری دانه روغنی کلزا در مازندران با 5 هزار تن تولید در سال 1394 به 12 هزار هکتار سطح زیر کشت و 20 هزار تن تولید در سال 1395 رسید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ضمن تأکید بر انجام کارهای اساسی و قابل توجه در بحث مکانیزاسیون کشاورزی در استان، بیان کرد: حدود 250 میلیارد تومان تسهیلات در 4 خط اعتباری جذب و ماشینآلاتی نظیر تراکتور کمباین، دستگاه نشاکار و تراکتورهای باغی، زراعی و مخصوص اراضی شیبدار شالیزاری به استان تزریق شد تا کشاورزی را از حالت سنتی و نیمه سنتی به مدرن تبدیل کنیم و در حال حاضر نیز در حال گذر از این مسیر هستیم.
شهیدفر کاربری اراضی شیبدار در استان را از موضوعات مهم در بخش کشاورزی قلمداد و عنوان کرد: این موضوع طی سالهای گذشته چندان جدی گرفته نمیشد و بر اساس مطالعاتی که در سال 95 انجام شد، حدود یکهزار و 500 هکتار از اراضی شیبدار استان را به کاشت نهالهای مثمر، اجرایی کردیم.
وی خاطرنشان کرد: کاهش فرسایش خاک، بهرهوری بیشتر، نگهداری آب، جلوگیری از سیلاب و همچنین پر کردن سبد اقتصادی روستایی از مزایای این طرح در کنار تبدیل شدن این اراضی کم بازده به اراضی اقتصادی در استان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در خصوص اثرات مخرب تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در مازندران و در پی آن ساختوسازهای غیرمجاز در سطح استان، به خبرنگار ما پاسخ داد: همانگونه که مازندران از لحاظ آب و هوا و اراضی زراعی و باغی مستعد و مناسب است، به همان نسبت نیز از لحاظ شرایط جغرافیایی نیز دارای بستر مستعد اسکان است که این امر در کنار نزدیکی به پایتخت، موجب میشود تا مردم سایر استانهای کشور به این استان مهاجرت کنند و در برخی مواقع نیز بهدلیل بهصرفه نبودن اقتصادی کشاورزی، کشاورزان اقدام به فروش اراضی قابل کشت خود میکنند که این امر طی سه دهه گذشته رواج داشته است.
شهیدیفر با بیان اینکه این امر طی سالیان اخیر، با جدیت و قاطعیت بیشتر دستگاههای اجرایی و نظارتی دنبال شد تا با برخوردهای قانونی، اطلاعرسانی و آموزش، شاهد سرعت بسیار کمتری در ساخت اماکن غیرمجاز باشیم؛ اضافه کرد: از سویی دیگر، بحث پشتیبانی از سرمایهگذاران، در بحث پروژههای مختلف کشاورزی، تولیدی و توریستی، در اسرع وقت دنبال میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان افزایش قیمت محصولات استراتژیک استان نظیر برنج را عامل بهصرفه بودن اقتصادی کشاورزی قلمداد و اذعان کرد: شرایط مطلوب اقتصادی کشاورزان که در پی تعیین قیمت مناسب محصولات کشاورزی اتفاق میافتد، خود مانع جدی در فروش اراضی کشاورزی استان است که طی سالیان اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
پایان پیام/
مطالب مشابه
- قیمت نان در مازندران تا پایان طرح فاصلهگذاری افزایش نمییابد
- تازهترین قیمت انواع ماهی دریایی و پرورشی در مازندران
- مشاور وزیر کشاورزی: گندمکاران را راضی میکنیم
- حسننژاد معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران شد
- آخرین جزییات عدم اجرای استمهال 3 ساله تسهیلات کشاورزی/ بخشنامه جهانگیری همه را سردرگم کرد!
- قاچاق دام قیمت گوشت را افزایش داد/ تمایل دامداران به نگهداری دامها کم شده است
- تولید 15000 تن توتفرنگی در مازندران
- 9 میلیون ریال کالای قاچاق کشاورزی در عباس آباد کشف شد
- انتصاب نگهدار به سمت معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی مازندران
- آخرین خبرها از زمان و میزان کالاهای تنظیم بازاری در مازندران
مطالب تصادفی
- حرکت یک کارخانه ورشکسته به سمت تولید/ چوب و کاغذ از صفر تا ۱۰۰
- یک ریال هم کسری نداریم/ بیمه 50 هزار کارگر ساختمانی در هفته جاری
- ورود چای قاچاق به کشور/ احتمال ارزان شدن چای ایرانی/۵برابر تولید داخل چای میخوریم
- افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن
- یازده توصیه رهبر انقلاب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی
- مقایسه گلکسی نوت 4 با گلکسی نوت 3+تصاویر
- رویای رشد 8 درصدی در اقتصاد ایران
- حضور گشتهای مشترک تعزیرات در تره بار مرکزی تهران+تصاویر
- قیمت طلا کاهشی شد/عقبنشینی سکه به کانال 10 میلیون تومانی
- رکود چند وجهی قیمت خودرو را کاهش داد