اخبار مازند اصناف پایگاه اطلاع رسانی اصناف مازندران - کد خبر : 2195 مورخ:[1391-12-01 20:26:01]
 بررسی اجرای طرح خودکفایی برنج ‌برای تولید 700 هزار تن‌ در سال
مدیرکل صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد

بررسی اجرای طرح خودکفایی برنج ‌برای تولید 700 هزار تن‌ در سال


مدیرکل صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح خودکفایی برنج با هدف افزایش تولید و برنامه‌ریزی برای تولید 700 هزار تن برنج در کشور در حال بررسی است.

به گزارش نجبا و به نقل از خبرنگار فارس از شهرستان ساری، علیرضا پوربصیر بعداز ظهر امروز در پانزدهمین همایش ملی برنج در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار داشت: امنیت غذایی به معنای اطمینان از دسترسی همه مردم به عنوان غذای سالم و مغذی در تمام  طول زندگی است.

وی ثبات غذایی و دسترسی به آن در هر زمان، قابل دسترس بودن غذا از نظر اقتصادی، مفید و کارا بودن غذا چهار فاکتور برای فراهم بودن تامین غذای کافی دانست.

پوربصیر تاکید کرد: تحقق این چهار اصل در گرو تولید مناسب، کافی و فرآوری مواد خام کشاورزی از طریق صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

مدیرکل صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه نخستین موضوع در مقوله برنج بحث امنیت غذایی است، تصریح کرد: برنج جایگاه مهم به عنوان محصول استراتژیک در سبد غذایی خانوار دارا است.

وی عنوان کرد: برنج سفید از کشورهای هند، پاکستان، تایلند  و اروگوئه وارد می‌شود و نیاز سالانه کشور 3 میلیون تن است.

مدیرکل دفتر صنایع وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بازار محوری مقدم بر تولید محوری است و در حال حاضر بحث بازار بر بحث تولید ارجح است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

پوربصیر افزود: طرح خودکفایی برنج با هدف افزایش تولید و برنامه‌ریزی برای تولید 700 هزار تن برنج در کشور در حال بررسی است.

وی از نوسازی و تجهیز شالیکوبی‌ها متناسب با افزایش تولید شالی در استان خبر داد و اظهار داشت: 3 هزار و 650 واحد شالیکوبی فعال و نیمه فعال در کشور شناسایی شدند که 75 درصد این شالیکوبی‌ها در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان هستند.

مدیرکل دفتر صنایع وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد: متوسط ضریب تولید در شالیکوبی‌ها 800 تن و در واحدهای مدرن این مقدار یک‌هزار تن است و فرآوری در 90 درصد آنها قدیمی و غیرمدرن است.

پوربصیر با بیان اینکه میزان ضایعات در شالیکوبی‌ها 22 درصد است، افزود: تعداد واحدهای اصلاح، نوسازی و بهسازی شده 360 واحد است.

وی اظهار داشت: از اوایل سال 84 به بحث صنایع شالیکوبی توجه شده که در حال حاضر 10 درصد واحدهای شالیکوبی با تسهیلات بیش از 600 میلیارد ریال اصلاح، نوسازی و بهسازی شده است.

مدیرکل دفتر صنایع وزارت جهادکشاورزی یادآور شد: ارتقای فناوری صنایع تبدیلی و تکمیلی برنج، کاهش مصرف و بهینه‌سازی سوخت در واحد شالیکوبی، بهبود انبارداری و ذخیره برنج، کمک به ایجاد اشتغال، کمک به خودکفایی، کاهش وابستگی به واردات برنج و خروج ارز از کشور از اهداف کلی برنامه پنجم توسعه محسوب می‌شود.

پوربصیر کاهش ضایعات، توسعه فرآوری و ارتقا فناوری از اهداف ویژه طرح دانست.

وی اذعان داشت: 360 واحد شالیکوبی در استان‌ها اصلاح و نوسازی  شده‌اند و 20 مجوز تاسیس تولید برنج نیم‌پز صادر که یک واحد آن به بهره‌برداری رسید.

پوربصیر با بیان اینکه در بحث برنامه‌ریزی استان‌های تولیدکننده برنج در کشور به دو منطقه تقسیم‌بندی شده است، افزود: منطقه یک شامل استان‌‌های گیلان، مازندران و گلستان به مرکزیت گیلان و منطقه دو شامل استان‌های فارس، اصفهان، خوزستان و سایر استان‌ها به مرکزیت اصفهان است.

مدیرکل دفتر صنایع وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: 75 درصد برنج کشور در منطقه یک تولید می‌شود.

وی افزود: برنامه نوسازی کامل خط تبدیل و خشک‌کن در واحد شالیکوبی با ظرفیت 2 هزار تن به بالا با اعتبار 120 میلیارد تومان در 300 واحد پیش‌بینی شده است.

پور بصیر به برنامه بهسازی واحدهای شالیکوبی‌ها اشاره کرد و تصریح کرد: برنامه بهسازی 350 واحد شالیکوبی با سرمایه‌گذاری 35 میلیارد تومانی و برنامه واحدهای فرآوری مدرن شلتوک و برنج نیم‌پخت 27 واحد با ظرفیت 350 هزار تن با اعتبار 100 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که بحث بسیار مهمی است و باید به آن توجه شود.

مدیرکل دفتر صنایع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه 145 طرح با اعتبار بیش از 170 میلیارد ریالی جهت دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند، گفت: 120 طرح با اعتبار 140 میلیارد ریالی در بانک‌ها مصوب و 100 طرح با اعتبار 100 میلیارد ریالی منجر به عقد قرارداد شده است که ان را می‌توان سهم شالیکوبی‌ها در طرح توسعه کشاورزی  عنوان کرد.

» برچسب ها :



مطالب مشابه


مطالب تصادفی

Go to TOP
طراحی و پیاده سازی : کیمیا سامانه
داده پرداز کیمیا