_1472295563.jpg)
استانداردهای نان اجباری میشود
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه مشترک “استاندارد نان” با همکاری سازمان استاندارد در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش مازند اصناف به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبدالهی در نشست خبری معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت هفته دولت در خصوص اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت و غنی سازی نان اظهار کرد: غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک از سال ۱۳۷۷ به صورت آزمایشی در بوشهر آغاز شد. از سال ۱۳۸۶ نیز در کشور تمام کارخانجات آرد با این دو ریزمغذی آرد را غنیسازی می کنند. طی سه سال گذشته تمام نانهای سنتی با این دو ماده غنی شدهاند.
وی افزود: در سال گذشته اجرای آزمایشی اثربخشی “ویتامین D” و “روی” در نان انجام شد. به این ترتیب امسال مقدمات اجرای برنامه غنی سازی آرد با این دو ماده آغاز میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص بهبود کیفیت نان ادامه داد: در حال حاضر برای کاهش میزان نمک، حذف جوش شیرین و جوهر قند در نان اقدامات خوبی انجام میشود. با مصوبه این شورا افزایش میزان سبوس در آرد نیز در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته عبدالهی، اجرای برنامه کاهش نمک در نان، به میزان سه گرم از نمک مصرفی مردم کاسته است. نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از ۲.۳ گرم به کمتر از یک درصد رسیده است.
برنامه استاندارد نان اجرایی میشود
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تفاهم نامه مشترکی با سازمان استاندارد برای استانداردسازی نان خبر داد و گفت: طبق این تفاهم نامه استانداردهای نان به صورت اجباری در تمام کشور اجرا میشود. در حال حاضر بر اساس گزارشات رسیده در بسیاری از استانها مصرف جوش شیرین به صفر رسیده است. در برخی نقاط همچنان ۲۰ تا ۳۰ درصد از جوش شیرین در نانها استفاده میشود که با اجرای برنامه استاندارد نان این رقم نیز حذف میشود.
۹۸ درصد مردم از ید کافی استفاده میکنند
عبدالهی در ادامه این نشست در پاسخ به برخی نگرانیها در خصوص تقلب شرکتهای تولید کننده نمک و استفاده نکردن ید در محصولات خود توضیح داد و گفت: در سال ۹۲ و ۹۳ این نگرانی ایجاد شد که ممکن است میزان ید نمکها کافی نباشد و بیماری گواتر دوباره باز گردد. به همین منظور در سال ۹۳ در این مورد بازرسی کشوری انجام شد. نتیجه این بررسی نشان داد تنها شش درصد نمکها ید کافی ندارند. این یعنی بیش از ۹۷ درصد مردم ید کافی دریافت میکنند و مشکلی از این نظر در کشور وجود ندارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای مکملیاری مادران باردار با ید توضیح داد و گفت: از سال گذشته برنامه مکمل یاری ید مادران باردار آغاز شد که طبق آن تمام مادران از ماه چهارم بارداری تا سه ماه بعد از زایمان برای پیشگیری از کمبود ید، این مکملها را به طور رایگان دریافت میکنند.
انتهای پیام/
مطالب مشابه
- جو دامی گران و در بازار کمیاب شد
- ۸۲ درصد اصناف، پایبند اصول و قوانین بهداشتی
- افزایش بی ضابطه قیمت خرما در بازار
- قیمت کالاهای اساسی بیتوجه به وعدهها، 113 درصد افزایش یافت
- نان خشک گرانتر از نان تازه شد| گرانی نان تا قبل از انتخابات!
- قیمت مواد لبنی در ماه مبارک رمضان افزایش نمییابد
- فراوانی اقلام مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان
- ضعف مدیریتی عامل صفهای طویل مرغ/ عوامل توزیع احتکار می کردند
- گرانی ۵۰ درصدی روغن در آستانه رمضان| صفر تا ۱۰۰ تولید روغن در اختیار دولت است
- نهاده وارداتی با ارز دولتی در بازار سیاه فروخته شد
مطالب تصادفی
- افزایش تعرفه واردات کامپیوتر و نوت بوک
- قیمت رسمی برنج ایرانی در بازار
- نشست خبری حیدرپور با اصحاب رسانه مازندران بهروایت تصویر
- ذخیرهسازی چهار نوع انار مرغوب در انبارها برای شب یلدا/ انار کیلویی ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان
- دیدار محرمانه مقامات عربستان، اسرائیل و اعضای ائتلاف مخالفان سوریه در ایتالیا
- احراز هویت مالکان سیمکارت کُند شد
- راه اندازی قرارداد آتی سکه طلا تحویل دیماه ۹۶
- بسیج امروز در بالاترین سطح آمادگی است
- تحقق اقتصاد مقاومتی با تکیه بر تولید ملی و حمایت از تولیدکننده/ رفع معضلات اقتصادی با افزایش تولیدات ملی
- سامسونگ گلکسی Note 3 Neo را به اندروید ۵ بروز میکند